Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zoja79

Uzywaliśmy prezerwatyw a jednak WPADKA-ciąża

Polecane posty

Gość Zoja79

Po porodzie naszą jedyna formą antykoncepcji była i jest prezerwatywa.Mąż czasem kończył we mnie czasem nie.Prezerwatywa nigdy nie okazała się być pęknięta.....Właśnie nie dostałam miesiączki...czekałam aż sie pojawi bo dlaczego by miało jej nie być.ale juz zaczęłam się martwić jej brakiem bo nigdy mi sie nie spóźniała i bach 6 tydzień ciąży!!....Kurcze ,ale jak to możliwe..jak?..Jestem załamana i wyć mi sie chce[płacz]

Gość no cóż tak też
mogło być mikrouszkodzenie i wystarczyło jak widać.

Czasem prezerwatywy sa mechanicznie uszkodzone dziurka jakby igłą mała robiona i tak się dzieje. Nie wiem jakiej firmy były te prezerwatywy ale lepiej kupić drozsze durexa. A mimo wszystko gratuluję:-)

Gość Zoja79
Pierwsze ma 10(SYN) a drugie 6(córka).Nie planowałam już dzieci:(

Gość Zoja79
Uzywamy tylko durexa.

Gość Trzymaj sie123456789
Trzymaj sie cieplutko-zawsze czlowiek wychodzi na prosta. Wiem ,ze ciezko bo ja sobie nie wyobrazam takiej sytacji -kazdy okres u mnie na wage zlota..tez mam 2 ale 3/-balabym sie jak ty. Ja pewno ryczalabym jak bobr...wspolczuje ci . Otrząśniesz sie i bedziesz potem szczesliwa. Zycze duzo wytrwalosci i miłosci

Gość Zoja79
Dzieki za pocieszenie:) Tylko tak ciężko mi wytłumaczyć jak to możliwe skoro nie widzieliśmy aby prezerwatywa była choćby w małym stopniu uszkodzona-eh

Gość cismarch
a kupowaliście w aptece?

Gość Zoja79
Nie wiem gdzie mąż je kupił.Myslę ,że przez internet-może Allegro.Nie pytałam.Ale czy to ma teraz znaczenie:(

Gość bromergon
bardzo współczuję i nei wyobrażam sobie takiej sytuacji, sama mam dwójkę i nei planuję więcej, z drugiej strony na pewno sobie poradzicie, a jednak trzymanie znowu takiego maleństwa - bezcenne

Gość Zoja79
Wiem ,że bezcenne i jedyne.Potrzebuję kilka dni by się oswoić...ciężkich dni.

Gość fgghhhyui
masakra jak dla mnie, masz gdzie mieszkac? i prace? albo do niemoic za 300 aborcja

Gość Potulanka
Hej, Przecież wpadka to nie koniec świata, takie sytuacje zdarzają się bardzo często. Nie ma co robić tragedii i panikować, tym bardziej, że nie będzie to Twoje pierwsze dziecko. Trochę czeka Cię wyrzeczeń, nocne wstawanie, pieluchy, karmienie i tak dalej, ale skoro już jesteś matką to zapewne masz w tym wszystkim wprawę i doskonale sobie poradzisz. O nieplanowanej ciąży możecie poczytać tutaj http://witalnamama.pl/pl/oczekujemy-mamafakty/7 Zresztą nie tylko o wpadkach ale na każdy temat związany z ciążą, macierzyństwem i wychowywaniem dzieci.

Gość Zoja79
Aborcja?...NIE NIE ..Tego bym nie zrobiła! Mam gdzie mieszkać,mam poukładane sprawy materialne itp.Tylko ponownie ograniczyć życie i pod stosować sie pod nowa sytuacje mnie nie cieszy.Juz był czas na pieluszki i tp.Teraz chciałam poświecic czas 2 dzieci z którymi mam wspaniały kontakt i poświecamy czas na spacery,gry i wyjazdy.A w takiej sytuacji bede miała go mniej dla nich bo maleństwo nie oszukujmy sie potrzebuje go wiecej.

Gość samosiaaaagdfd
moze tak po prostu mialo byc niezalamuj sie ja jestem trzy miesiace po porodzie i tez wydaje mi sie ze jestem w ciazy ale musze jeszcze troche poczekac z testami bo we wczesnej ciazy tak jak z synkiem wszystko na negatwne, jestem dobrej mysli co oznacza: jezeli jestem to dobrze, jezeli nie-to tez dobrze, tak czy tak co ma byc to bedzie zycze powodzenia, trzymaj sie cieplutko i postaraj sie myslec pozytywnie :)

Gość Zoja79
Dziękuję. Nic innego mi nie pozostało.Wiem ,że za kilka tygodni spojrze na to inaczej i jeszcze może zacznę sie cieszyć. Tak mąż wie.jest bardzo zaskoczony,ale nie robi z tego takiego bałaganu jak ja.

Gość cismarch
Bo powinno sie kupowac z apteki, są najpewniejsze. Od 8 lat nie zaliczyliśmy z mężem wpadki na durexach. Dziecko planowane, perfidnie w dniu owulacji ;) Głowa do góry, trzymam kciuki żeby ci się wszystko ułożyło.

Gość Potulanka
samosiaaaagdfd „moze tak po prostu mialo byc niezalamuj sie ja jestem trzy miesiace po porodzie i tez wydaje mi sie ze jestem w ciazy ale musze jeszcze troche poczekac z testami bo we wczesnej ciazy tak jak z synkiem wszystko na negatwne, jestem dobrej mysli co oznacza: jezeli jestem to dobrze, jezeli nie-to tez dobrze, tak czy tak co ma byc to bedzie zycze powodzenia, trzymaj sie cieplutko i postaraj sie myslec pozytywnie ciekawe podejście prezentujesz, to dosyć niespotykane, żeby kobieta mówiła o ciąży co ma być to będzie, ale jak mam być szczera to popieram w stup procentach, nie ma co się załamywać, z każdej sytuacji jest dobre wyjście, trzeba podejść do tego na spokojnie i wszystko się ułoży

Gość Potulanka
Zoja79 „Aborcja?...NIE NIE ..Tego bym nie zrobiła! Mam gdzie mieszkać,mam poukładane sprawy materialne itp.Tylko ponownie ograniczyć życie i pod stosować sie pod nowa sytuacje mnie nie cieszy.Juz był czas na pieluszki i tp.Teraz chciałam poświecic czas 2 dzieci z którymi mam wspaniały kontakt i poświecamy czas na spacery,gry i wyjazdy.A w takiej sytuacji bede miała go mniej dla nich bo maleństwo nie oszukujmy sie potrzebuje go wiecej. „ Zoja jak maleństwo przyjdzie już na świat to dzieciaki chętnie Ci pomogą, nowa osóbka w rodzinie budzi ogromne emocje. Zresztą jak już się pojawi to tylko kwestia czasu jak sobie wszytko poukładasz, zaplanujesz działania, wiadomo, że nie wszystko da się zaplanować i ze sobą pogodzić przy trójce dzieci, ale jesteś już zaprawioną mamą z doświadczeniem, więc dont worry dasz radę. A spacery w trójkę mogą być równie przyjemne.

Spojrz na moja stopke;) ta sama sytuacja z prezerwatywa ktora nie pekla,zalamana bylam 1 miesiac,ale dam rade jakos i to 3 ciaza :O glowa do gory!

Gość Potulanka
majoweczka09 no to nieźle, sama byłabym zaskoczona i zszokowana, ale to co daje los trzeba przyjąć z uśmiechem na twarzy, życie się układa nawet gdy mamy totalne załamki, potrzebny jest czas i cierpliwość

Gość Zoja79
Wiem ,że dam radę.Muszę.........Ale dzięki dziewczyny za pocieszenie:)ciut lżej mi się zrobiło na serduchu.

Aa i jeszcze doloze ze mlodsza cora za miesiac skonczy dopiero dwa latka...guma to niestety watpliwe zabezpieczenie,znam jeszcze dziewczyne ktora tak wpadla;(

Gość gloria_stefi
my tam tez uzywamy durexa i poki co wpadki nie było:) ale trzeba sie z tym liczyć, nigdy nic nie wiadomo! autorko trzymja sie cieplutko napewno dacie sobie rade, a po ciazy chyba tylko spiralka?;)

Gość Potulanka
Prezerwatywy nigdy stu procent pewności nie dawały, nie dają i pewnie nigdy nie dadzą, ja też mam koleżankę która tak wpadła, ale żeby aż tyle osób, kurczę aż strach mnie ogarnął :(

Ja np musialam odstawic hormony,bo po nich umieram doslownie:a spirala,coz nie wierzyla bym do konca,ja wezme zastrzyki albo plastry po porodzie,mialam implant anty ale plamilam jak przy okresie po 6 tygodni:(