Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość HelenkaZosia

Mamusie Drogie kiedy wasze dzieciaczki zaczeły

Polecane posty

Gość HelenkaZosia

wam mówić tak byście już nie miały żadnych wątpliwości,co mówią(mam na myśli jakieś inne słowa niż tylko mama baba tata dziadzia)???????

Gość Magdaaallenna
Nigdy. Ma 10lat i jeszcze słowa nie powiedział.

Gość lopae
moje w wieku 1,5 roku recytowało "Pana Tadeusza"

Gość jfydhd
Około 2 lat.

Gość Connie....
a moja córka mówi tylko "łełełełełełełe..."

Gość Choinkowy piernik
8miesięcy

moj ma 4 i bardzo czesto go nie rozumiem, a obcy to wogole nie wiedza co mowi

Gość sylwus232 to ja
moja 1,5 roku - idzie sie z nią porozumieć Mówi ; mama, tata, baba, dziadzia, kot, choć, miau, niewiem, niema, juhu, jogut, daj, ziupa, ogór, banan, miś, lala, myjmyj,pan, skep, pić, mećko, buzi, ciuciu i jeszcze kilka innych , pisałam tak jak mówi, wiec to nie literówki, Czasami chce z checią powtarzac, a czasem za cholere nie wydusi sie z niej słowa. Trzeba dużo mówić i tłumaczyć dziecku od malęńkości to samo zacznie powtarzać.

Gość scscs
Moja córeczka ma dwa lata i niedawno zaczęła się tak na serio komunikować. Opowiada co sobie wymyśliła (proste historyjki o wyimaginowanym lwie który śpi w kuchni lub się skrada), relacjnuje kto co zrobił (że mama krzyczy, że u babci była kuzynka, że tatę coś boli), mówi że jest głodna i co by zjadła. Zaczęło się to właśnie mniej więcej około 2 urodzin bo wcześniej chyba próbowała ale mówiła tak niewyraźnie że jej nie rozumiałam.

Gość mama sama w domu...
2 latka teraz ma 2,5 lat i mówi wszystko i nie tylko ja i mąż go rozumiemy ale inni nawet nie znajomi również

corka miala 2 lata a nadawala jak stara a jej brat blizniak jak mial 4 prawie w ogole sie nie odzywal tak do tej pory prawie w ogole sie nic a nic nie odzywa, kiedys nawet mnyslalam ze on ma autyzm czy co, a gdzie tam, poprostuy taki od urodzenia malomowny byl, albo wcale nie mowny :p i do teraz tak jest, gbur jeden stary :)

Gość hhjgbhj
Baby są genetycznie lepiej zaprogramowane do mówienia i od urodzenia tą sztukę z chęcią trenują.Faceci od urodzenia trenują,że nic nie słyszą:D