Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaska29384dd

rozmowy w toku ... normalnie nie wierze

Polecane posty

Gość kaska29384dd

bylo dzis o mlodych dziewczynach ktore lubia naduzywac alko. ta ostatnia blondyna ''wpadla'' i mowila ze o swojej ciazy dowiedziala sie w 3m-cu normalnie nie wierze... same mdlosci i brak okresu moga cos sugerowac. az nie chce mi sie wierzyc ze dziewczyny tak pozno dowiaduja sie o ciazy szok:(

Gość ona Baran...
pff akurat większość dziewczyn wtedy się doawiduje. Ja mam np. okres co 2 mc nieraz więc też bym prędko o ciąży się nie dowiedziała.

nie kazda ma mdlosci i brak okresu. Moja mama dopiero w 4 czy 5 miesiacu ciazy nie dostala miesiaczki a do tego czasu normalnie w terminie. W tym czasie tylko raz zdarzylo jej sie ''nie przyjac'' zupy ogorkowej ale nie przypuszczala ze to przez ciaze a ze cos jej stanelo na zoladku. Dowiedziala sie przy normalnej wizycie kontrolnej u gina.

Gość jakaś ona
Tak naprawdę dziwi mnie to trochę , jak można nie domyślić się, że coś jest nie tak. W około 4 m-cu ciąży kobieta zaczyna czuć ruchy dziecka, w 5 to na bank. Najdziwniejsze w tym wszystkim jest to, że niektóre kobiety o ciąży dowiadują się podczas porodu. Jak dla mnie to już lekkie przegięcie.

To byla trzecia ciaza mojej mamy i niczego sie nie spodziewala to bylo dla niej szokiem. Dla mnie z reszta tez jak sie dowiedzialam bo nic nie bylo po niej widac, zadnych zmian nastroju, przemeczenia no nic. A te co sie dowiaduja pod sam koniec to przewaznie dziewczyny z wysoka nadwaga, chore na cukrzyce itp.

Gość hhjgdsf
Moja mama dopiero w 4 czy 5 miesiacu ciazy nie dostala miesiaczki a wcześniej dostawała? :D

Gość przelot_em
Prawdopodobnie ta dziewczyna cały czas była pijana albo na kacu. Trudno w takim stanie obserwować swój organizm.

Gość bajubajubaju
był kiedyś taki program o kobietach, które o ciąży dowiadywały się dopiero jak dostały bóli porodowych albo jak już urodziły. Pamiętam zwłaszcza jeden przypadek - laska obudziła się w nocy z cholernymi skurczami i była pewna, że to zatwardzenie - poszła do łazienki i jak zaczęła przeć chcąc kupe zrobić tak urodziła dziecko do kibla. Nie chciało mi się w to wierzyć - możliwe, że wymyslono to dla potrzeb programu. Aczkolwiek wiele z nich miało prawie do samego końca okres, niektóre brak okresu w ostatnich np 2 miesiącach przypisywały temu, że akurat były na diecie, że często miay okres nieregularny i takie przerwy były u nich normalne. Co ciekawe, nie miały żadnych typowych objawów ani brzucha - a małe przytycie zwalały na własne obżarstwo i dlatego większość z nich się odchudzała.

Gość bajubajubaju
To było na Discovery. Program: "I didn't know I was pregnant"

Gość kaska29384dd
ten swiat chyba na psy schodzi:( siedze na forach i tam dziewczyny pisza ze dowiaduja sie o swojej ciazy w 4-6tyg a nie w 3-4 czy nie daj boze w 7m-cu ... masakra:(

Gość jakaś ona
no dobrze, ale byłam w ciąży i naprawdę trudno nie zauważyć ruchów dziecka, chyba że było by to martwe dziecko. Dziecko rozpycha się stasznie i gdyby coś mi w brzuchu ni stąd ni zowąd zaczęło się ruszać umarłabym ze strachu.

Gość kaska29384dd
nie okres tylko plamienia mylnie mylone z okresem a takie plamienia zdazaja sie w 25% ciezarnych .. wiec nie wciskajcie kitu dziewczyny ze w ciazy ma sie okres bo to anomalia;)

pamiętaj że ciąża ciąży nie równa i ciała kobiece się od siebie różnią. No i im większa kobieta tym słabiej zapewne odczuwa ruchy dziecka.