Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

patrycja888

pytanie o woreczek dla dziecka na mocz!

Polecane posty

Gość _MMORELKA_
oczywiscie ze moze wylecieć. Jezeli dziecko sie rusza to woreczek moze sie odkleic i tez moze wyciekac kiedy zle go przykleisz. Najlepiej przykleic zaraz po tym jak dziecko sie napije np wody raczej nie mleka bo to moze wplynąc na wynik ph - mleko bardzo podnosi ph i wtedy beda jakies watoliwosci co do wyniku. I woreczek nie powinien byc dlugo przeyklejony np na 2-3 godziny bo bakterie ktore sa na skorze moga zanieczyscic probke i dac zafalszony wynik.

Naklejam córce woreczek, a nastepnie nalewam ciepłej wody do umywalki i zamaczam jej stopy, migiem mam próbkę moczu. Polecam.

Gość deesss
ja tak pobierałam mocz i wynik wyszedł z bakteriami. Drugi raz wzięłam synka, umyłam siusiaczka, rozebrałam do pieluchy żeby zimno się zrobiło, nacisnęłam pęcherz i poleciało do pojemniczka. Wynik moczu był prawidłowy.

Gość mamama27
woreczki sa do kitu - ja zwyczajnie łapałam do sterylnego pojemnika - najpierw na leżąco a potem na stojąco - rozebralam - podstawiłam - mówiłam siiiiiiii albo puściłam wode z umywalki - wystarczy mieć ok. 20 ml - zawsze się udaje

Gość hmm*hmm*
ja zawsze z woreczkow korzystalam i nigdy nie bylo z bakteriami,mylam ja i naklejalam tak delikatnie zeby nie dotknac tam do srodka:)

Gość KULTURALNY JAK ZAWSZE
a po co woreczki? sika się do muszli.

Gość Katrin18
zawsze lapalam do woreczka nigdy nie wyszly zadne bakterie, trzeba tylko umiejetnie nakleić i dokladnie umyc dziecko.