Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość LIberka

Mam lic fizjoterapii a chce mieć uprawnienia pedagogiczne co robić? pomóżcie

Polecane posty

Gość LIberka

Witam mam problem bo nie wiem co mam zrobić. Mam lic fizjoterapii i pracuję w przedszkolu jako rehabilitant, chciałabym pracować w przyszłości z niepełnosprawnymi dziećmi wiec chciałąbym zdobyć uprawnienia pedagogiczne myślałam o kursie pedagogicznym który mam możliwość zrobić i nie wiem czy po takim kursie mogę zrobić mgr z np.pedagogiki wczesnoszkolnej, resocjalizacje czy jednak muszę robić najpierw pedagogikę ogólną co mi się nie uśmiecha...... potem myślałąm o oligofrenopedagogce jako podyplomówce ale chciałabym najpierw zrobić mgr i nie wiem co jest lepsze pomocy ...

Gość krk5555
a robilas jakies kursy? czy znalazlas prace bez tego? ja studiuje fizjoterapie ale boje sie ze pracy nie znajde, to I rok wiec nie weim jeszcze czy sie nadaje :( gdzie studiowalas?

Gość LIberka
Nie bez kursu podjęłam pracę w przedszkolu mam posadę rehabilitanta ruchowego pracuję z niepełnosprawnym ruchowo chłopcem ale to jest przedszkole prywatne na początku miałam posadę pomocy nauczyciela ale zmienili mi umowe na szczeście. Wiem ze bym chciałą pracować z niepełnosprawnymi dziećmi w jakiś placówkach wychowawczych ale po licencjacie fizjoterpai nie wiem co by sie przydało najbardziej z tej pedagogiki narazie mogę robic na pewno ten kurs on trwa rok a potem nie wiem jaka by była najlepsza magisterka z czego i z czego mogę czy tylko z ogolnej pedagogiki czy po tym kursie mogę tez studiować inną.

Gość frghdfgdrcghxdgcrd
wg mnie to powinnas iść na uzupełniające magisterskie z pedagogiki zapytaj czy Cię przyjmą od razu na mgr ja inżyniera robiłam z technologii żywności a magistra (uzup. magr 2 letnie) z ekonomii

Gość LIberka
Na pedagogikę ogólną na pewno mnie przyjmą ale nie wiem czy ogólna mi cokolwiek daje;/:(

Gość frghdfgdrcghxdgcrd
i tak musisz miec magistra bo studia pierwszego stopnia to studia niepełne

Gość LIberka
nie koniecznie mogę zrobic podyplomówkę z oligofrenopedagogiki wtedy będe miałą przygotowanie do pracy z dziećmi niepełnosprawnymi umysłowo a dzięki fizjo którą mam z dziećmi niepełnosprawnmi ruchowo tak mi się zdaje a po tym kursiez przygotowania pedagogicznego nie wiem czy bym miałą jakieś uprawnienia nauczycielskie