Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak jej pomóc ?..

moja przyjaciółka jest w ciąży...

Polecane posty

Gość jak jej pomóc ?..

Moja najlepsza przyjaciółka wyjechała do Anglii, do pracy. Wyjechała 5 miesięcy temu na pół roku, czyli niedługo miała wracać. Okazało się jednak, że jest w ciąży. Najgorsze jest to, że z czarnoskórym. Wiem to wszystko, bo mówiła mi przez Skype. Jest załamana, nie wie co robić. Boi się wrócić i urodzić, bo mieszkamy w małym mieście i by ją tu zgnoili. Boi się usunąć, bo jest wierząca. Zostać tam nie zostanie, bo pracodawca oferował jej pracę tylko na te pół roku, poza tym tam nie ma nikogo. Jej rodzina nic nie wie, tylko ja. Facet nie poczuwa się do odpowiedzialności, poza tym ona podejrzewa że ma żonę. Co mam jej doradzić? Jest naprawdę załamana, a termin tego gdy ma wracać się zbliża...

Gość klapsiajka
poradź jej,żeby się zaprejestrowała do agencji pracy, postarała się ze wszystkich sił pracowac choćby jeden dzień w tygodniu, zeby się kwalifikowała do macierzyńskiego w tej wlasnie agencji,a no i niech tam narazie nie mowi,ze jest w ciazy,a ktory tydzien tak w ogole??

Gość eluka
ech, no ciężka sytuacja, ale ty chyba niewiele możesz zrobić. Poza wsparciem oczywiście. Tak od strony praktycznej, w UK jako samotna i niepracująca matka na pewno dostanie lepsze świadczenia, ale jeśli jest tam sama to będzie jej bardzo trudno. Jeśli rodzice pomogliby jej, w Polsce pod tym względem lżej.

Gość klapsiajka
poradź jej,żeby się zaprejestrowała do agencji pracy, postarała się ze wszystkich sił pracowac choćby jeden dzień w tygodniu, zeby się kwalifikowała do macierzyńskiego w tej wlasnie agencji,a no i niech tam narazie nie mowi,ze jest w ciazy,a ktory tydzien tak w ogole??

Gość ,kfr,4cd
znudzone gimgowno 0/10

Gość jak jej pomóc ?..
Rodzice? Nie wiem jak jej rodzice by zareagowali na wnuka-Mulata, to raczej prości ludzie, bardzo "kościelni". Siódmy tydzień ciąży

Gość Eames_
jestes facetem?

Gość jak jej pomóc ?..
nie, kobietą

Gość klapsiajka
dopiero 7 tydzien,to niech zrobi jak mowilam, a poza tym jakos amotna matka w uk bedzie miala super... postara sie o zasilki i mieszkanie od panstwa i bedzie jej dobrze

Gość captain obvious..
Boi się usunąć, bo jest wierząca. " widać że bardzo wierzącą jak dawała tak dupy

ty masz jej radzić co ma robić ? :D:D:D dobre rozłożyła nogi murzynowi a teraz ryk trzeba było myśleć głową a nie pipką a jak jest tak wierząca i bez ślubu bzyk bzyk :D:D