Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość problemmowa

Do tych co biorą anty

Polecane posty

Gość problemmowa

Witam, ostatnio wróciłam do tabletek. Wiem, że trzeba zacząć je brać 1 dnia okresu. Więc w dniu gdy miała wystąpić zauważyłam plamienia więc wieczorem wziełam pierwsza tabletke (wczesniej pytałam ginekolog czy brac tab jak pojawia sie pierwsze plamienie czy jak okres się rozkręci i jest obfity, uzyskałam odp że jak plamienie się pojawi). I nastapilo dziwne zjawisko ktorego wczesniej nie mialam. Po wzięciu tab ten normalny obfity okres się nie pojawił :( brałam kolejno każdego dnia tabletki. Plamienie bardzo lekkie zniknęło 3 dnia. Teraz nie wiem czy dobrze zaczełam opakowanie i czy w takiej sytuacji jak opisałam u góry tabletki są skuteczne.

Gość problemmowa
Wziełam pierwszego dnia tylko ze wziełam kiedy pojawiło się plamienie od ktorego sie wszystko zaczyna a nie kiedy miałam rozkręcony okres. A to plamienie było w dzien w ktory miałam dostac wiec stwierdziłam ze to okres. Wziełam tab plamienie nie rozkreciło sie w okres tylko po 3 dniach znikneło. Nie wiem czy jestem zabezpieczona :(

Gość problemmowa
czy nikt nie wie?

Gość kajakajakaja
Jestem w trakcie przerwy, czekam na okres aby wziąć 1 tabletke i właśnie tez nie wiem czy jak sie pojawi krwawienie czy plamienie. Wydaje mi sie ze plamienie a nie ten rozkrecony okres... Dobrze zrobiłaś, wydaje mi sie że @ nie miała się kiedy "rozkręcić". :)

Gość problemmowa
Mi ginekolog mówiła aby zacząć jak plamienie się pojawi. Tylko nie wiem czy dobrze zrobiłam, martwi mnie to czy dobrze działają skoro zanikł jak zaczęłam brać.

Gość czarna rzepa12345
Jeśli chodzi o samo działanie anty to przypominam, że w pierwszym miesiącu brania tabletek należy zabezpieczać się dodatkowo, bo one działają po wzięciu przez cały cykl.

Gość kajakajakaja
Ja dziś zrobiłam tak samo, mialam przerwe 1 mc, dzis dostałam @ tzn plamienia i juz wzielam tabletke, inaczej sobie tego nie wyobrażam :) I jak sie skonczy jutro, to nie bede zdzwiona, moje @ od kiedy biore tabletki są bardzo skąpe

Gość kajakajakaja
czarna rzepa12345 Jeśli chodzi o samo działanie anty to przypominam, że w pierwszym miesiącu brania tabletek należy zabezpieczać się dodatkowo, bo one działają po wzięciu przez cały cykl. BZDURRRRRA! hahaha od 1 tabletki jest sie zabezpieczonym bo nie ma jajeczka

Gość problemmowa
U mnie w ulotce jest że od 1 tabl, a gin powiedziała że od 10. Tylko kurcze moje miesiączki były skąpe przy tabletkach ale nigdy mi się nie zdarzyło aby plamienie przez to nie przeszło w okres. A teraz jak wziełam to plamiłam tylko a potem nic... Myślicie że to normalne pomimo że nigdy tak nie miałam?

Gość kajakajakaja
Normalne. Na prawde niczym sie nie martw, a ile brałaś wcześniej tabletki? Okres podczas brania to nie okres tylko o takie tam kapu kap... Mi ginekolog mówił, że od 1 tabletki jest ochrona, wiec tego sie trzymam. Wiadomo lepiej uważać, ale bez paranoi. Chyba że podczas przerwy była jakaś niebezpieczna "akcja".

Gość problemmowa
Akcje były jak jeszcze brałam. Potem jak odstawiłam to nie było seksu i okres był normalny. wcześniej brałam jakieś 2,5 roku. Odstawiłam na 2 miesiace. Pierwszy okres dostałam normalnie. Ten drugi też i właśnie w nim zaczełam brać tylko że to było tylko lekkie plamienie ktore szybko zanikło..

Gość problemmowa
I jeszcze na ostatniej wizycie przed rozpoczeciem opakowania byłam na wizycie u gn i ona mnie badała i robiła usg więc jaką kolwiek ciążę wykluczam... tylko zastanawiam się czy jestem zabezpieczona skoro zanikł :)

Gość kajakajakaja
Rozumiemmm Powiem Ci, że ja teraz jestem w takej samej sytuacji, ale wziełam pierwszą tabletke i czuje się ochroniona :D I nie sądze aby mój okres trwał dłużej niż do jutra bo oj maluśki jest maluśki maluśki..

Gość problemmowa
No właśnie mój był też maluśki a nawet nie maluśki tylko malusieńki :) z tym że po 3 dniach znikł... dziś wzięłam 8 tabletkę i nie wiem czy już jest dobrze czy jeszcze się wstrzymać :P