Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

maja823

Zinacef zastrzyki - dać dziecku?

Polecane posty

Ni stąd ni zowąd małej naszła gorączka. Miała już 39,2 jak zadzwoniłam po lekarza. Zbadała osłuchała. Stwierdziła że ma czerwone gardło i to od tego. Przepisała 10 zastrzyków, tantum verde, lakcid, krople do nosa, i kazała dawać na gorączkę nurofen. Czy ona nie przesadziła z tymi zastrzykami? Zastanawiam się czy nie wyleczyć małej bez tych zastrzyków.

Gość napisz po polsku bo ani ładu
dopiero sie pytałas co zroic zeby kupe zrobiła!

Gość norrrr
skoro lekarz zalecił antybiotyk to musiał mieć do tego podstawy.

Tak ale lekarka powiedziała że z brzuchem wszystko ok. Tylko to gardło! I zastanawiam się czy podawać te zastrzyki.

Gość norrrr
no to skonsultuj się z innym lekarzem

antybiotyk antybiotykiem- czemu nie w zawiesinie tylko od razu zastrzyki?i az 10? to ropna angina a nie tylko zaczerwienione gardło

Stwierdziła że może w zawiesinie zwymiotować i dała zastrzyki 2 dziennie przez 5 dni. Mała ma 1,5 roku.

ja bym podała - zawsze mozesz pojechac na pogotowie- zbadaja ci dziecko - ew dadza ten zastrzyk= nie czekaj do jutra- cała noc przed wami

Gość mamusia synusiaaaaa
Ja bym sprobowała z zawiesiną :-) zastrzyk to juz ostateczność ;-( jedz z mała do innego lekarza aha i nie zgadzaj sie na Zinnat bo jest nie do wypicia od razu odruch wymiotny, niech przepisze cos innego :-(

Gość Zinacef-uzywacie?
Używaliście leku co się nazywa Zinacef? No bo wyszukiwałam komentarzy na temat tego leku i chciałam Was zapytać. Może moglibyście coś opowiedzieć mi o tym produkcie? Opłaca się go używać, testowaliście zamienniki? Na tej stronie jest trochę informacji o Zinacef: http://www.listalekow.pl/zinacef/ - uważacie, że warto się tym zasugerować? Nie chciałabym się rozczarować i roztrwonić bezsensownie kaskę, dlatego mam nadzieję, że coś mi doradzicie. Dziękuje z góry za ewentualną pomoc.

Skoro jesteś mądrzejsza od lekarza nie mam pojęcia po co jechałaś do niego z dzieckiem