Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tamriko/world

Jak uczyć się polskiego?

Polecane posty

Gość tamriko/world

Cześć. Mieszkam w Polsce 4 rok i nie znam dobrze języka. Czytam książki, gazeta i nie znam dobrze Jak dobrze nauczyć się polskiego?

Gość notpelkaa
Czytać książki, oglądać filmy i dużo rozmawiać z ludźmi i prosić ich, żeby Cię poprawiali, gdy powiesz coś źle. :) I nie przejmuj się, kiedy powiesz coś niepoprawnie, wszyscy robimy błędy :)

Gość tamriko/world
A czy kurs języka polskiego opłacalny być? Na kursie w szkole języka angielskiego?

Gość notpelkaa
"A czy kurs języka polskiego JEST opłacalny?" Tego niestety nie wiem. Nigdy nie uczyłam się polskiego jako języka obcego, ale każdego języka obcego trzeba używać na codzień, żeby się go dobrze nauczyć. Po 4 latach na pewno masz już jakieś podstawy, teraz tylko musisz zwracać dużą uwagę na to czy mówisz poprawnie.

Gość tamriko/world
"tamriko/world A czy kurs języka polskiego opłacalny być? Na kursie w szkole języka angielskiego?" To nie ja pisałam kurs kosztuje 2tys zł uczę się każdy dnia słowa, gramatyka i ortografia trudna

Gość tamriko/world
rozumiem polski, babcia dziadek byli polakamy ale nadal ciężko rozumiem gdy ludzie mówią na ulicy, w sklep ale ja ciężko odpowiadam

Gość notpelkaa
Z każdym językiem obcym tak jest, że najpierw się rozumie, a potem powoli zaczyna mówić. Ważne, żeby mówić, mówić i jeszcze raz mówić, nawet jak się robi błędy. A z ortografią to nawet Polacy mają problemy ;)

Gość tamriko/world
ja z Gruzji jestem, mąż Holender, ma tu pracę, on nie zna polski ja urodziłam dziecko 5 mies temu więc czas na nauka jest :) przyjaźnie się z polka - sąsiadka, ale ona po angielski mówi do mnie :(