Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość undefined

zwolnienie

Polecane posty

Gość undefined

Witajcie! Mam takie pytanko do Was, tylko nie oceniajcie mnie przez nie. Jak wiadomo zbliżają się święta, ja mieszkam z mamą w Polsce a tata z rodzeństwem za granicą, i lecimy do nich na święta już jutro wieczorem, no ale jest jeden problem potrzebuję do szkoły zwolnienie lekarskie na te 3 dni co mnie nie będzie, co mogę powiedzieć lekarzowi żeby mi je przepisał?? co mogę wymyśleć??

Gość dagmara zielińska
sprawdzone: grypa żołądkowa (biegunka, osłabienie, ból głowy)

Gość Inteligenty tępak
Rozchoruj się naprawdę, a potem szybko wylecz.

Gość dziewczyny które mam na myśli
mam nie może cię usprawiedliwić? tak było w szkole kiedy ja się uczyłam, po co ci L4

Gość dziewczyny sorry
wow to chodzisz do jakiejs renomowanej szkoly ? u mnie wystarczylo usprawiedliwienie od rodzicow :) a nie mozesz pogadac z lekarzem tak od serca by ci wypisal taki swistek, w koncu to tylko zwykly papierek nie l4.

Gość dziewczyny które mam na myśli
mama

Gość undefined
właśnie to nie jest takie proste, w środę mam spr z niemieckiego a Pani sobie wymyśliła takie reguły że jak chce ktoś poprawić ten spr jak mu się noga powinie to musi pokazać zwolnienie lekarskie i wtedy można dopiero poprawić.

najlepsza jest grypa żołądkowa, tylko idąc do lekarza trzeba pamiętać o tym, zeby miec pusty brzuch, bo jak was podotyka podczas wizyty i bedzie pelny to troche bez sensu :P nikt nie ma pelnego brzucha przy rozwolnieniu;)

Gość dziewczyny sorry
no ale dlaczego nie proste ? twoj pediatra ci tego nie wystawi ?

Gość undefined
no właśnie nie wiem czy by mi wystawił, nie każdy wystawia od tak zwolnienia. Nie chodzę często do lekarza to nawet nie mogę go ocenić.

Gość undefined
gdyby nie ten sprawdzian to bez problemu mama mi by usprawiedliwiła te dni

Gość dziewczyny sorry
no to musisz sie do niego przejsc :) a swoja droga, sama jestes sobie winna. nauczyciele to nie ludzie bez serc. na pewno gdybys porozmawiala z nauczycielka pozwolilaby ci pisac ten egzamin wczesniej. no ale jak sie nie mysli to trzeba kombinowac ze zwolnieniami. ja bym na twoim miesjcu poleciala jutro do lekarza i jak sie nie uda zalatwic zwlnienia, poszlabym do nauczycielki i porozmawila z nia.

Gość undefined
z nauczycielką nie ma co rozmawiać bo to i tak nic nie da :) jest bardzo wymagającym pedagogiem, no jutro pójdę do lekarza i powiem mu całą prawdę, jak nie wystawi mi to trudno, będę musiała się nauczyć porządnie na sprawdzian żeby nie musieć go poprawiać :)

Gość dziewczyny sorry
nie znosze postawy, gdzie uczen z gory zaklada, ze nic nie zalatwi z pedagogiem ;/ to ze pedagog jest wymagajaca, nie oznacza, ze cie nie zrozumie. poza tym twoja mama moglaby isc do szkoly i z nia pogadac. no ale mniejsza z tym bo jutro to raczej pakowaniem bedziecie zajeci, a nie chodzeniem po szkolach. ewentualnie istnieje cos takiego jak statut szkoly, a w nim dam sobie reke uciac, ze pisze, ze uczen ma prawo poprawic 1. statuty sa rozne ale ten punkt pojawial sie zawsze, w kazdej szkole gdzie sie uczylam :) to tak jakby nauczycielka ryja darla ... pozdrawiam i zycze ci wesolych swiat! i nie zaprzataj sobie teraz glowy takimi bzurami jak sprawdzian ... naciesz sie ojcem i rodzenstwem :)