Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MichotKa

Jak można wyjeżdżać na święta na zagraniczne wakacje? Co to za nowa, durna moda?

Polecane posty

A, jeszcze do Ewy - wyobraź sobie, że nie każdy ma możliwość "dbać o siebie" w sposób fizyczny przez cały rok. Dla wielu BN to jedna z niewielu okazji, aby pokonać setki kilometrów i zobaczyć się z najbliższymi. Ale rozumiem, że to za wiele na Twój czubaty nos, który jest pępkiem świata.

Chodzi o to Autorko, że nie każdy czuje potrzebę bliskości z rodziną. W większości domów obchodzi się Święta tak dla zasady... Dla Ciebie najwyraźniej wiele one znaczą i chwała Ci za to. Po prostu nie próbuj innym wmawiać, że Święta TRZEBA obchodzić. Uszanuj to, że nie wszyscy myślą tak, jak Ty.

Lomu - ja to rozumiem, jasne, są różne rodziny, nie każdy ma komfort obchodzenia świąt ze swoim mężem, żoną, dziećmi aby samemu decydować o tym, jak święta wyglądają. Ale bardziej chodzi mi o ludzi, którzy z premedytacją zabierają całe swoje rodziny na Teneryfę i zabierają tym samym n.p. dzieciom coś pięknego. Tylko, że nad tym pięknem trzeba popracować, ono samo nie przyjdzie. A oni wybierają drogę na skróty - po co się wysilać, jak można wygrzać plecy na słońcu. Tego nie rozumiem.

Gość inug
michotKA brawo!! swieta prawda

My co roku spedzamy swieta na wyjazdach i z pewnoscia poswiecamy sobie wtedy wiecej czasu,niz mialoby to miejsce w domu. Otoz na takim wyjezdzie nie ma polskiej telewizji,wiec mezczyzni nie sledza sportowych nowinek,nie ogladaja filmow,kobiety nie roztkliwiaja sie nad koledami w tv. Jestesmy zdani na siebie,wiec w tym czasie zblizamy sie do siebie i nie wyobrazam sobie,zeby bylo inaczej.

Gość czerwonaa88
mnie najbardziej wkurza szykowanie jedzenia...co chwile wpada ktos niezapowiedzianie no bo przeciez swieta sa, w domu jestescie, musimy sie odwiedzac, i tylko nakrywanie do stolu sprzatanie mycie grzanie i znowu to samo...w wiekszosci powstaja tylko rodzinne kłotnie przy stole...o wiele bardziej wolalabym spedzic je tylko z kilkoma najblizszymi mi osobami a najlepiej wyjehchac gdzies w gory gdzie mozna razem po sniegu pospacerowac po sniadaniu swiatecznym...w swietach nie ma juz nic magicznego tylko latanie po sklepach w ktorych juz od pollowy listopada stoja ubrane choinki...po co tego nie wiem bo poprostu można sie znudzic od samego patrzenia na tego typu ozdóbki...

a ja uwazam ze wyjazd jest fajnym pomyslem, taki swiateczno-noworoczny, indywidualny czy grupowy, spedzasz czas jak chcesz, zarcie postawia pod nos, i faktycznie ma sie wtedy wiecej czasu dla bliskich bo nie ma chorych zakupow i stania w kolometrowych kolejkach i stania przy garach, poza tym nie wszyscy maja apartamenty czy wlasne wielkie wygodne domy i worek pieniedzy aby goscic wielka rodzine ktora z przyjemnoscia przyjdzie na gotowe :p

Gość zastanawiamsie2
Również uważam, że wyjazd w same świąteczne dni w obliczu zostawienia rodziny jest bezsensem. Sylwester - to już co innego. Zazwyczaj wyjazdy sylwestrowe są organizowane po świętach, tak że mozna je spokojnie spędzić w gronie najbliższych :)