Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

tilli-tilli

dziwne pytanie tutaj ale tez jestem mama :) pytanie biegi w aucie na benzyne

Polecane posty

moze tu mi ktos pomoze :) bo na ogolnej zero odpowiedzi a wiem ze tu duzo mam sie udziela ;) pytanie do kobiet ktore maja auto na benzyne przy jakiej predkosci wchodzicie na 5 bieg najczesciej?? dzisiaj sie wlasnie przesiadlam z diesla na benzyne i przy 60mph auto mi warczalo dziwnie niby ktos mi powiedzial ze 5 to przy bardzo duzych predkosciach jak to jest u was??

Gość Yoidhjdiu
5 od 80km/h.

Gość kaskadaaa
tak ok 80-90 ale benzyna tak ma że warczy wiec sie nie przejmuj

Gość a ja.....
to zależy od obrotów, a nie prędkości. W moim aucie już muszę przy 60km/h. A w męża dopiero przy 100

proponuję ok 80 km/h wrzucić już piatkę, albo obserwuj obroty na 4 jak będzie ok 3000 km zmień i już

Gość księżycowa mama
nigdy na to nie patrzę, ale powinno się przy 2500-3000 obr/min -silnik zi 2000-2500 obr/min silnik zs

Gość ,,,,,,,,,,,,,,
Jak wrzucasz 5od 60 km to ladnie zamulasz silnik. Moj facet 5nigdy nie wrzuca i ciagle go o to wyzywam...

Gość to zależy do auta
nigdy nie patrzę na obroty silnika czy km na liczniku, wrzucam instynktownie jak słyszę po silniku

Gość a ja.....
w moim aucie przy 60 jest już 2,5tys. obrotów, więc muszę przy tak niskiej, ale to małe autko

Ale zmiana biegów nie jest uzalezniona od prędkości Ja zmieniam najczęściej instynktownie - wiem kiedy samochód "potrzebuje"zmiany biegu Jesli nie czujesz auta to patrz na obroty

Gość Nasturcja Mama
Ja mam teraz automat (nie chwale sie, bo cenowo nie byl droższy od tych na skrzynię manualną, ale jest lepiej jak się jeździ samemu z dzieckiem, wygodniej mi), ale na piątkę tak ok 80 km/h wchodzilam

Gość Nasturcja Mama
zgadza sie, najlepiej na wyczucie. Sama wyczujesz jak powarczy :-)

Gość Tak jak piszą dziweczyny
około 80 km/h.I patrz na obroty bo nie w każdym jest tak samo.Ja tam nie patrzę co prawda na obroty jak słyszę że buczy to wrzucam większy bieg.

dziekuje :* no wlasnie ja tez zawsze robilam na wyczucie, poza tym w dieslu latwiej slychac silnik ale dzisiaj sie po prostu zszokowalam bo czulam ze musze wrzucic, wrzucilam a to to jeszcze bardziej zaczelo na mnie warczec zobacze na obroty tak jak mowicie :) dziekuje (nie jestem doswiadczonym kierowca, dopiero zaczynam dlatego chcialam sie poradzic bardziej doswiadczonych ;))

jak zmieniłaś bieg i zaczęło jeszcze mocniej warczeć to wybacz, ale zmieniłaś na niższy a nie na wyższy. I nie czytaj pierdół o 80 km/h bo to zależy od pojemności silnika, liczby kM, czy ilosci przejechanych kilometrów. Dobrze ci ktoś napisał że jak nie czujesz kiedy to patrz na obroty. Benzynka ma to do siebie, że lubi jak się je da w ... . Dyszel już nie.

Arszenika :) sama tak pomyslalam na poczatku ze z 4 weszlam na 3 a nie na 5 ale sprobowalam jeszcze raz i bylo to samo juz zostawilam na tej 4 i dojechalam do roboty ;) poprosze dzisiaj meza zebysmy razem pojechali i posluchali bo moze to moje jakies dziwne schizy sa?