Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stul pysk

Pytanie do kur domowych...

Polecane posty

Gość custom nick
ta, "bd samotną matką, jadę po zasiłek do anglii" :) trzeba mieć tupet :)

ja bym sie wstydzila prosic kogokolwiek o kieszonkowe;-)

Gość kura domowa luksusowa
ROR dla Ciebie idiotka jest ta,ktora siedzi w domu dla mnie debilem jest ten,ktory ocenia innych wedlug swego schematu ktos lubi swoje zycie domowe,towarzyskie inny leci w kosmos dlaczego kazdy z nas nie moze robic tego co lubi? wlasnie tacy ludzie sa wedlug mnie prymitywni,tacy,ktorzy mierza swojha miara jedna kobiata czuje sie swietnie spelniajac sie jako matka,zona inna spelnia sie na polu zawodowym i gdzie jest problem? chyba tylko w tym,ze w Polsce taka moda.............

acha,o kieszonkowe nie prosze bo dysponuje karta swoja i meza

Gość custom nick
a co do kieszonkowego - prosić nie muszę, trzymam budżet :)

Gość custom nick
kura domowa luksusowa zbulwersowałaś się troszkę, widzę :) po co nerwy na wieczór sobie psuć :) :D

nie psuje sobie nerwow,po prostu nie moge zrozumniec,dlaczego ludzie(kobiety)pracujace maja w pogardzie,te panie,siedzace w domu obojetne,z dzieckiem czy bez chore sa teksty typu-ja pracuje i zarabiam na siebie ,w zwiazku z tym jestem lepsza od tej co nie pracuje ja nie pracuje,maz zarabia dobrze,siedze w domu,robie co chce,jest mi z tym dobrze nie uwazam,zebym byla glupsza od innych,ale jest mi z tym dobrze,mam czs dla siebie i meza co w tym zlego?

Gość Miliana23
Ja myślę że każdy musi to przejść poczuć na sobie te kilka lat w domu,pamietam czasy jak wracałam z pracy po drodze zakupy,szybko obiad,wstawiałam pranie i jeszcze miałam wolny wieczór tyle miałam energii,a jak siedze w domu juz bedzie lat ze 3 wszystko nie jest takie samo,człowiek jest taki zasiedziały,wszystko jest przewidywalne,bo kto by się przejmował tym,co będzie jutro i tak i tak w kółko,pewnie że te osoby co tego nie przechodziły mają łatwość wypowiedzi w temacie ale jaki w tym cel? Owszem każdy jest inny,ale wszystkim nam towarzyszy potrzeba kontaktu z ludzmi ,realizacji swojej osoby jak ktoś wczesniej wspomniał,a nie poczucia beznadzieji i nudy co nam siedzącym w domu nieustannie doskwiera.

Gość ****nowa****
,,jak wy to robicie, ze jak twierdzicie nie macie na NIC czasu, wiecznie jestescie zmeczone, narzekajace i wielce cierpiace?" Ja mam czas, nie jestem zmęczona ,nie narzekam i nie cierpię.Więc nie wszystkie kury domowe takie są ,,Rozumiem ze codziennie oprocz opieki nad dzieckiem (min jednym) wstawiacie conajmniej 3 prania plus 1 pranie reczne" Zgadza się przy trójce dzieci:-) ,, sprzatacie mieszkanie (w tym mycie okien) min 100m2" Tak, sprzątam dom 170m2, okna bez przesady nie codziennie. ,,robicie mase zakupow" Nie, u mnie raczej to mąż robi. ,, no i gotowanie....." Wiadomo, co by mi dzieci z głodu nie umarły:-)

Gość ****nowa****
,,jak wy to robicie, ze jak twierdzicie nie macie na NIC czasu, wiecznie jestescie zmeczone, narzekajace i wielce cierpiace?" Ja mam czas, nie jestem zmęczona ,nie narzekam i nie cierpię.Więc nie wszystkie kury domowe takie są ,,Rozumiem ze codziennie oprocz opieki nad dzieckiem (min jednym) wstawiacie conajmniej 3 prania plus 1 pranie reczne" Zgadza się przy trójce dzieci:-) ,, sprzatacie mieszkanie (w tym mycie okien) min 100m2" Tak, sprzątam dom 170m2, okna bez przesady nie codziennie. ,,robicie mase zakupow" Nie, u mnie raczej to mąż robi. ,, no i gotowanie....." Wiadomo, co by mi dzieci z głodu nie umarły:-)

Gość custom nick
kuro domowa nic :) dlatego właśnie ja się z tego wszystkiego śmieję :) nie pracujesz, to gamoń :) pracujesz i nie zakładasz rodziny, to niekobieca :) pracujesz i zakładasz rodzinę, to zła żona i matka, bo czasu nie poświęcasz :) zamożna, to pewnie lewe interesy a biedna to pasożyt :) no kurczę blade, nie dogodzisz :D

Gość Miliana23
custom nik zgadzam się z tobą nie dogodzisz wszystkim,każdy ma swój punkt widzenia.

Gość custom nick
tak więc najlepiej mieć po prostu to wszystko w poważaniu najgłębszym i robić swoje ;)

to forum jest chore niestety zauwazylam,ze kobieta musi: -jako zona-pracowa,wychowywac wzorowo dzieci,zajmowac sie domem,mezem itd -jako kochanka-spelniac zachcianki seksualne,bo jesli nie to jest mocherem,debilka,,nic nie warta jako kobieta jako kobie ta-wybaczac,wyreczac wszystkich,a przede wszystkim meza w e wszystkim,majac lat 40 wygladac na 25,starac sie,walczyc o malzenstwo itd a moze by takpo prostu pozwolic ,aby kazdy zyl jak mu pasuje,jak sie podoba?

ROR dla Ciebie idiotka jest ta,ktora siedzi w domu" nigdzie tak nie napisalam - to ty sobie tak dopowiedzilas - moze mialas powod?;-)) "ktos lubi swoje zycie domowe,towarzyskie inny leci w kosmos" zgoda ktos lubi sobie pracowac i my rybka co inni na to lub ze ktos na glos ten fakt stwietrdzi a ktos siedzi w domu i ciagle powtarza ze jest git i szczesliwy - i bije piane jak ktos inny ten fakt zauwazy;-)) "dlaczego kazdy z nas nie moze robic tego co lubi?" moze i robi ;-)) po prostu niektorzy potrzebuja wiecej akceptacji ze strony innych dla swoich dzialan - moze to wynikac z ich niksiej samooceny na przyklad "i gdzie jest problem?" moim zdaniem - nie ma tym bardziej nie rozumiem skad u ciebie ta furia;-)) "acha,o kieszonkowe nie prosze bo dysponuje karta swoja i meza" a kto zasila "wspolne" konto?;-)))

"nie psuje sobie nerwow,po prostu nie moge zrozumniec,dlaczego ludzie(kobiety)pracujace maja w pogardzie,te panie,siedzace w domu obojetne,z dzieckiem czy bez" a ja z kolei nie rozumiem dlaczego te siedzace w domu tak bardzo zabiegaja o to co inni o nich mysla;-))) "chore sa teksty typu-ja pracuje i zarabiam na siebie ,w zwiazku z tym jestem lepsza od tej co nie pracuje" zgoda , pojecie "lepszosci" jest b.wzgledne - dlatego niekt oprocz ciebie tutaj nic takiego nie napisal;'-)) as easy as it is;-)) "ja nie pracuje,maz zarabia dobrze,siedze w domu,robie co chce,jest mi z tym dobrze" w porzadku - w wiekszosci gdy maz dobrze zarabia to zona tez bowiem ludzie dobieraja sie z podobnego klucza - ale jak wiadc roznie to bywa;-)) "nie uwazam,zebym byla glupsza od innych,ale jest mi z tym dobrze,mam czs dla siebie i meza co w tym zlego?" uderz w stol a nozyce sie odezwa;-)))

"to forum jest chore niestety zauwazylam,ze kobieta musi:" kazdy robi projekcje wlasnych marzen i ...kompleksow, ja tez czytam to forum i nie zauwazylam takich rzeczy o ktorych piszesz tu;-)) kazdy robi to co lubi -a tym "co wypada lub co musi" przejmujaj sie tylko osby niedojrzale , moim zdaniem, a wiec w zwiazku z tym niepewne swoich wyborow "-jako kochanka-spelniac zachcianki seksualne,bo jesli nie to jest mocherem,debilka,,nic nie warta jako kobieta jako kobie" ato juz pronuje ustali ze swoim partnerem;-)) tutaj kazdy lubi co innego;-))) "a moze by takpo prostu pozwolic ,aby kazdy zyl jak mu pasuje,jak sie podoba?" skoro czujesz ze tak bardzo cos cie opgranicza- blokuje top moze warto poszukac przyczyny w sobie, hm?;-)

Gość 3123123123
"brak pracy zawodowej ZAWSZE negatywnie wpływa na życie człowieka, tak materialne i bytowe (jasna sprawa), jak psychiczne i emocjonalne, intelektualne." zgodze się z wszystkim poza ostatnim tzn., intelektualnym. Jak ktos nie ma dziecka, to moze sie czyms zając,np. czytaniem ksiazki, malowaniem, tip. z dzieckiem da sie tylko czytac harlequin i to nie zawsze... Jak sie siedzi w domu to często przyplątuje sie depresja, i kazda czynnosc wysysa energię, a człowiek jest zawsze zmęczony nawet samym lezeniem.

czytac i malowac mozna rowniez majac prace zawodowa;-)) wiec pod wzgldem rozwoju siedzenie w domu zawsze dziala im minus, ja uwazam ze praca ma to do siebie ze codziennie zmusza cie do jakiegos dzialania....