Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

JBT

Kenia czy Egipt, a może jeszcze coś innego?

Polecane posty

Nie możemy się zdecydowac gdzie pojechac na wycieczkę. Ważne żeby bylo ciepło, jedziemy z rocznym dzieckiem. Co polecacie? I jakie szczepionki sa konieczne?

Gość made yowa
Egipt bliżej i z dzieckiem ok miejsca są, Kenii nie znam, chyba jest dość droga?

Gość tylko Barcelona
Polecam:)

Zapytaj na innym forum, tutaj tylko plebs przebywa, którego jedyną potrzebą jest napełnić miskę....

Gość marianna pe*
absolutnie nie do Kenii! Wyspy Kanaryjskie były ostatnio tanie - bezpiecznie i nie narazisz malucha na choroby

W Hiszpani ciepło? Z tego co się orientuje to nie bardzo. Potrzebuję urlopu i potrzebuje ciepła!

Gość marianna pe*
w Egipcie teraz są wiatry podobnie na kanarach jest

Wcześniej myśleliśmy właśnei o Wyspach Kanaryjskich, ale mąż teraz się na Kenie napalił. Ja się jednak boję z dzieckiem. Chyba jednak te Kanary do mnie najbardziej przemawiają. A tam chyba tez ciepło jeszcze jest co ?

Gość Tessawalessa
Nie jedź do Kenii, chorobe jakąś przywieziesz albo cie napadną i co? Poza tym nędza, smród i brud, doznasz szoku kulturowego. Egipt bardziej "Europejski" i chyba nie trzeba sie szczepić. A jak bardziej afrykańskie kraje to może Wyspy Zielonego Przylądka ? Nie ma takiej nędzy jak w Kenii i też nie trzeba sie szczepić.

Gość fjoifujo
Nie jedź do Egiptu! Ten motłoch komunistyczny, który obalił Mubaraka strzela na ulicy do ludzi z karabinów!

Gość duzo mało
Rok temu byłam w grudniu na Lanzarotte 25 stopni ciepło ale nie upalnie i dość wieje. W Egipcie byłam z 2 letnią córką tam bylo ok ale po powrocie trafila do szpitala z biegunką,

Gość ale gapa
W Egipcie wieje ale to nie problem w porównaniu do rozruchow, jak dla mnie zbyt niebezpiecznie z maluchem. Biegunka nie bedzie problemem gdy bedziesz jedzenie dla dziecka przyrzadzała z wody butelkowanej. Na Kanarach nie za ciepło-jesli myslisz o kąpielach w oceanie to zapomnij. Kenia jest cudowna pod warunkiem, ze pojedziesz na safari bo hotele to na całym swiecie sa takie same ale watpie, zebys była na tyle nierozsadna aby pojechac na safari z rocznym dzieckiem. Rocznemu dziecku ni epodasz antymalaryków a i z ochrona repelentami krucho. Ja polecam Ci Karaiby tam jest cieplutko i z maluszkiem mozesz jechac spokojnie.

Gość tiruriruu
Tajlandia :) Żadnych szczepionek nie trzeba w zasadzie jeśli nie włóczycie się po wsiach (ja się włóczę, więc się szczepię)- bardzo bezpiecznie, ciepełko, piękne mrze i plaże (wyspy), przepyszne jedzenie no i egzotyka :) Ja byłam już 6 razy - mogę coś polecić. Ceny? najdroższy oczywiście samolot (ok. 3000 pln) a reszta to już zależy od standardu, jaki chcecie. I też od tego czy chcecie jechać sami na własną rękę, czy np. na zorganizowany wyjazd. Ja jeżdżę na własną rękę albo na wyprawy z azjatycko.pl ale oni z tego co wiem organizują wyjazdy z małymi dziećmi tylko na osobne zamówienie, a nie na wyprawy standardowe.