Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niesssia

Jak oduczyć sikania psa ze szczęścia?

Polecane posty

Gość niesssia

Mam suczke westa, ma już 7 miesięcy. Szybko nauczyła się załatwiać poza domem swoje potrzeby, bo w wieku 3 miesięcy. Jedynym problemem jest to, że gdy wracam do domu zawsze ze szcęścia trochę popuści, czasem kilka kropel, czasem mała kałuże. A na pewno nie chce się jej się sikać, ponieważ w domu zawsze ktoś jest i ją wyprowadza nawet co 3, 4 godziny na podwórko. A najgorzej jest tak przyjdzie ktoś obcy, wtedy to chyba wysikuje wszytko. Jest to męczoce wycierać kilka razy. Może mieliście z tym problem, da się jej tego oduczyć?

nie ze szczęścia, tylko z ekscytacji nalezy spowodować to, żeby pies aż tak sie nie ekscytował np. Twoim wejściem do domu można to osiągnąć nie okazując swojej ekscytacji i podniecenia tylko zachować spokój graniczący z obojętnością wtedy pies też sie uspokoju, a nei będzie wychodził sam z siebie na Twój widok do tego stopnia, że leje po nogach albo poczekac aż pies dojrzeje i sam do tego dojdzie, ale to ze 3 lata i też nie ma pewności

dokładnie tak jak napisała ewa. możesz też mieć w kieszeni jakiś przysmak, który dasz jej po wejściu do domu, wtedy mózg skoncentruje się na jedzeniu, a nie emocjom związanym z twoim powrotem. chyba że jesteś bardzo asertywna, wtedy lepsza rada ewy, po psiak będzie widział, że ma do czynienia ze zrównoważonym właścicielem :)

Gość WUWUnia
mam 2-letnią suczkę w typie jamnika szorstkowłosego przygarniętą miesiąc temu ze schroniska i nie wiem jak oduczyć ją sikania na widok ludzi:/ nie chodzi o to że cieszy sie jak tylko kogoś zobaczy ale jeśli przebywa w towarzystwie nowych osób już kilka godzin i ktoś do niej podejdzie, pochyli sie nad nią lub coś powie ona zaczyna sikać:/ czy wie ktoś jak ją tego oduczyć?

Mój pies ma to samo, niestety. Nic nie działa. Liczę że z tego wyrośnie.. ;/

Gość KnjebfhiebrvgbirtbbgihrtCiąża
Daj mu w jednym miejscu gazetę ,i pokaż że ma tam siurać.Lub sprawdzony sposób przez wielu ludzi,kiedy piesek się zesiura trzeba mu łeb przysunąć do plamy gdzie się zesikał i dać klapsa lekkiego i tylko w dupę,a jeśli nauczy się siurać na gazecie w jednym miejscu wnagadzać go przekąskami.Nie ma nic lepszego jak przekąska ,za coś co dobrze zrobił,

tak ale to jest metoda na nauczenie sikania w jednym miejscu, ok. Ale problem sikania ze szczescia to zupelnie co innego. Tu nie jest tak prosto, piesek sika bezwiednie

Gość karmmy psiaki
Klikasz w pustą miskę? Teraz możesz pomóc pieskom ze schroniska w Zabrzu, po jednym kliknięciu od 3 osób to posiłek dla jednego pieska:) http://j.gs/1702266/karmimypsiaki

Pies nie sika ze szczescia. Jesli troszke popusci to jest to wyraz niezdrowej ekscytacji z jakiegos wydarzenia lub najmocniejsza oznaka uleglosci wracajacemu. Jedyna sprawdzona metoda to calkowite ignorowanie psa po powrocie do domu. Zadnego witania sie, odzywania, nic.

Gość gość
Mam suczkę 7 miesięczną która również sika z ekscytacji. Są to różne sytuacje, nawet taka że jest wypuszczona na ogród żeby się wysikala a ona nie chce zostać tam sama.i wtedy jak wychodzę do niej to się ekscutuje, merda ogonem i leje pod siebie. A nie są to małe ilości, bo to szczeniak dużego kalibru. A co najważniejsze JA JEJ NICZEGO WTEDY NIE ODWZAJEMNIAM, NAWET NIC DO NIEJ NIE MÓWIĘ. A ona i tak to robi. Czy mógłby się tu wypowiedzieć ktoś kto miał takiego psa? Bo rady żeby nic do psa nie mówić można o kant d##y rozbić. To jest przecież oczywiste. Od razu widać że nie macie o tym pojęcia. A rady z wsadzeniem psu pyska do moczu i jeszcze dania mu w du##e nawet nie skomentuje.