Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asiuleczka25381919

brak kondycji

Polecane posty

Gość asiuleczka25381919

witam mam problem, otóż kompletny brak kondycji wystarczy że trochę poskacze i chwilę pobiegam a nie mam sił dalej, mam 27 lat i nie da sie ukryć ostatnie dwa lata bardzo mało się ruszam, ale jestem szczupła, waga ok, zdrowie też badałam się jakiś rok temu i wsz ok, a chcę zacząć jakiś aerobic sama w domu chociaż bo dla mnie dwie trzy minuty biegu, i już wymiękam z sił... czy ktoś tak miał jak to poprawić?? dodam ze ostatnio mało się ruszam tylko siedzenie, niezdrowe wiem,ale chcę to zmienić i jakiejś porady potrzebuję czy da się tak to zrobić ze jak się przemogę to za na przykład miesiąc będę dała radę chociaż te 30 minut bez przerwy ćwiczyć aerobowo????

Gość zęby hura hip hip
zasiedziały organizm ,więc nic dziwnego,na początek radzę po 10 minut dziennie ćwiczyć,a potem stopniowo wydłużaj o kolejne 10 np 3 dni po 10 minut a potem nastepne 3 dni 20 minut.... i nic na siłe i za szybko bo krzywde se zrobisz

Gość asiuleczka25381919
tak wiem zasiedziałam się okropniasto, jedyne na co mam siły to sprzątanie w domku, długie chodzenie po dworze, ale mój mąż twierdzi że spacerowanie jest dla dziadków a nie dla młodej osoby, muszę się zawziąść i zacząć bo tak dalej być nie może. na trzecie piętro wchodzę normalnie ale z zakupami to już dyszę :((

Gość asiuleczka25381919
kto jeszcze coś doradzi?? "witam mam problem, otóż kompletny brak kondycji wystarczy że trochę poskacze i chwilę pobiegam a nie mam sił dalej, mam 27 lat i nie da sie ukryć ostatnie dwa lata bardzo mało się ruszam, ale jestem szczupła, waga ok, zdrowie też badałam się jakiś rok temu i wsz ok, a chcę zacząć jakiś aerobic sama w domu chociaż bo dla mnie dwie trzy minuty biegu, i już wymiękam z sił... czy ktoś tak miał jak to poprawić?? dodam ze ostatnio mało się ruszam tylko siedzenie, niezdrowe wiem,ale chcę to zmienić i jakiejś porady potrzebuję czy da się tak to zrobić ze jak się przemogę to za na przykład miesiąc będę dała radę chociaż te 30 minut bez przerwy ćwiczyć aerobowo????"

Gość zęby hura hip hip
spacery właśnie są jak najbardziej wskazane zamiast siedzieć przed kompem lepiej pochodzić na dworze nawet w niepogodę dotlenisz organizm,rozprostujesz kości ....... dla dziadków to jest ławeczka w parku :)

Ja co roku, jak robi się ciepło zaczynam biegać. Dodam, że palę, więc u mnie kondycja też nie najlepsza;) Zawsze pierwsze 2 - 3 dni wyglądają tak, żę przebiegam kawałek, później maszeruję, później znów biegnę i tak 5 km. Po ok tygodniu całą trasę przebiegam, a po 2 tygodniach poprawiam swój czas o 5 minut i przebiegam wszystko bez zadyszki. Spróbuj tak.

Gość asiuleczka25381919
tak wiem, ja nie palę, ale kondycja taka jak u palacza. dziś sobie w domu poskakałam, pocwiczyłam około 12 minut, dałam radę, to też widzę zależy od chwili, są takie że można trochę więcej, są takie że dwie minuty wykańczają. z bieganiem miałam tak że zaczynałam od na przykład 2 minuty biegu dwie marszu i doszłam po siedmiu dniach do tego że zrobiłam kilometr bez zatrzymywania się ale się wystraszyłam reakcji swojego serca :) i przestałam, niedawno od nowa spróbowałam przebiegłam 400 m dałam radę i na tym poprzestałam i znowu się zasiedziałam. ale zaczynam choćby w domu może jakiś aerobic skakanie, bieganie w miejscu itp. w końcu moze dojdę do tego że 45 minut bez przerwy dam radę... potem podobno co raz łatwiej idzie