Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hdhdhdhjsjsjsjkakaka

Problem z 3,5-latka---doradzcie

Polecane posty

Hej. Moja corka ma ostatnio suche, popekane usta, smaruje jej je kremem, juz prawie jest dobrze, a corka skubie wargi az do krwi i potem strupy ma-i tak w kolko, co jej juz podlecze, to ona na nowo zaczyna skubac. Nie dociera moje gadanie, ze nie wolno. Zauwazylam ze ona to jak by odruchowo juz robi, np. oglada bajke i zaczyna skubac...

Gość jak dla mnie to może być
to przejdź się do lekarza, może dostaniesz jakąś maść żeby to raz dwa zaleczyć zanim się na nowo oskubie

Gość sesele
posmaruj jej kupą, od razu jej sie odechce

Gość no to mam pytanie
czy małą normalnie je? czy jest niejadkiem? obgryzanie warg jest często na tle nerwowym, ale też i z niedoboru witamin trzeba ustalić co jest przyczyną, bo samo upominanie nic nie pomoże

Moze zacznij jej smarowac usta miadem, jest dobry na popekana skore na wargach,leczy ja, mala bedzie co prawda oblizywac ale obrywac paluszkami za bardzo nie da rady, bo sie beda kleic .

Nie jest niejadkiem. Normalnie ustnie skubala nigdy. to sie zaczelo jak miala katar, buzia oddychala, usta jej zrobily sie suche. Wiec zaczelam kremem jej smarowac a ona zaczela to suche skubac. Miod bardzo lubi, wiec zlize od razu. Myslalam moze o wazelinie-jest tlusta, wiec moze szybciej zaleczy. do lekarza nie mam co isc, nic nie poradzi-mieszkam w uk, powie mi, ze to normalne, tak jak infekcje drog oddechowych (ktorych tu nie lecza). Moj maz ostatnio nie moze nosem oddychac, poszedl do lekarza, to ten powiedzial, ze to pewnie alergia, ale trudno stwierdzic na co i ze to normalne tu. Ja syropy na kaszel, krople do nosa na wlasna reke kupuje.

mysle ze lepiej wazelina jak krem, bo ladnie natlusci , a krem moze miec wode w sobie. a piszesz ze to od niedawna, to moze to wlasnie ze wzgledu na to ze zaczol sie sezon zimowy, moze to z zimnego powietrza, albo calkowicie odwrotnie, sezon grzewczy i brak nawilzenia w mieszkaniu, tak samo twoj maz moze miec problem z tym zatkanym nosem jak jest w mieszkaniu za suche powietrze. mowie to na wlasnym przykladzie, nam z mezem tez od ogrzewania sie czesto nosy zatkaja, a sucha skora na ustach to u mnie wzimie normalka.

No na pewno wine tu ma zima i sezon grzewczy, choc codziennie wietrze sypialnie przed spaniem. Ja tez rano mam zapchany nos. Moj maz ma problem od kilku miesiecy, do tego chrapie strasznie. Kiedys to chrapal tylko lezac na plecach a teraz juz w kazdej pozycji. Tyle, ze lekarz powiedzial, ze to normalne. a co do malej, to faktycznie kupie wazeline, bo miod to ona zlizuje od razu, bo bardzo lubi.

Gość htthtyht
U nas po wazelinie jest gorzej. Ale do rzeczy. Moja dwuletnia córeczka ma to samo. Też zaczęło się w czasie przeziębienia aż miała wokół ust takie jakby potówki, podrażnienia, coś takiego... Potem dopiero odkryłam że ona te usta oblizuje. Obecnie najczęściej robi tak gdy przeżywa zabawę z innymi dziećmi. Co się trochę ranki podgoją, to odnawiają się lub powstają nowe. Porady nie mam - za to może znajdę jakąś dla siebie. :D