Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Brak Mi Sił

Mój EKS ciągle pisze do mnie smsy. Mam dosyć. CO ROBIĆ !!!???

Polecane posty

Gość Brak Mi Sił

ZERWAŁAM Z FACETEM. MIJAJĄ 3 TYGODNIE A ON WCIĄŻ PISZE DO MNIE SMSY !!!! mam już tego dosyć i męczy mnie to. Próbuje czasem nawet nie czytać tylko od razu usuwać. Ale to nic nie daje samo to że pisze ON odbiera mi siły. Jak można być takim imbecylem, skrzywdzić osobę którą NIBY się kocha a teraz dalej napier.....te zasrane smsy. Tłumacząc sie swoim zachowaniem, przepraszając itd... CO MAM ZROBIĆ LUDZIE BO MAM JUZ NAPRAWDE DOSYĆ

Gość Zmień nr komóki
albo napisz mu to co napisałaś tutaj.

Gość Brak Mi Sił
uwierzcie ręce mi opadają. Napisałam do niego że mnie wykańcza już psychicznie i czy własnie o to mu chodzi że ja już naprawde mam go soyc. to co mi odpisał....że on nie chce mnie wykańczać tylko pisze co by zrobił...bla bla bla ze wtedy przesdził, że to nie był on ahhh kurwa pierdoli takie głupoty ze naprawde ja sie wkoncu przez niego wykoncze. jest sobota rano, wstałam z humorem a teraz co...totalna załamka bo juz od 9 do mnie napierdala

Gość a,SMA,SMas
jej masakra po co Ty mu odpisujesz, nie odpisuj jak nie czekasz na wazne telefony to wylaczac swoja komorke.... jak Ty mu odpisujesz to on pisze...

Gość Jachu Chrystman
jest bez ambicji

Gość Brak Mi Sił
nie pisałam do niego przez dlugi czas, dwa dni temu tylko napisal ze mam juzdosyc tych jego smsów i że ma przestac. ale onma swje zdanie napisal ze bedzie dalej pisal ze nic go nie obchodzi. No ico mozna zrobic z takim pojebem. Jak ja wogole moglam z takim czmys byc. pisze do was a przez ten czas od zdążył napisał 4 smsy :/ ręce opadają i ryczeć mi się już chce. On rujnuje moje życie. A telefonu nie moge tak poprostu wyłączyć. To mój telefon i moge miec go włączony a on nie powinien pisac jesli ja tego ie cche sa chyba jakies prawa do cholery.

Gość Jachu Chrystman
donieś na policje - teraz to się nazywa stalking.

Gość Brak Mi Sił
jak mam zablokowac numer?? byłam w orange bo u nich mam abonament. oni nie moga mi pomóc. nie blokuja numerów, w telefonie tez nie ma takiej opcji. Próbowałam już naprawde wielu rzeczy.

Gość Brak Mi Sił
pójde na policje i co?? oni gówno z tym zrobią Jak mi groził to nic z tym nie zrobili a teraz to co mam powiedziec że pisze mi milutkie smsy, jak bardzo żaluje jak za mna teskni, jaka to ja nie jestem wspaniała, że nie potrafi sie ogarnąć bezemnie. Ale co mnie teraz to obchodzi. Ja sama chce zacząć żyć na nowo, kochałam go aleon zrobił wiele błędów. Leczy sie u psychologa, jest chorobliwie zazdrosny i jak bylismy razem to wiele złych rzeczy zrobił. A ja miałam go dosyć. i nadal mam i jego i tych jego smsów. a jestem bezsilna nic nie moge zrobić.

Gość nfuwidhfbchuiewsjfcdeswfrEW
ja bylam ostatnio na policji chlopak z ktorym sie spotykalam kilka razy pol roku zaczal byc agresywny, nerwowy i urwalam kontakt od tego momentu koles oszalal, sledzi mnie itp, wypisuje dzwoni itp bylam na policji, spisali raport ale facet to myslalam ze sie nudzi, chcialam go spytac o co chodzi bo patrzyl na mnie jak na wariatke ja mu mowie ze wiem ze jest nerwowy i nie wiem co mi moze zrobic a on do mnie ze rownie dobrze kazdy na ulicy moze trzymac noz pod kurtka ok, ale nie kazdy do mnie wydzwania, i mnie sledzi :o

Gość Brak Mi Sił
myslisz ze znalazły by sie osoby które beda chcialy do niego dzwonic czy pisać? po za tym wtedy to mi dopiero nie da spokoju, bedzie wiedział że to moja sprawka, zacznie mnie straszyc i wyzywac, znam go to czubek!!

Gość Jachu Chrystman
Stalking nowe przepisy Stalking to przestępstwo polegające na uporczywym prześladowaniu innej osoby w sposób istotnie naruszający jej prywatność lub wzbudzający u tej osoby poczucie zagrożenia. Może on polegać na nachalnym podążaniu za osobą, nękaniu telefonami, smsami, e-mailami, a także na umieszczaniu np. w Internecie złośliwych komentarzy lub wykorzystywaniu wizerunku w sposób pozwalający na zidentyfikowanie prześladowanej osoby. Od 6 czerwca 2011 r. weszły w życie przepisy kodeksu karnego, które pozwalają na zwalczanie tego rodzaju występku. Zgodnie z nowym artykułem 190a kodeksu karnego, zachowanie takie podlega karze pozbawienia wolności do lat 3. Jeżeli następstwem stalkingu byłoby targnięcie się poszkodowanego na własne życie, sprawca podlega karze pozbawienia wolności do lat 10. Nowe przepisy odpowiadają na dotychczasowe problemy w zwalczaniu tego typu działań, co do tej pory, na podstawie wcześniej obowiązujących regulacji, było trudne i nieskuteczne. Wprowadzona nowelizacja ułatwia również dochodzenie od właścicieli serwisów internetowych usuwania bezprawnych treści - wykazanie właścicielowi serwisu bezprawności treści znajdujących się na portalu nakłada na niego obowiązek ich usunięcia. - Przygotowanie odpowiednich przepisów w tym zakresie poprzedziliśmy dogłębnym badaniem i analizą, które na moje zlecenie przeprowadził Instytut Ekspertyz Sądowych. Wyniki badań zadziwiły nas wszystkich. Jak się bowiem okazuje skala zjawiska jakim jest stalking, czyli uporczywe nękanie jest w Polsce bardzo duża. Co dziesiąty badany wskazuje, że był jego ofiarą uzasadniał wprowadzenie nowych przepisów Minister Sprawiedliwości Krzysztof Kwiatkowski.

Gość Brak Mi Sił
bo w tych komisariatach siedza same imbecyle!! Człowiek ma powoli dosc zycia przez jednego frajera a oni maja to w dupie. Ja wiem ze moj eks nie da mi spokoju. i wiem ze zacznie sie dopiero niezla jazda jak znajde nowego faceta a on zobaczy nas razem. wtedy to dopiero nie da mi spokoju

Gość Jachu Chrystman
Obraźliwe SMS-y, nieprzyjemne telefony o różnych porach, niechciane wizyty, obraźliwe wpisy w internecie, podawanie numeru w ogłoszeniach matrymonialnych, fałszywe konta na Naszej-Klasie czy Facebooku. To wszystko jest codziennością dla ofiar stalkerów. Czyli osób nękanych. Do poniedziałku ich oprawcy byli bezkarni. Jednak urzędnicy zmienili prawo. Stalking jest to nowe określenie w polskiej legislacji. Obecnie w Kodeksie Karnym znajduje się nowy artykuł 190a. Art. 190a. Uporczywe nękanie stalking 1. Kto przez uporczywe nękanie innej osoby lub osoby jej najbliższej wzbudza u niej uzasadnione okolicznościami poczucie zagrożenia lub istotnie narusza jej prywatność, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3. 2. Tej samej karze podlega, kto, podszywając się pod inną osobę, wykorzystuje jej wizerunek lub inne jej dane osobowe w celu wyrządzenia jej szkody majątkowej lub osobistej. 3. Jeżeli następstwem czynu określonego w 1 lub 2 jest targnięcie się pokrzywdzonego na własne życie, sprawca podlega karze pozbawienia wolności od roku do lat 10. 4. Ściganie przestępstwa określonego w 1 lub 2 następuje na wniosek pokrzywdzonego. Niewiele ukaranych Wcześniej osoba nękana po wezwaniu policji mogła usłyszeć, że w praktyce nic delikwentowi nie można zrobić. Jego zachowanie podlegało pod kodeks wykroczeń i tamtejszy artykuł 107. Art. 107. Kto w celu dokuczenia innej osobie złośliwie wprowadza ją w błąd lub w inny sposób złośliwie niepokoi, podlega karze ograniczenia wolności, grzywny do 1.500 złotych albo karze nagany. Mundurowi z naszego regionu ukarali na podstawie artykułu 107 kodeksu wykroczeń niewiele osób. W 2010 roku były to 32 osoby tłumaczy Justyna Aćman z zespołu prasowego podlaskiej policji natomiast w 2011 roku ukarano 14 osób (do kwietnia). dodaje. Niskie liczby nie oznaczają jednak małej skali zjawiska stalkingu. Jak oszacowali eksperci nawet co dziesiąta osoba w Polsce miała do czynienia z nękaniem. Co zrobić ze stalkerem? Od poniedziałku są nowe możliwości walki z tego typu prześladowcą. Osoba nękana powinna przede wszystkim zgromadzić dowody. Jeżeli do tej pory odrzucałaś połączenia , zacznij je odbierać, a następnie rozłączaj się. Dzięki temu u operatora uzyskasz biling z ilością połączeń. Nie wyrzucaj także niechcianych SMS-ów. Do każdej niechcianej wizyty wzywaj policję do niechcianego gościa. Na miejscu poproś mundurowych o sporządzenie notatki służbowej z interwencji. Jeżeli ktoś prześladuje Cię w internecie, np. założy Ci fałszywy profil na Naszej-Klasie, to wystarczy, że zrobi to tylko raz. Przestępstwo nękania ściga się na wniosek pokrzywdzonego. Oznacza to, że sprawę należy zgłosić na komisariacie bądź w prokuraturze. Za psychiczne nękanie grozi do 3 lat więzienia. Jeżeli ofiara targnie się przez to na życie, kara wzrasta nawet do 10 lat więzienia.

Gość gość
A co ja mam powiedzieć? Ja jestem stalkerem i mam dość ! Tego właśnie, że ja pisze. Masakra, miałem dziewczyne i naprawde w c******m momencie nie bede sie rozpisywał, ale tragedie 4 miałem w krótkim czasie. byliśmy parą 2 miesiące i od praktycznie początku nie dało sie ze mną zyć. sam ze sobą miałem koszmar. starała się dziewczyna wszystko znieść, rozumiała, ale wypaliła się oczywiste. ja nie dawałem jej spokoju, szukajac przyczyn, rozwiązń, pisałem pisałem pisałem... aż poblokowała mnie wszędzie, ledwo się powstrzymałem przed nachodzeniem. wiedziałem, że to wszystko to nie jestem ja nie mój świat nie moje zacghowanie, nie moja sytuacja, ale ta dziewczyna... to była właśnie ta dziewczyna tylko w złym czasie. mijały tygodnie miesiące, ja pisałem raz na jakiś czas (dwa tygodnie raz w miesiącu) jedynie czy jest okey u niej... mineły 4 miesiące może 5 i sama zaproponowała spotkanie, rozbita ze sypie się wszystko u niej, spędzieliśmy (bez poddekstów) dwa dni i co? no zgadnijcie, napisałem sms, nie odpisała spała czy coś kolejnego i kolejnego, spotkaliśmy sie na chwilke zwróciła mi uwage na te sms, po czym nastepnego dnia napisałem, cisza bez namysłu nawet- napisałem znów... odpisała zdawkowanie, wiedziałem ze jest ujowo, zmieniłem temat napisałem i pisałem i znowu sie zaczeło . Nigdy w żadej innej sytuacji, kobiecie, kimkolwiek i o co kolwiek nie mam czegos takiego. jestem załamany, bo stalking to jest kurrr jakas choroba z której nie moge się wyleczyc . Dziś właśnie wstaje do pracy i myśle czy może telefonu nie zostawic w domu, bo się boje sam siebie, ze wpadne na "genialne zdanie którym uratuje sytuacje, wystarczy ze napisze i wyśle". zależy mi na niej i tym właśnie to niszczę. Wiem, że to jest ten momen w którym albo przestane, albo muszę w ogóle urwac na zawsze z nią kontyak dla jej dobra, nbo mam wrażenie ze dużo jej tym odbieram, coś w końcu zacznie gasnąc w niej... Am3n ;(

Gość gość
Napisz mu, ze zaj***esz mu w ten głupi i pusty łeb jak nie skończy pisać tych p*****l.

Gość gość
Ja również mam podobny problem z pewnym prymitywnym facetem. Tylko, ze on mnie wyzywa od ku*w mimo, ze nawet z nim nie spałam. Zobaczyłam, ze to idiotę i utrwalam kontakt a on wypisuje. Wkleję niżej W*******z mnie Dowiem sięCzemu mnie ignorujesz? Wyzywam Cię, Bo mnie ignorujesz I tylko tak da się zwrócić twoja uwagę Musisz mnie ignorować k***a? Super Aha Suko K****a masz w ryju, ze nie odpowiesz? Ale jestes okropna Co mam zrobić, żebyś przestała mnie ignorować?? Chce założyć twoją smycz i ssac twoje cycki JA NIE WIEM CZY ON NIE JEST NA COŚ CHORY powaznie, bo to co on wypisuje to nie jest normalne. Zreszta mówił, ze ma 20 lat a wyszlo, ze ma 16 Boże...:/