Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość TheXX

Noworodek-pytanie

Polecane posty

Gość TheXX

pytanie z gatunku tych glupich, bom niedoswiadczona.. Moje dziecie ma dwa tyg..jest na piersi..czy moge podawac mu wode do picia?wydaje mi sie czasem bardzo spragniony.nie za wczesnie?

Karmiac piersia nie trzeba dopajac dziecka :) Ona sie i najada i napija z piersi..Wode to bym wprowadzila tak ok 3-4 miesiaca i najlepiej przegotowana a nie mineralna,mineralna obciaza nerki .

Gość kasss99887
Nie trzeba - owszem, ale nikt ci nie powie że nie można :). Troszkę nie zaszkodzi, ale u takiego malucha to takie trochę oszukiwanie żołądka - będzie miał pełno wody to nie wypije mleka i może nie przybierać na wadze. Ale to taki drastyczny przykład.

Gość Idalia39
Jak najbardziej mozna przepajac dziecko woda,nawet gdy sie piersia karmi,mi wrecz kazali no ale u mnie to bylo spowodowane tym,ze maly mial za gesta krew.

Gość kaftanik niebieski
tylko cycek do 6 mies., tylko cycek

Ja nie dopajalam i bylo ok..Mnie polozna mowila ,ze nie trzeba a dwojke juz odchowalam 10 mies i 5 miesiecy na piersi :)

Gość brokuly ,kalafior,jablka
ja nigdy nie dawalam wody,a moj maluch ma juz 10 ms.napija sie z piersi ile potrzebuje.teraz czasem mu wcisne jakis sok,czy kapke wody,ale on nie nlubi za bardzo

dziecko na piersi do skończenia 6 miesiąca nic więcej prócz mleczka mamy nie potrzebuje :) mleko na początku jest żadsze i tym się dziecko napije a później jest konkretniejsze i to jest jedzonko :) koleżanka dopajała córę będącą na piersi to niestety wylądowali w szpitalu bo mała oszukiwała żołądek wodą i jeść nie chciała i z wagi leciała strasznie zamiast przybierać a teraz ma problemy z nerkami, ale nie wiem czy to ma związek