Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość boli glowa starasznie

dziewczyny porafujcie mnie bo umre,podpowiedzcie,miala tak ktoras?

Polecane posty

Jestem w 6-7tyg,u lekarza bylam wszystko ok,czułam sie dobrze a wczoraj sie zaczelo,mdłości masakryczne +bol głowy ale taki bol,że nie mozna sie poruszyc,zjadlam 5apapów do teraz,jeszcze mnie troche cmi,cisnienie mierzylam mam strasznie niskie. Czy to znaczy ze moze byc cos nie tak z dzieckiem,nigdy mnie tak glowa nie bolala

Gość to sie przyzwyczaj jak cie nie
bolala, tak bedzie do konca 1 trymestru :P to jest ten piekny stan zwany ciaza :P:P

Gość przez niskie cisnienie
masz takie ostre ble glowy przez niskie cisnienie wlasnie, jesli nie odrzuca Cie od kawy to napij sie- nie zaszkodzi dziecku, pij duzo wody to tez podnosi cisnienie i minimalizuje bol glowy, ja przed ciaza ni wiedzialam co to jest bol glowy ;) mialam 3 epizody bolu w ciazy;)

5 apapów? padło ci dziewczyno na mózg? jesteś we wczesnej ciąży!

Ja jakiś specjalnych dolegliwości w 1rwszej ciąży nie miałam,tylko właśnie bóle głowy,łykałam apap,piłam dużo wody,kawy.Ale raz tak mnie złapało,że pojechałam do szpitala,dostałam jakieś tabletki,ból przeszedł a ja przespałam cały dzień.

Miarka, mnie tez się zdarzało zjeść 5na dobe-lekarza pytałam.Apap to nie ketonal

dzieki dziewczyny,boze jak ma tak byc jeszcze przez 2 miesiace to chyba nie wyrobie

Mnie też bolała głowa na początku, ale kurde faszerować się taką dawką paracetamolu? Ja bym się bała dziecku zaszkodzić na tak wczesnym etapie. Wolałam się położyć , okład na głowę, ciemne miejsce i bez farmaceutyków.

Gość ja znowu jestem niskociśnienio
wcem, a w ciąży zawsze, gdy tylko był taki prawdziwy wyż z piękną słoneczną pogodą - głowa po prostu pękała mi:O bardzo mnie to dziwiło:O nigdy nic nie brałam, bo na mnie paracetamol nie działa (tylko silniejsze środki, których nie wolno, ibubrofen itp.)

wlasnie zmierzylam cisnienie,75/65.Dziewczyny czy ja umieram? to nie zart

Gość a co tu wyjasniac
nie masz jakiegos krwawienia? masz metaliczny posmak w ustach? zamiast na kafe do szpitala ale juz!!!!!!

Gość mrMaxx
mnie bolała głowa od ok.6 do 14 tyg. ale nie zdecydowałabym się na "5 apapów" mi Pani w aptece dała paracetamol,ale miałam wziąć przy naprawdę dużym bólu i tylko 1 ewentualnie...ale wstrzymałam się,bo bałam sie,że zaszkodzę dziecku piłam dużo wody i robiłam sobie okłady...

Gość jedź dziewczyno do lekarza
strasznie niskie masz to ciśnienie, nie jedz tyle apapów !

Gość jedź dziewczyno do lekarza
mrMaxx: apap to przecież paracetamol. Różne nazwy handlowe, ale skład ten sam

Gość takie ciśnienie
to co druga ma na patologii ciąży albo i niższe (sama miałam w poprzedniej ciąży 80/55 itp.) więc paniki nie siałabym najpierw napij się kawy, oczywiście nie rób sobie siekiery tylko normalną rozpuszczalkę z dwóch łyżeczek z mlekiem i zobacz jak ciśnienie niektóre kobiety po prostu muszą wspomagać się kawą w ciąży

Gość za duzo apapow zjadlas
od paracetamolu moze opadac cisnienie wypij nawet 2-3 kawy ja pilam i dawalam rade, a zadnych lekow nie bralam gin polecil 2-3 kawy zamiast tabletek

jasne, ze paracetamol mozna w ciazy, ale trzeba znac umiar-paracetamol w duzej dawce jest toksyczny dla wątroby Maksymalna dawka-dla doroslej osoby to 4 g czyli 8 tabletek W DAWCE DOBOWEJ!! czyli 4 razy dziennie po 2 tablektki co 6 godzin!!! Autorko jak juz dzis wzielas 5 to zbastuj bo ci serio watroba wysiadzie... jednym z glownych objawow zatrucia paracetamolem jest spadek cisnienia wlasnie..