Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

furgonetka

jak zrobić taki przypis w pracy?

Polecane posty

mam jakieś nazwisko w pracy, wiec daje odnosnik na dół strony i opisuje kto to jest, tzn tekst z leksykonu ale gdzie wtedy i jak umieszczam informację o tym leksykonie. tzn np jak pisze o historii czego to daję odsyłacz i pisze, porónaj i żródło, a jeśli msuze wpisać i tekst i żródło to jak?

no jeśli musze zrobic notkę na temat ajkiejś osoby, bo jej nazwisko jest w pracy, to na dole strony w przypisach wpisuje tekst z leksykonu o tej osobie, a gdzie wtedy wpisuje żródło tzn nazwę tego leksykonu. Chodzi o to ze jakbym tę osobę opisała w pracy to w przypisie byłby ten leksykon, ale co jeśli przypisie jest tekst, mam zrobić przypis w przypisie, bez sensu

Gość HMS..KL... Petard
źródła na końcu opracowania

no ale ja daję na dole strony, ale sumei nei ważne chodzi o to, ze jak dam przypis. np, w pracy mam zdanie. Adam Mickiewicz( tu znaczek przypisu) miał o tym całkiem inne zdanie. ------------------------------------- 1) Adam Mickiewicz-poeta romatyczny....

Gość dyrektore
control alt j

Gość HMS..KL... Petard
na końcu opracowania. już ci pisałem

Gość eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
no ale ja daję na dole strony, ale sumei nei ważne chodzi o to, ze jak dam przypis. np, w pracy mam zdanie. Adam Mickiewicz( tu znaczek przypisu) miał o tym całkiem inne zdanie. ------------------------------------- 1) Adam Mickiewicz-poeta romatyczny....... Słownik jezyka polskiego PWN, Warszawa 2011, str. 100.

Gość hfodiokgpof
aha no dobra dzieki dam tam