Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość thindesire

krwawienie z nosa

Polecane posty

Gość thindesire

Witam Was, mam pewne pytanie. Nie długo skończe 18 lat i rzucam szkołę, bo sobie nie radze, zwłaszcza z pewnymi nauczycialami i idę do zaocznego LO.( jestem w II klasie technikum ekonomicznego) Ogólnie mam nie ciekawą sytuację w domu, kiedyś chorowałam na anoreksję a w szpitalu zdiagnozowali mi zaburzenia adaptacyjne. Do szpitala trafilam po probie samobojczej przed pojsciem do I klasy, podaczas ekhm "anoreksji" Wszystkim się stresuje, nawet sytuacja dzisiejsza - gdy miałam iść do kolegi. Dochodzą do tego beznadziejne problemy "sercowe" i z przyjaciółmi. Mam stany depresyjne Wczoraj doszły mi krwotoki z nosa.. Siedziałam przed komputerem po stresowym dniu w domu i poczułam jakby spływał mi katar, chciałam go wciagnąć i nie mogłam, przetarłam ręką i zobaczyłam, że moja ręka jest cała we krwi.. Podeszłam do lusterka a z nosa leciał mi obfity strumień krwi. Dzisiaj gdy wychodziłam od kolegi było to samo. Nigdy w życiu nie leciała mi krew z nosa, nigdy, nawet przy uderzeniu , dlatego to mnie niepokoi. Wiem, że powinnam udać się do lekarza ale nie chcę iść z byle głupotą dlatego postanowłam zapytać Was czy mieliście podobną sytuację albo macie

Witam. Owszem,mojemu bratu(16 lat) zdarzają się takie epizody krwawienia z nosa. Nie panikuj. Na początek zacznij przyjmować witaminę C w tabletkach,uzupełnij suplementy. Tak zalecił lekarz mojemu bratu. Wit C wzmacnia ściany naczyń krwionośnych. Przyczyn krwawienia może być wiele,przemęczenie,osłabienie,przeziębienie z katarem, stres. Jeżeli będą częste i zażywanie witamin nie pomoże udaj się do lekarza. Pozdrawiam.

Gość thindesire
W takim razie dziękuję za odpowiedź, tak zrobię, uspokoiłam się:)