Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość balba2345

Jak można mówić, że do samotności można się przyzwyczaić???

Polecane posty

"Nie chciałam mieć dziecka, z kimś kogo nie byłam pewna, nie byłam pewna też tego czy będziemy szczęśliwi. " ale wskoczyć z nim do wyrka to ci nie przeszkadzało jak mniemam. :D

jak slysze o nie patrzeniu na kase to smiac mi sie chce bardzo wazna jest "kasa" bo to wiaze sie z tym gdzie i jak bedziemy zyc, czy w wyjmowanych ciasnym pokoiczku czy we wlasnosciowym 5-pokojowym mieszkaniu, czy bedzie nas stac na wyjazd na Karaiby czy pojedziemy na jeden weekend nad polskie morze a reszte urlopu spedzimy na lawce w parku... nie mowcie ze dobra materialne nie sa wazne !!!

"nie mowcie ze dobra materialne nie sa wazne !!!" dokładnie. dlatego właśnie wśród polek takie branie mają obcokrajowcy z europy zachodniej a polacy bardziej niż ziomkowie podobają się rosjankom czy innym zza wschodniej granicy.

Gość joleczka jot
Kasa jest ważna, ale nie w takim wymiarze jak tu piszecie. Jak mało zarabiam to nie szukam związku, a jak dużo - to szukam. To napisała chyba bardzo młoda osoba. I tylko przychodzi mi namyśl życzyć nieustających podwyżek w pracy:))

Gość dobro niematerialne:)))
wyszlam za maz za chlopaka, ktory byl goly i wesoly...tak jak ja, mieszkalismy w ciasnym wynajetym pokoju, a nasze ubrania wisialy na kiju od miotly...wakacje spedzalismy na wsi u rodziny i w parku na lawce:) cieszylismy sie jak dzieci z kazdej wspolnie kupionej rzeczy, wszystkiego dorobilismy sie sami, choc latwo nie bylo. Teraz mamy piekny dom, stac nas na Karaiby, ale czesto wolimy lawke w parku...jestesmy malzenstwem 30 lat i nadal sie kochamy...jak myslicie? dlaczego?

"wyszlam za maz za chlopaka, ktory byl goly i wesoly...tak jak ja," to tak każda mówi i zawsze tak się kończą te historie: "Teraz mamy piekny dom, stac nas na Karaiby" a pomimo biedy panującej w polsce jakoś o pannę która chwaliła by się że jej facet jest biedny, zarabia 1400 i na nic ich nie stać nie tak łatwo. a zapewniam was że takich w polsce jest więcej niż tych których stać na karaiby. :D

BSA mam corke w wieku 25 lat i dla niej tez nie kasa sie liczy :) mam nadzieje, a nawet jestem pewna, ze bedzie tak samo szczesliwa, to nie prawda, ze wszyscy w komunie byli biedni :)

pewnie, ze sa takie, ktore wybiora bogatego bez wzgledu na uczucia, ale czy o to w zyciu chodzi? czy beda szczesliwi? nie zrozum mnie zle:) pieniadze tez wazne ;) ale jak poczytalam niektorych to mnie zmrozilo i mam tylko nadzieje, ze to na potrzeby tego tematu ;)

Gość piramidalna
Nie chodzi o ty biedny czy bogaty. Ja też komunę pamiętam. Chodzi o to, że wolne kobiety po 30-stce jakoś się trzymaja i fizycznie i finansowo (i nie mam na mysli kokosów, tylko zwykły byt) natowmiest wolni faceci po 30-stce to albo żigolaki albo goście bez ambicji.

BSA i tu jako "bardzo stara osoba" ktorej pol zycia przypadlo w komunie popieram...tak bylo... Singiel - kto znal takie okreslenie? a wiecie co to bylo BYKOWE ? potracali z pensji za brak zony i dzieci... w komunie wszystko bylo dla rodziny ile znanych osob otwarcie teraz mowi: wzielismy cywilny zeby przyznali nam mieszkanie...i nie byl to apartament ...tylko najczesciej pokoj z kuchnia i to ciemna... byly kredyty dla mlodych malzenstw, patronaty i inne bzdury... wszystko DLA PAR... starzy kawalerowie i stare panny byly wysmiewane, byly obiektem kpin dzis zycie jest inne, samotna kobieta dobrze zarabiajaca pojdzie do banku wezmie kredyt, kupi mieszkanie, samochod, a potem na deser wibrator ;) jest samodzielna, niezalezna wiec bardzo dokladnie sie przyglada przyszlemu partnerowi...bo on musi cos soba reprezentowac nie potrzebny jest do dorabiania sie, bo ona juz wszystko przeciez ma

hm..skoro uwazasz, ze wciskam sciemy to nie mamy o czym dyskutowac 🖐️

"jestesmy malzenstwem 30 lat " czyli masz co najmniej 50 lat, jak mniemam? to wiele wyjaśnia. za komuny wszyscy byli goli i weseli. 🖐️ a i "dorobić" się w tych czasach było duuużo łatwiej.

"pewnie, ze sa takie, ktore wybiora bogatego bez wzgledu na uczucia" chodzi o to że wybiorą bogatego właśnie ZE WZGLĘDU NA UCZUCIA. bo nic tak nie wzbudza uczuć jak duży dom i dobra bryka w garażu :D

"natowmiest wolni faceci po 30-stce to albo żigolaki albo goście bez ambicji." Taka głupia po mamusi czy sama z siebie?

"bo nic tak nie wzbudza uczuć jak duży dom i dobra bryka w garażu " I osioł co na to zarobi.

Gość piramidalna
Świadomość kobiet się zmieniła. A przez to faceci stracili jaja. Do tej pory oni drygowani rodziną, terazim tą pełeczkę wytrąciły kobiety z ręki. A przecież wystarczy być ...normalnym gościem, a nie ze skrajności w skrajność. My nie potrzebujemy cudów, ale też nie chcemy niańczyć faceta ani też dreptać za nim 2 metry w tyle.

"a wiecie co to bylo BYKOWE ? potracali z pensji za brak zony i dzieci..." widać stwierdzono, że jak ktoś nie ma zrzędzącej baby, to trzeba mu dowalić w inny sposób :D ot, zwykła ludzka zawiść :P

spoko, to już niedługo tej męki. jeszcze parę lat i będziemy tu mieli drugi iran czy inną turcję. wtedy będziecie sobie wasze feministyczne dyrdymały opowiadać. ale z jednym muszę się zgodzić. faceci stracili jaja za własnym przyzwoleniem. i coraz bardziej je tracą.

"Do tej pory oni drygowani rodziną, terazim tą pełeczkę wytrąciły kobiety z ręki." I teraz wiadomo czemu tylu facetów straciło jaja. Który by je miał będąc wychowywanym od małego przez wyrób kobieto-podobny. "A przecież wystarczy być ...normalnym gościem" Normalnych to jest najwięcej wśród samotnych ale za to jakie patologia ma powodzenie to już legendy krążą i niemal każdy temat na tym forum temu poświęcony.

Gość piramidalna
BSA Czytasz i przetwarzasz czy tylko czytasz? Masz kompleksy to twoja sprawa. Nigdy mnie nie obchodziły pieniądze, bo bałabym sie być z gościem, który ma kasy jak lodu, a dlaczego ? Co nie mieści ci się w glowie? Bo pieniądze psują i dają władzę, a ja nie chce faceta który będzie nade mną górował.

"I teraz wiadomo czemu tylu facetów straciło jaja" właśnie nie wiadomo. do tej pory jest dla mnie czymś niepojętym jak będąc facetem można popierać prawa wyborcze kobiet lub jakieś bzdurne parytety.

faceci zbudowali naszą cywilizację a następnie wręczyli ją babom do rozpieprzenia. no i cywilizacja upada. może dlatego że z powodu za dużego dobrobytu mogli dać upust swojemu lenistwu?

"a ja nie chce faceta który będzie nade mną górował." To kup sobie psa. Zawsze będzie przy nodze.

Gość offerma na kacu
bo nic tak nie wzbudza uczuć jak duży dom i dobra bryka w garażu ,, racja :O

Gość piramidalna
"a ja nie chce faceta który będzie nade mną górował." To kup sobie psa. Zawsze będzie przy nodze. Prawda, będzie lojalny i wierny.