Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fdsfddfsffd

Jak zrobić fale na włosach? Mam tylko 4 godziny...

Polecane posty

Gość fdsfddfsffd

Czy macie jakiś sprawdzone pomysły na ładnie pofalowane włosy? (od czubka głowy do mniej więcej połowy włosów proste, a potem fale). Może po umyciu i wysuszeniu wlosów, końcówki zwilżę i zakręcę w kok? Jak myślicie?

Gość fdsfddfsffd
Beatka, właśnie raz użyłam papilotów ale wyglądałam jak pudel :D Tylko nie pamiętam, czy skręciłam je do połowy czy na całą długość... Włosy muszą być suche i ew. powinnam dodać odrobinę jakiejś pianki?

zrób te fale prostownica, sa cudowne takie wlasnie typowe FALE, a nie loki! Sa równe i idealne, a nie kazdy kosmyk w inna strone

Gość fdsfddfsffd
Kiedyś robiłam prostownicą, efekt był super, ale utrzymał się zaledwie godzinę :( Możesz mi coś doradzić?

jak chcesz zrobic prostownica, umyj wlosy, naloz odzywke na 10 min wczesz grzebieniem we wlosy dokladnie, owin recznikiem, podgrzej suszarka recznik, zostaw na wloskach, splukaj bardzo dokladnie, wysusz, spsikaj produktem przed prostowaniem, jest wiele takich ochronnych i jedziesz z loczkami, pózniej tylko mocnym lakierem Z DALEKA!!! inie zapominaj o podpinaniu wlosów klamrami wtedy dokladnie pofalujesz wszystkie wloski

Gość fdsfddfsffd
Pracochłonne :) Ale dziękuję! Spróbuję :)

a jak Ci sie szybko rozwalaja to psikaj z daleka kazdy loczek moze byc np mocnym lotionem, wtedy powinien sie dlugo trzymac, a i mozesz tez podniesc wlosy u nasady na okraglej szczotce i troszke podtapirowac wlosy od spodu, wtedy dodasz im objetosci i puszystosi i tak szybko nie oklapna i sie nie przetluszcza :)

to tylko sie tak wydaje pracochlonne z opisu, ale jak dojdziesz do wprawy, to 45 z myciem i gotowe :) jeszcze zalezy jakie wlosy, ja akurat mam dlugie

Gość fdsfddfsffd
Też mam długie :) Korci mnie, żeby ściąć ale czuję, że będę żałować :D A jakie inne fryzury sobie robisz?

NR1 czesto czesze w kitke, ale nie taka zwykla. Po myciu modeluje wloski na ograglej szczotke, lekko tapiruje od spodu, nadaje objetosci czasem prostuje grzywke i zaczesuje na bok, reszte wlosków do tylu, na czubku lekko natapirowane, ale to nie taki mega wielki tapir, tylko takl, jak mapisalam od spodu i z wierzchu zaczesane, wiec tego w ogóle nie widac, jest nadany tylko objetosc, do tego jakas delikatna opaska. NR2 Robie taki niedbaly koczek, pewnie kazda z Was potrafi go zrobic NR3 zostawiam wlosy rozpuszczone, nadaje im polysku i objetosci, prostuje NR4 Robie fale prostownica, jak powyzej

Gość fdsfddfsffd
O własnie, co do koczka :) Często widzę dziewczyny własnie z takim fajnym "potarganym" kokiem. Ja takiego nie umiem zrobić (po prostu obkręcam wlosy wokół osi i wychodzi taki... nudny kok). Jak zrobić ten Twój (bo myślę, że to o ten mi chodzi :D). Czy włosy muszą być jakoś "poczochrane"?

Gość sadwefdwe
ja po umycia wcieram we włosy piankę i ugniatam je susząc suszarką z dyfuzorem... dziewczyny dyfuzor świetna rzecz