Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matka małej Lenki

jak uwolnić się od butli? pomżcie!!!!

Polecane posty

Gość matka małej Lenki

Moja Lenka ma półtora roczku. bardzo dbam o jej ząbki i się martwię,że je nadal z butli. Łatwo jak miala 6 miesięcy zrezygnowała ze smoka,ale od kaszy nie mogę jej odzwyczaić. ona rozumie,że powinna jesc łyżka,ale nie chce. jest płacz i nie ma mowy żeby zjadła inaczej. potrafi pójść głodna spać,a łyżką nie zje. potem budzi się o 24 i płacze. umie już usiąść i zjeść sama obiad czy deser albo drugie śniadanie. ale jak na kolację nie ma kaszy to płacze. na wymuszanie płaczem innych rzeczy nie reaguje i po chwili jest spokój,ale z tą butelką nie daję już rady. może dać jej jeszcze czas? żeby sama zrozumiała? jak tylko pytam czy chce kolację mówi,że tak ale jak pytam czy zje łyżką mówi że nie i chce butlę. Jak to u Was wyglądało-wygląda?

Gość agawa3333333333
Wg mnie możesz córeczce dać jeszcze butlę, ale po butli mycie ząbków :) Półtoraroczku to jeszcze maluszek. I wg mnie jak z butli korzysta tylko do picia kaszki to nie problem.

Gość a ja.....
mój syn sam zrezygnował po skończeniu 2lat. Nie był to dla mnie problem, ale po każdym jedzeniu myłam ząbki i tyle. Nie ma ani jednego popsutego, a ma 4lata

Gość matka małej Lenki
Staram się jej myć- w zasadzie myjemy wspólnie-trochę ja jej myje,trochę ona sama,ale ona często wieczorem zasypia z butlą i to mnie martwi. a jak u Was jest z robieniem na nocnik. bo moje szczęście woła że robi kupę,ale na nocnik nie chce... :(

Gość mam to samo z 20miesięcznym
synem. Wszystko paskudnik rozumie,ale uparł się,że mleko ma być z butelki! pije 3 razy dziennie,bo na śniadanie,przed drzemką w południe i wieczorem. Też mi już ręce opadają. Nawet zabrałam go do sklepu,żeby sobie wybrał kubek do mleka. Wytłumaczyłam, że w tym kubku duzi chłopcy piją mleko. Pytam czy zrozumiał, on że tak, to na co jest kubek? "mlisio" mówi pokazując kubek, więc szczęśliwa wracam do domu. W domu pokazuje kubek, on znowu mlisio i się cieszy. Przyniosłam mu mleko w kubku,a ten kręci głową,że nie chce i w płacz.

Gość taka cena za lenistwo
mydzieci odbutelkowalisny jak mialy roj. jak sie niechcialo poswiencic te pol godziny na danie jdsc dziecjv to teraz macid bedom jesc z butelki do 18 lat!!!!!!!!!!!!!!!.

Gość do taka cena za lenistwo
a do szkoły chodziłaś? Masakra

Gość czikirin
Ale bzdury.Mój synek ma 3,5 roku i do dziś je butlę rano i wieczorem.Ząbki myjemy po każdym posiłku,bo sam chętnie chce i ma wszystkie ząbki zdrowe.

Gość matka małej Lenki
Ja się właśnie boję tego,że wieczorem zdarza się jej zasnąć i wtedy nie myje ząbków. To nie jest lenistwo po prostu jak była mniejsza to nie rozumiała i dlatego wcześniej jej nie zabierałam butli. A jest ktoś komu w tym wieku udało się odstawić butelkę?

Gość kalamagatolamaga
My odstawiliśmy butelke jakos kolo dwoch latek. bylo duzo placzu i nerw. i teraz z perspektywy czasu zaluje,bo mala miala cos kolo pietnastu miesiecy jak zaczela robic na nocnik i jak miala dwa lata to juz w nocy bez pieluchy spala a po odstawieniu butelki zaczela sie moczyc. odstawilismy bo na bilansie dwulatka pediatra powiedziala ze to zle dla zebow. moze gdyby na mnie wtedy jakos naskoczyla to bym inaczej zareagowala,ale ona tak rzeczowo i z troska mi tlumaczyla i dlatego tak zdecydowanie odebralam bvtelke. a teraz po roku corka nadal na noc musi miec zakladanego pampka. tym lekarka nie kazala sie martwic bo ona i tak nadzwyczaj szybko zaczela robic na nocnik. w dzien nie ma problemu ani na spacerku ani w domu. potrafi nawet powiedziec w sklepie ze chce i wytrzymac 10 czy 15 minut az przyjdziemy do domu. wiem ze zabraniem butelki zrobilam jej krzywde. wiec nic na sile. a na nocnik tez nauczyla sie naturalnie. zapytala co to i powiedzialam ze tam sie robi siku i kupe a ona ze chce zrobic.

Gość 3.5 i je z butli??????
Zgroza przeciesz temu dziebku wszystkie zemby wypadnom jak bedzie mialo ze 6 lat!!!! taki to juz przeciesz może kiełbase jeśc. a nie mleko z butelki. naprawde wygodnickie zwas som matki.

Gość co za bzdurne pojecie
Samo naturalnie się nauczy? to do szkoły też nie puszczajcie bo same się naucza. półtoraroczne dziecko rozumie już i nie ma fanaberi że ono chce. a jakby plakalo że chce piwo bo żula pod sklepem widziało albo jak ktoś palil papierosa i dziecko chce to dostanie. dziecko ma znac swoje miejsce w domu. nie znaczy nie.

Gość cycoldagryzolda
A ja karmiłam piersią i w wieku roku to już tylko w nocy. jak miał półtora to sam jadl kolację. 3i pół roku i na butelce? jakbym w tym wieku piersią karmiła to bym pewnie usłyszała że jestem zboczona...

mój przestał jak miał jakieś 2 lata ale jadł tyko rano i na kolacje bo reszta normalnie mięsko warzywa

Gość a może zrób tak
zamias smoczka na butelkę kup twardy ustnik, końcówkę ze słomką, zależy jakiej firmy masz butelkę, ja na aventa kupiłam ustnik i się sprawdził

Gość a dlaczego ba noc dajesz butle
niemoze dziecko jesxc normalnej kolacji?