Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Maciekjjjjyjuu

torbiel 2 cm na prawym jajniku oraz lekkie zapalenie przydatkow

Polecane posty

Gość Maciekjjjjyjuu

U mojej dziewczyny stwierdzono torbiel 2 cm na prawym jajniku oraz lekkie zapalenie przydatkow ( podwyzszone ob 7,2), liczne pasma enterococcus spp. Boli ją w dole brzucha po stornie prawej ostry piekący ból. Ból nasial się wieczorami. Towrzyszy jej juz od miesiaca silny bol. Ginekolog przepisał jej antybiotyki azytrocyne oraz tabletki mycocyst. Leki te nie pomagają. Moja dziewczyna była w szpitalu 5 dni dawano jej tam kroplówki dożylnie i zastrzyki. Po wyjściu ze szpitala przepisano jej te leki i nie pomagaja. Prosze o wasza pomoc jak to leczyć

Gość Maciekjjjjyjuu
Prosze o rady. Ja z dzieczyna nie wiemy jak sobie poradzić z ta chorobą.

Gość ascccccccccmmdmf
mi torbiel leczyli antykoncepcją, ale nic nie pomagało i w końcu mi to wycięli. Torbiele które są długo nie leczone, bądź gdy nie wchłoną się poprzez leki, mogą prowadzić to problemów w zajściu w ciąże.

Gość ascccccccccmmdmf
a na necie jest mnóstwo informacji na te tematy.. poczytajcie sobie, ważne żeby dziewczyna już zaczęła się leczyć

Gość Maciekjjjjyjuu
Jakie byście proponowali mojej dziewczynie proponowali stoswać leki dokładnie prosze o nazwy?

Gość Maciekjjjjyjuu
właśnie się leczy ale leki przepisane zbytnio nie pomagaja i jeszcze jedno ona ma astme niektóre leki to wyklucza w użyciu

Gość ascccccccccmmdmf
jeśli chodzi o leki to lekarz to powinien dobrać... ja miałam przy tych torbielach robione badanie na tarczyce, markery nowotworowe, kilka razy pobierali mi krew.. oddawałam mocz..

Gość ascccccccccmmdmf
to najlepiej skonsultować to z lekarzem przy astmie... ja miałam antykoncepcje włączoną: atywie, microgynon, luteinę, ale mi też nic nie pomagało.. a dziewczyna długo się już leczy?

Gość Maciekjjjjyjuu
właśnie lekarz jej dobrał ale one nie pomagają

Gość Maciekjjjjyjuu
niedługo była 5dni w szpitalu i po wyjścia ze szpitala stwierdzono to co napisałem w pierwszym poście i przepisali leki te które napisałem + jakieś tam antykonceptycyjne

Gość ascccccccccmmdmf
niektóre leki nie pomoga po miesiącu... trzeba czasu.. ile się leczy??

Gość niestety ale musicie
szukac pomocy u innego ginekologa skoro ten nie pomogl,szukajcie tak dlugo az znajdziecie,torbiel trzeba usunac!A zapalenia sie pozbyc!Ja mialam niewyleczone zapalenie jajnikow,bo zaden antybiotyk nie pomogl,skonczylo sie to operacja bo bol nie mijal a w koncu nasilil sie do tego stopnia ze nie bylam w stanie wstac z lozka sama.W szpitalu operacyjnie wyczyscili jajniki,i dostalam antybiotyki,2 tygodnie bylam na zwolnieniu,ale nie zrobili jednej rzeczy mianowicie trzeba pobrac wymaz z pochwy i zobaczyc co spowodowalo zapalenie,jesli tego nie zrobia nigdy sie nie dowiecie co powoduje to zapalenie i bedzie powracalo.U mnie tego nie sprawdzili i zapalenie powracalo co 2-3 miesiace.Torbiel mozna potraktowac lekami,wiekszosc znika samoistnie,jesli nie zniknie to tez leki mozna podac.Powiedz dziewczynie ze to nie zarty i kazde zapalenie przydatkow robi zrost w jajowodach.Dlatego trzeba brac antybiotyki i lerzec w lozku i grzac jajniki termoforem z goraca woda,to pomaga w rozchodzeniu sie zrostow.Prosze przekaz swojej dziewczynie ze to nie sa zarty!!!!!I jesli to oleje moze skonczyc jak ja,mi nik tego nie powiedzial,dowiedzialam sie sama z internetu,ale bylo juz za pozno,wlasnie jestem po operacji usuniecia obu jajowodow,i juz nigdy nie bede miala dzieci naturalnie.Moja problemy zaczely sie kiedy mialam 25 lat,teraz mam 29 i czeka mnie in vitro.Prosze chodz po lekarzach i truj dupe jak trzeba,jesli jeden nie odpowiada to go zmien,to nie sa zarty!!!

Gość ascccccccccmmdmf
torbiel jej nie zniknie po kilku dniach, tygodniach... czasem trzeba nawet kilka miesięcy zanim się wchłonie... tylko trzeba kontrolować czy sie nie powiększa, jesli tak, proponowałabym skonsultować się z innym lekarzem...

Gość Maciekjjjjyjuu
wcześniej leczyła się antybiotykiem pare tygodni jak to nie pomagało i poszła do szpitala i wzieli ją na oddział na tydzień i teraz po wyjściu sie leczy lekami przepisanymi. Okres leczenia ok. miesiąca

Gość poskital
na takie leczenie trzeba czasu, to nie zniknie w ciągu miesiąca.. ja się leczyłam na to pół roku! znowu bez przesady żeby po dniu zniknęła ta torbiel!

Gość Maciekjjjjyjuu
okej przekaże

Gość Maciekjjjjyjuu
Prosze innych o rady

Gość Maciekjjjjyjuu
poskital jak się leczyłaś?

Gość Maciekjjjjyjuu
Prosze innych o rady

Gość a co chcesz jeszcze wiedziec
dziewczyna wyzej ci napisala czym to grozi.Powazny jestes?Co ci napisac ze samo przejdzie?

Gość poskital
mnie leczyli tabletkami anty, plus jakieś hormony, dopiero po 4-5miesiącach zaczęły się wchłaniać, po 6 już nic nie było ale jestem co pół roku u lekarza bo to może wrócić. więcej lekarz może powiedzieć, ja i dziewczyny wszystko Ci już napisałyśmy

Gość Maciekjjjjyjuu
no wiem że potrzeba czasu.

Gość Maciekjjjjyjuu
Prosze powiedziec jakie dokładnie leki uzywać

Gość lllwlwla
jezu ale ty ciemny jesteś! zamiast sie radzic na forum to idzicie do innego lekarza! mi np pomogła atywia, a dziewczyna wyżej napisała że jej to nie pomogło!! lekarz niech jej przepisze badania, dobierze leki a nie szukajcie na forum pomocy bo to nic nie da! amen

Gość Maciekjjjjyjuu
Prosze innych o opisanie swoich chorób

Gość Maciekjjjjyjuu
Po jakim czasie zniknął wam torbiet. Podzielcie się swoimi przeżyciami