Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sparaliżowana lęękiem

boję się chorób umysłowych, porażeń, upośledzeń...ten lęk mnie paraliżuje

Polecane posty

Gość 23287382
"Nie będę w stanie pokochać dziecka z głębokim upośledzeniem umysłowym, które tylko leży jak warzywko' Będziesz w stanie, nie przejmuj się. :) To będzie twoje dziecko, na nie czyjeś, i takie dziecko kocha sie jeszcze bardziej bo jest jeszcze bardziej biedne, chore, bezbronne. Na pewno będziesz dobrą matką, nawet upośledzonego dziecka.

Gość chyba wiem oczym piszesz
ja tez sie wkrecałam myslałam-NA PEWNO trafi na mnie jeszcze jak po kolei wszystkim znajomym zaczeły sie rodzic zdrowe dzieci to juz byłam pewna ze ja przerwe ten krąg ba ,co wiecej jak sknczyłam 30 tke- to juz w ogóle nie myslałam o dzieciach bo tylko czyt-down i down (swoją drogą podejrzewałam u siebie zespół policyst-wszystkie objawy na to wskazywały- i tak sobie myslłam -pójde do lekarza ,rozoczne długoletnie badania-pewnie bezowocne i bede po 40 tce,w tedy to juz w ogóle) i wiesz co sie stało ?? :D nie uwierzysz ...mająć 36 lat (!!!!!!!) lat stwierdziłam -raz kozie śmierć -zaplanowałam i zaszałam za 1- szym razem mam córke mega śliczną i mega zdolną (zresztą kto mi na kafe uwiezry ;) :D) powiem Ci -zobaczysz bedzie dobrze to ze sie boisz to normalne ale bedzie dobrze

"powiem Ci -zobaczysz bedzie dobrze to ze sie boisz to normalne ale bedzie dobrze" O, nawet się tu prorok trafił... :p u mnie niestety skończyło sie niedotlenieniem i dziecko jest niepelsnorpawne w znacznym stopniu. Down to jeszcze nie jest najgorsze, co moze się zdarzyc, bo tu wszyscy o tym Downie jak nakręceni..

Gość chyba wiem oczym piszesz
przykro mi

prawda jest taka że możesz urodzić zdrowe dziecko, a jak to ujełaś warzywkiem może się stać później na skutek np wypadku samochodowego, czy zakrztuszenia i też bedzie niepełnosprawne, to że się rodzi zdrowe dziecko nigdy nie daje nam 100% pewnosci ze tak bedzie zawsze.! oczywiscie odpukać! jako studentka powinnas sobie zdawac sprawe