Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jo000aaanna

Do par - jak to u Was wygląda.

Polecane posty

Gość Jo000aaanna

Jak spędzacie popołudnia, weekendy będąc w związku? Np ten weekend? Byliscie gdzieś, robiliscie coś? Spedzacie przed komputerami? U nas wdziera się rutyna i nuda...

Gość Jo000aaanna
dodam, że każdej niedzieli zakradam się do kurnika sąsiada przebrana za lisa i wybieram kurom jajka

Gość do Autorki :)
Ja na ogól studiuje cos podyplomowo czy robię jakieś kursy, więc nie ma mnie w domu albo w soboty albo w sb i niedzielę. Ale jak mam przerwę to lubimy sobie wyjechać gdzieś albo na cały weekend, albo tak na 1 dzień. Zależy od pogody, i pory roku wiadomo. Ale lubimy rower i góry; saunę, kino, teatr. Dzisiaj kupowaliśmy prezenty świąteczne/

Gość Jo000aaanna
a ja wskakuję na pierwszy lepszy stół i walę obertasa

My nie spędzamy czasu w jakiś ciekawy sposób, ale dla nas każdy sposób jest ciekawy, bo cieszymy się, że robimy to razem. Wczoraj pojechaliśmy razem po choinkę, później były duże zakupy w markecie, później szybka wizyta u jego rodziców a wieczorem przyszli znajomi. Rutyna dopadnie każdą parę, ale ważne jest, żeby umieć się cieszyć nawet pierdołami, wtedy jest szansa, że nie zabije was nuda.

Gość moje dziecinstwo i dorastanie
bylo tak nacechowane niepewnoscia, ze rutyna w zwiazku z ukochana osoba to jest najlepsza rzecz, ktora mnie spotkala. spedzamy sobie razem w domu, przed kompami, albo ogladajac filmy, pokazujemy sobie co ciekawsze rzeczy, ktore akurat nam wpadkly w oko, kiedy siedzimy przed kompami, itp. uwielbiam takie weekendy

Gość Jo000aaanna
Te wasze podszywy to już coraz nudniejsze i ciągle się powtarzają.

Gość Jo000aaanna
Nocą mroczną niczym serce samego Asmodeusza, wykradam się potajemnie z obory w kołchozie gdzie mieszkam ze starym sprośnym knurem imieniem Helmut i resztą mej zacnej rodziny, by z uwielbieniem oddać hołd Boginii Matce poprzez rytualną kąpiel w szambie oczyszczającą mą duszę i ciało ze zgnilizny egzystencjalnej

Gość Jo000aaanna
My w tygodniu mamy niewiele okazji do spędzenia czasu razem, chyba tylko trening tańca w poniedziałek. Wtorek i czwartek on ma kursy angielskiego. Godziny ja mam takie, że o 20 muszę iść spać - wstaję o 4 rano. W czwartek on nadzorował betonowanie, nie było go całą noc, w piątek miał wyjazd służbowy, wrócił w sobotę wieczorem. dzisiaj spał do 11, póxniej zrobiłam śniadanie, zjedliśmy razem, obejrzeliśmy film i zasiadł do komputera. Zrobiliśmy obiad, zawiózł mnie do koleżanki, przywiózł do domu i teraz skręca laptopy. A ja zaraz do kąpieli i o 20 spać. czuję jakiś.... niedosyt. Nie wiem. mam dziś doła.

Gość my nie spędzamy czasu w jakiś
wyjątkowy sposób, ale po prostu jesteśmy razem :) jak jest ładna pogoda, to wyjeżdżamy, spacerujemy, rowery itp. a jak jest brzydko, to kino, kolacja, rozmowy, wyjście do knajpy...a dzisiaj robimy pierniczki :D

Gość Jo000aaanna
Nocą mroczną niczym serce samego Asmodeusza, wykradam się potajemnie z obory w kołchozie gdzie mieszkam ze starym sprośnym knurem imieniem Helmut i resztą mej zacnej rodziny, by z uwielbieniem oddać hołd Boginii Matce poprzez rytualną kąpiel w szambie oczyszczającą mą duszę i ciało ze zgnilizny egzystencjalnej - to mi się podobało. Jakaś inteligentna osoba musiała to wymyślić. :)

Gość a ja z moim
królewiczem spędziliśmy cały weekend w łozku, bo nie bylo go przez klika dni🖐️ 🖐️ 🖐️

Gość Jo000aaanna
Marzy mi się weekend w łóżku. teraz w ogóle nie spędzimy czasu razem, będziemy 2 tygodnie na święta u jego rodziny...

Gość 9kjok
moge powiedziec ze moj facet jest tez moim najlepszym przyjacielem, w wolny czas spacerujemy,sluchamy muzyki, albo poprostu lezymy przytulenie i ogladamy tv, wszystko zalezy od pory roku i pogody, ale mozemy tez siedziec godzinami gadajac i mie wszystko powylaczane,czas nam sie nigdy nie dluzy kiedy mialam faceta z ktorym nie umielismy byc dluyej sami, on cos ogladal a ja lezalam alko cos czytalam,teraz tak nie jest, jest super, wazne aby cokolwiek robicie razem bylo dla was przyjemnosciaa nie nuda

w związku 7 lat jesteśmy, od 3 po ślubie mamy tylko niedziele razem wolne (mąż w soboty zwykle pracuje), więc staramy się je tym bardziej dobrze wykorzystać. po całym tygodniu długich godzin pracy jesteśmy za sobą zwyczajnie stęsknieni... oczywiście w niedzielę śpimy długo, relaksujemy się, potem długie zajebiste śniadanie:) często wyjeżdzamy na weekend do innego miasta, albo i kraju, albo chociaż na wycieczkę jednodniową, wypad do teatru, do kina (chociaż częściej w tygodniu po pracy- mniej ludzi), do londynu do jakiegoś muzeum w ktorym jeszcze nie byliśmy, uprawiamy razem sport, oglądamy filmy, robimy zakupy, gotujemy razem, no różnie to bywa:) czasem spędzamy wieczory niedzielne osobno, np ja gdzies wychodzę, czytam, mąż się uczy do kursu, ćwiczy itd. generalnie nie nudzimy się razem, chociaż nie mamy tutaj żadnej rodziny i tylko kilku bliskich, dobrych znajomych. dlatego jeszcze razem jesteśmy:D nudę i rutynę w związku uważam za jego kres.

a, często też zapraszamy kogoś ze znajomych na niedzielną wspólną kolację do siebie, albo spotykamy się na mieście i idziemy do restauracji, albo do knajpy na jazz na żywo czy coś takiego ale przynajmniej raz w miesiącu gdzies wyjeżdżamy

jaelsi jestesmy akurat razem - sporo jezdzizmy sluzbowo - to weekendy sa leniwe - spimy dlugo - potem on przyrzadza sniadanie zawsze - bo ja nie gotuje i w ogole rzadko do kuchni wchodze ;-) potem jak nie jedziemy nigdzie tylko mamy domowy weekend - spotakania ze znajomymi - albbo kanjpa /kolacja w domu (bez swiec - romatyczka nie ejstem a szansa ze swieca cos podpale - ogromna;-)- ale z ato kolacja z dobtym winem - wspolnie ogladamyfilmy itd. czesto tez wychodzimy - w tygodniu glownie jemy na miesci - o ile to mozlwie razem;-) ja jestem troche kinomanem - moj wybranek woli raczej teatr /musicale jak sie poznalismy to na weekendy duzo latalismy po stolicach/wiekszych miastach - ale tylko w europ[ie - to byla jego inicjatywa a ja milo to wpsominam;-)) dzis ledwo na wakcje udaje nam sie razem wyjechac ;// ale rekomepensujemy to sobie;-) czyli czsa spedzamy przeroznie;-))

@Jo000aaanna Jesteśmy 16 lat po ślubie, mam 39 lat. Czy interesuje Cię np. nasz weekend? Pytam bo nie chcę mi się pisać na darmo :)

Gość Jo000aaanna
Oczywiscie. My jesteśmy razem 2 lata.

Piatek: Zona: Zakupy, obiad, porządki domowe, wieczorem TV Ja: Praca (9-17), wieczorem jakas ksiazka, kafeteria, basen Sobota Rano Zona: ubranie dziecka (na jakis konkurs) Ja: Wyjscie z pieskiem, zrobilem sobie sniadanie Razem z dzieckiem wyjazd na jakis konkurs W poludnie - krotki spacer (cala rodzina) na starym miescie, wypad na kawe ciastko (dziecko duze lody za odwage). Potem spacer po st. miescie (Zona jakies prezenty), Ja robilem fotki. Popoludnie: Robie obiad (W weekendy gotuje), odkurzam (raz w tyg), wieczorem jakies hobby (ksiazka, foto, kafe) Zona sprzata, pakowanie prezenetow, wieczorem TV Niedziela: O 9:00 Ja z dzieckiem pobudka do kosciola (na 10:00), po powrocie robie 50% obiadu, ok 12:00 wychodze do kumpeli w odwiedziny (winko, fotki) Zona rano porzadki domowe. Popoludniu - siedzimy w salonie częściowo robiąc coś razem, częściowo każdy swoje hobby.

Gość Jaca! ;O
Czy ty tez to odbierasz jako malo satysfakcjonujace? Ale rozumiem, ze po prostu tak to wyglada po czasie. Zycie. Proza zycia. Nie brakuje ci/ wam niczego?

Gość hmhmhmmhmhmh
ja uwielbiam leniuchowac z moim mezem, nie jestem typem domowej gospodyni, w domu mamy czysto bo zmuszam sie do sprzatania ale jest raczej taki luz bluz i zero jakis ozdobek (nie lubie wycierac kurzy wiec im mniej badziewia na szafkach tym lepiej). wczoraj np poszlam na zajecia (studia podyplomowe) o 12 nas laskawie puscili bo przed swietami, maz jak wrocilam juz na mnie czekal z jedzonkiem, zjedlismy i wrocilismy do lozka, kochalismy sie , okolo 3 powstalismy, prysznic i wyjscie z domu, bylismy na zakupach, u mojej babci, u jego rodzicow 20 powrot do domu, poleglismy przytuleni ogladajac "rush hour", on zasnal okolo 10....dzis rano o 6 obudzil mnie buziakiem i juz za nim tesknie

tez uwielbiamy leniuchować, kochamy kino, wiec ja kradnę filmy z netu i oglądamy je razem albo idziemy do kina, chodzimy na kolacje, zakupy, do wspólnych znajomych, oglądamy głupoty w necie, gadamy, uwielbiamy razem gotować itp. znajdzie jakąś wspólną pasje i róbcie to razem, możesz tez po prostu zając sie sobą, kazde z nas ma oddzielne życie i jak sie spotykamy to przynajmniej mamy o czym gadać, nie zachowujemy sie jak zrośnięte bliźniaki syjamskie

@Jaca! ;O Masz prawo ocenić mój weekend jak uważasz. Dla mnie wydarzyło się w nim dużo. Dziecko przełamało wielki stres (pierwszy w życiu wstęp publiczne przed ok 100 widzów). Spędziliśmy razem mile chwile w knajpie. Ja realizowałem w Niedzielę po południu swoją pasję i prywatne znajomości. Pytasz czy mi czegoś, brakuje. Oczywiście, ja kocham życie i zawsze jestem głodny nowych doświadczeń i doznań. Niestety nie mam ochoty uzewnętrzniać tutaj swoich problemów. To nie jest cel mojego pisania tutaj i mam zaufane osoby z którymi omawiam swoje własne problemy. Miło, że pytasz, jednak nie odpowiem w pełni na twoje pytanie :)

@trolik Bardzo często ludzie popadają w skrajności w związkach. Z jednej strony niektórzy tak bardzo boją się oddać choć kawałek wolności że ciągle żyją w "otwartych" związkach, w "wolnych" związkach. Nie wiedzą, że w każdy związek inwestuje się trochę swojej wolności.W tym przypadku moje ego, moje potrzeby są najważniejsze. Z drugiej strony - niektórzy tak zatracają się w związku, w miłości że oddają 100% siebie. Są tak zakochani i zauroczeni, że zapomninają o swoich potrzebach, swoich marzeniach. Oczywiście obie skrajności prowadzą do poważnych klopotów. Cała sztuka polega na tym jak znaleść złoty środek i pogodzenie się z faktem utraty części wolności w związku.