Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Lalejka

Martwie się o siostrę. Jak z nią rozmawiać?

Polecane posty

Gość Lalejka

Mam młodszą siostrę, ona ma 18 lat. Z racji dużej różnicy wieku nie miałyśmy nigdy dobrego kontaktu. Jednak martwię się o nią. Widzę że ma problem, ale nie umiem z nią rozmawiać, ona moje sugestie czy dobre rady traktuje jak atak na siebie, a ja przecież chce dla niej dobrze. Ona uczy się w dużym mieście w domu jest tylko w weekendy. Chyba wpadła w jakieś złe towarzystwo bo zrobiła się dziwna. Przez dłuższy czas miała jednego chłopaka, ja od razu wiedziałam że on nie jest dla niej, kłamał, kontrolował ją, traktował jak swoją własność, więcej płakała przy nim niż się śmiała, bolało mnie to ale nie chciałam się wtrącać. W końcu sama zrozumiała i zakończyła tą znajomość. Ale od tego czasu zrobiła się dziwna. Zamkneła się w sobie, jak przyjeżdzała zamykała się w pokoju, albo siedziała na komputerze, albo spała. Wydaje mi się że ma jakąś depresję, ale nie bardzo wiem jak zacząć z nią rozmowę. Pozatym raz przyszła do domu pijana. Nigdy się jej to nie zdarzało. Na siłę szuka sobie chłopaka, wydaje mi się że szuka bliskości, że czuje się samotna... Jak z nią rozmawiać? To dobra dziewczyna, kiedyś była taka radosna a teraz? :(

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować