Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 1mlWad

zapalnie zatok,katar,bol głowy,zębów-ratuuunku

Polecane posty

Gość 1mlWad

ledwie mowie,katar sie leje ciurkiem,rozsadza mi głowe z bolu i bolą zęby ..jakie macie domowe sposoby zeby sie poratowac w tym stanie? prosze 🌼

Gość luciia_trucia
pod kołderke,herbatka z malinami i sie wygrzewac

Gość hjnmggfhm
domowe sposoby :-O nie żartuj...bez antybiotyku nie da rady....

Gość 1mlWad
serio?a moze inhalacje jakies zeby sie 'przetkac?:P nie bardzo moge brac przeciwgorączkowe z pseudoefedryną bo nie spie w ogole..mam po tym bezsennosc a byloby super to brac bo obsusza

Gość kosmetyczka lalala
1. citrosept 2. dużo pić wody! można też mięty 3. w razie dużego bólu ibuprofen pod dowolną nazwą handlową 4. wygrzać się tak około 5 dni nie wychodzić z domu najlepiej. wygrzać się, wypocić.

Gość hjnmggfhm
bardzo serio....ja tak się leczyłam sama, to się dorobiłam nawracającego stanu zapalnego i zgrubień w obu zatokach - pół roku później musiałam mieć serię zabiegów fizjoterapeutycznych, a półtora roku później operację i mam nadzieję że to już koniec leczenia, choć i to nie jest pewne

Gość kosmetyczka lalala
antybiotyk nie pomoże jeśli to wirusowe, a teraz w większości to wirusówki panują. zresztą antybiotyk nie jest lekiem na całe zło. czosnek jest dobrym lekiem m.in. przeciwwirusowym. możesz też sobie olejki eteryczne stosować, są mieszanki dla zakatarzonych, ale jak sama chcesz to: eukaliptusowy, rozmarynowy, lawendowy i z drzewka herbacianego, razem zmieszane, też dadzą taki efekt. możesz też ssać goździki (przyprawę) jeśli zniesiesz smak :P

Gość kosmetyczka lalala
hjnm... moze miałaś infekcję bakteryjną? choroba chorobie nierówna, każdy inaczej wszystko przechodzi.

Gość 1mlWad
zapomnialam o tym,citrosept,to z grejfrutów ,to działało,ja sie lecze czesto domowo,wickiem-nacieranie zeby sie wypocic.czosnek i to działa ale to sie neizle mnie czepiło i mnie totalnie rozlozylo jeszcze kolezanka mi podpowiedziala ze swiezy imbir dziękuję za porady🌼

Gość kosmetyczka lalala
chodziło mi nie o nagrzewanie zatok, głowy, a ciała, by wypocić z siebie wirusy. jesli chodzi o zatoki, to można też płukać nos sobie solą fizjologiczną (jala neti) żeby oczyścić. trzeba zastosować coś co ściągnie wydzielinę. też mam chwilowy problem z zatokami ale nic nie robię póki nie będę miała wynikow prześwietlenia, za tydzień mam wizytę u laryngologa zresztą.

Gość hjnmggfhm
wiesz co, ja nie wiem dokładnie. miałam tylko rtg, wątpię żeby po tym można było poznać. wiem tylko, że zbagatelizowałam sobie problem ,bo to w końcu tylko katar... potem bardzo bardzo żałowałam

Gość kosmetyczka lalala
możesz sobie "herbatkę" imbirową robić czyli do dzbanka ciepłej wody kilka świeżych plasterków imbiru + miód + cytryna, i to popijać.

Gość 1mlWad
obawiam sie ze to złapałam od siostry bo tez dogorywa:( wiec moze domowe sposoby pomoga,weekend wiec bede sie kurowala choc mialam tyle planow bo przeciez swieta za pasem.... olejek eukaliptusowy juz sobie wczoraj zapodalam...nienawidze !!!

Gość kosmetyczka lalala
hjnm... a to nic alergicznego? często siada na zatoki. ja nie mogę ze swoimi, bo to przecież jest straszne zamulenie, zmęczenie. bolącą nogę można przeżyć, ale głowa, zatoki, to jakaś porażka. można także nacierać się żelem z jeżówką albo jeść coś z tym, to powinno pomóc usunąć wydzieliny z organizmu. coś jeszcze miałam napisać, ale mi się zapomniało :(

Gość 1mlWad
swietne pomysly Kosmetyczko🖐️ dzięki z całego 😍 a imbir w tej postaci moze byc dosc smakowity choc ja go w ogole lubie

Gość kosmetyczka lalala
to możesz pozostałe z tych co napisałam, chociaż ten najbardziej udrożnia, możesz np mentolowy, ale pozostałe też powinny dać radę.

Gość kosmetyczka lalala
jak masz zawalone zatoki, to nie weekend, a z tydzień minimum musisz nie wychodzić z domu. chroniczne zapalenie zatok to nic przyjemnego, uwierz mi :(

Gość kosmetyczka lalala
no i wizyta u lekarza jest wskazana...

Gość hjnmggfhm
kurcze, ja bym ci jednak szczerze radziła do lekarza iść. ja jestem taka "mądra po szkodzie", też się próbowałam sama leczyć, poddałam się dopiero po kilku tygodniach właśnie jak mnie zęby zaczęły boleć - to już jest zajęcie zatok szczękowych :-o

Gość 1mlWad
nie dam rady,mam podobny fach troszke,uslugi,musze byc zwarta i gotowa w poniedziałek i do czwartku pokonczyc prace,kryzys jest i bylo marnie wiec musze sie dostosowac do tego co jest dzis to byl koszmar pracowlam jak za szybą:) zero koordynacji ruchow ehhhh

Gość hjnmggfhm
kurcze, to tym bardziej do lekarza idź. im wcześniej zaczniesz się leczyć tym szybciej na nogi staniesz!

Gość kosmetyczka lalala
ja najpierw przechorowalam 2 tygodnie, nie do konca mi przeszlo, po kolejnych okolo 6 tygodniach juz sie wkurzylam, ze ciagle mnie głowa ćmi, że co chwila zatkane zatoki, ból, albo z nosa cieknie albo po gardle, ciągłe zmęczenie, poszłam do lekarza. teraz w poniedziałek odbieram wyniki rtg, w piątek do laryngologa i zobaczymy co powie. dodam, że citrosept jakiś czas temu przerwałam, i dopiero niedawno znowu zaczęłam, jak mi te zatoki nie przechodziły, więc póki co efektów nie ma jako takich :( zawsze to trwa. i niestety ciągle jestem na chodzie. olejki też zaczelam niedawno stosowac, mój błąd. imbiru i gozdzikow niestety nie moge, a z chęcią bym wypróbowała :O

Gość kosmetyczka lalala
a i przypomniało mi się co miałam napisać: herbatka z płatków bzu czarnego jest pomocna w przeziębieniach

Gość 1mlWad
ja na zatoki czytalm tez o kminku.zeby wąchac zmielony albo uprazyc na patelni i potem zmieszac z klarowanym maselem i uzywac nie pomyslalam o rtg ,mam to w pracy mozna bylo sprawdzic nie chce sie pakowac w antybiotyk bo ich skutecznsc to jest dyskusyjna..ale bywa ze sa niezbedne

Gość kosmetyczka lalala
i jeszcze jedna rzecz, olejek pichtowy. zarówno do inhalacji jak i do spożywania jak citrosept. możesz też jakiś preparat z betuliną wypróbować.

Gość 1mlWad
przepis:Upraż 100g nasion kminku i zmieszaj je z 200g klarowanego masła . Spożywaj codziennie. Jest to jedno z najskuteczniejszych remediów na zapalenie zatok. co to za olejek pichtowy?

Gość kosmetyczka lalala
to jakaś syberyjska jodła czy coś w tym stylu, jakieś drzewo. podobno ma wszechstronne i bardzo dobre dla zdrowia działanie, i lecznicze i profilaktycznie można

Gość 1mlWad
o tak włąsnie czytam o tym,i sobie uswiadomilam ze mam gdzies nalewke z sosny od klientki dostalam:) trzeba spróbowac wszystkiego :D

Gość kosmetyczka lalala
i jak próbowanie nalewki? :classic_cool: dzisiaj sobie zaczęłąm czytac wiecej o ziolach, i wyczytalam ze pomocne beda jak zawsze kwiat lipy, czyli co dziala napotnie, i: kwiat nagietka, ziele szałwii, ziele uczepu (właśnie sobie parzę;)), herbatka żurawinowa.

Gość kosmetyczka lalala
widze ze chorzy w lozku leza jak pan doktor przykazal :D tylko mi sie nie chce lezec :P