Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aparatka,.,.,.,.

aparat ortodontyczny-1 dzień;-(

Polecane posty

Gość aparatka,.,.,.,.

dziś założony...zaczyna mnie wszystko boleć:zęby, język zaczyna krwawić, dziąsła są już poranione...co może przynieść ulgę?czy rany bedą się ciągle tworzyć? kiedy mogę spodziewac się pierwszych efektów? co myślicie o ludziach noszących aparaty??;-)mam się tego wstydzić?;-)

Gość brzydka siostra ....
bądż dumna , nie ma się czego wstydzić ,że o siebie dbasz:) cóż pocierpisz trochę i schudniesz :D weź coś przeciwbólowego: ibuprom max jest przeciwbólowy+przeciwzapalny.

Gość przejdzie, pozniej
za kazdym razem co ci beda to cie bedzie bolec niestety:( pamietam ten bol, ja mialam jakies 11 lat temu. jak juz ci go beda definitywnie sciagac to beda z deczka wyrywac druty ktore sie wrosly w dziasla:P ale to juz raczej nie boli:D:D

Gość przejdzie, pozniej
za kazdym razem co cigo beda przykrecac to cie bedzie bolec niestety

Ja nosze aparat juz od 3 miesiecy i wlasciwie to juz go nie czuje. Po założeniu bolały mnie zeby przez jakiś tydzień, ale przy każdej nastepnej wizycie jest lepiej i boli przez 2 dni albo wcale. Na otarcia od aparatu powinnaś mieć taki wosk do przyklejania na zamki.

Gość aparatka,.,.,.,.
mam 24 lata, czuje se trochę stara na aparat;-(ale dam rade;-) przecież lepiej pokazywać aparat niż krzywe zęby;-)

Gość aparatka,.,.,.,.
wosk?o, fajnie,że cos takiego istnieje, muszę się zorientować. Czy po 3 miesiącach widzisz już jakieś efekty??

Ja dostałam od ortodontki, wygląda jak taki wosk se swiecy, ale lepiej sie klei. Zresztą nie musisz sie martwic bo to przejdzie po jakimś czasie, ja już wogóle nie musze go używać bo mnie zamki nie ocierają już. Widziałam efekty juz po miesiącu bo miałam bardzo wystającego zęba na dole, a własnie po miesiacu mi naszedł:)

Nie wiem, czy ten wosk można dostać gdzies w sklepie albo w aptece, ale na pewno jest na allegro. I nie przejmuj sie tym,że masz 24 lata i dopiero założyłas aparat, mnóstwo osób teraz nosi aparaty więc luz:)

Gość aparatka,.,.,.,.
ale fajnie,zazdroszcze Ci;-)jak ja zauważę jakąś poprawę to umrę z radości, mam troche wystające 2 i lekko cofniete 1, nie wiem czego się spodziewać;-)

Gość aparatka,.,.,.,.
ja mam taki zwykły metalowy i zapłaciłam 1500 zł a za kilka miesiecy dół i też 1500 zł. na ten przezroczysty nie byłoby mnie stać. Ale ten co mam nawet mi sie podoba, a mój maż powiedział,że jest malutki i że wyglądam jak ładna, mała dziewczynka;-)moja koleżanka ma na górnej szczęce kosmetyczny, na dolnej metalowy i oba widac tak samo, nie widzę powodu by przepłacać

Gość aparatka,.,.,.,.
kosmetyczny kosztuje conajmniej 2,5 tys zł. (na jedną szczękę)

Gość aparatka,.,.,.,.
kosmetyczny kosztuje conajmniej 2,5 tys zł. (na jedną szczękę)

Gość zdejmujesz go do OZP?
:)

Gość aparatka,.,.,.,.
tak, zdejmuję go i zakładam kiedy chcę, stąd nazwa aparat stały

Gość aparatka_
"jak juz ci go beda definitywnie sciagac to beda z deczka wyrywac druty ktore sie wrosly w dziasla ale to juz raczej nie boli " - Dżizasss, jakie druty w dziąsłach??? Ja noszę już półtora roku i nic mi w dziąsła nie wrasta, zresztą nie bardzo sobie wyobrażam, jak by to miało być możliwe?? U mnie żaden element aparatu nie dotyka dziąseł! No, może lekko pierścienie na szóstkach dochodzą do nich... Autorko, ja jestem jeszcze starsza, mam 30 lat, od półtora roku właśnie noszę zwykły "metal" i jest super. Miałam bardzo wystające dwójki, mocno cofnięte jedynki. I mocno spektakularne efekty było widać już po trzech miesiącach. Początkowo męczyłam się właśnie z otarciami, ale pomagał mi na to wosk. Do kupienia na allegro, w sklepach takich jak np. HappyDental itp. Chociaż ja zawsze dostawałąm od mojego orto, jak go tylko poprosiłam. W moim przypadku akurat ból był/jest znośny. Właśnie jestem po wizycie (wczoraj) i dziś czuję niektóre zęby - jednak jest to do przeżycia. Tyle, ze nie da się wszystkiego pogryźć. Jak znam siebie, to jutro już będę normalnie wszystko szamać ;) Powodzenia!

Gość MEGGMM
Poboli i przestanie ale za to efekty będą wspaniałe kilka miesięcy ściągnęła swój miała u góry i u dołu niedawno ściągnęłam kamień i wybieliłam zęby.... Warto pocierpieć uwierz:P a wstydzić się nie masz czego :)

acha to nie dużo ja widzialam kosmetyczny i moim zdaniem wygląda duzo lepiej ja sie wlasnie przymierzam tyle ze nie mam krzywych zebów tylko chcialabym jedynki zlączyc :)

Gość marzę o ozp
w wykonaniu twoim i aparatu

Gość aparatka,.,.,.,.
co się komu podoba, mam wrażenie że ten kosmetyczny jest trochę większy, mimo,ze mniej widoczny

Gość aparatka,.,.,.,.
pomarzyć ludzka rzecz...załóż se aparata to będziesz mógł sobie nim robić co tylko zechcesz

Gość powinnaś dostać taki
specjalny wosk, aby aparat nie ranił dziąseł nie pocieszę cię, będzie gorzej, ale tylko przez ok tydzień później zapomnisz, ze go masz

Gość jajajajajaajaja
Ja noszę aparat już od 2 lat. Początki są trudne ale przyzwyczaisz się. Potem po każdej wizycie trochę będzą bolały zęby ale im bardziej będą się prostować tym ból będzie mniejszy. Ja miałam też wyrywane dwie ósemki bo zęby miały mało miejsca. Moje ząbki są już proste, jeszcze trochę muszę ponosić aparat na grubym druciku dla utrwalenia efektu i zdejmujemy :)

Gość aszklanka
dwa lata? to po jakim czasie to się zdejmuje?

Gość przejdzie, pozniej
no jamialam druty normalnie na dziaslach z tylu, nie wiem moze teraz technika sie zmienila. ja miala druty bo przeciez aparat nie tylko prostowal mi zeby, ale tez korygowal cala wade zgryzu, cisnal tak samo na korzenie, ktore sa przeciez tam gdzie dziasla