Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ..m

umowa do dnia porodu

Polecane posty

Gość ..m

kochane, wiem, że przy pracy na czas określony ( umowa o pracę ) umowę przedłuża się do dnia porodu jak kobieta jest w 3 miesiącu ciąży w czasie, kiedy umowa wygasa. Parę dni temu usłyszałam, że teraz to bez różnicy w którym miesiącu, umowe przedłużają mi nawet jeśli jestem na początku ciąży. Czy to prawda?

Gość a ja.....
nie Art177 3. Umowa o pracę zawarta na czas określony lub na czas wykonania określonej pracy albo na okres próbny przekraczający jeden miesiąc, która uległaby rozwiązaniu po upływie trzeciego miesiąca ciąży, ulega przedłużeniu do dnia porodu.

Umowa wygasa w przypadku śmierci pracownika, a nie jeśli się kończy okres jej trwania.

Gość ładnie umeblowana
niestety nie. do ukończenia 12 tygodnia ciąży jeśli Ci się skończy umowa,to mogą ale nie muszą przedłużać.

Gość norrr
tylko umowa na czas określony kończąca się po 3mies. jest przedłużana do dnia porodu. Pewnie ci się pomyliło z umową na czas nieokreślony bo tu zwolnić nie moga od 1 dnia ciaży.

Gość ja mialam umowe do konca sierp
nia, zaszlam w ciaze w maju a termin mialam na luty nastepnego roku i do lutego mi przedluzyli.

Gość badanie na toxo i tak sie robi
ZWOLNIC nie moga nawet od pierwszego dnia, jesli umowa WYGASNIE przed koncem 12 tygodnia, moga jej NIE PRZEDLUZYC.