Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fdhjfkmkhgkljhl

ide dzis zrobic morfologie i trzeba byc na czczo

Polecane posty

Gość fdhjfkmkhgkljhl

ale czy moge sie napic wody?

zawsze na morfologie szło się na czczo,ale jak byłam w ciąży to babka w laboratorium powiedziała mi, że jak idzie się na zwykłą morfologię to nie trzeba być na czczo ;)

W moim laboratorium wisi plakat i wielkimi literami napisane jest, że na morfologię, OB, glukozę i coś tam jeszcze trzeba być na czczo :) Ale wody możesz się napić :D

Gość lkjkj
Ja w ciąży zawsze rano musiałam zjeść, inaczej na poczekalni byłaby masakra :). Tylko raz poszłam na czczo, na ten test glukozy i myślałam że umrę. Jakoś mi zwykłe wyniki (krwinki itp) zawsze normalne wychodziły, ze śniadaniem czy bez, więc to jakaś ściema.

Gość lkjkj
PS, no chyba że badanie moczu, to już pewnie inna sprawa.

Gość olencjaaa
mozna sie napic przegotowanej wody

Gość been
ale jak rano masz badanie bo od 7,30 sa otwarte laboratoria idziesz na czco, bierzesz do torebki wode w butelce i kanapke i po badaniu jesz nie wierze ze nie jestes w stanie wytrzymac:o

Gość samej zwykłej morfologii
nie trzeba robić na czczo

do zwykłej morfologii nie trzeba robić na czczo. nawet jak do szpitala przyjmują to ją robią kiedykolwiek, nawet w nocy. ja teraz nie byłabym w stanie dojść do labo bez zjedzenia czegokolwiek! od razu jak oczy otwieram MUSZĘ wypić szklankę wody z miodem i przegryźć kawałkiem suchara, bo mi momentalnie słabo i czarno przed oczami mam, na tyle że do łazienki nie dojdę. mam niski poziom cukru i ciągle muszę go podnosić :) do tego na razie niskie (jak na mnie) ciśnienie i oto przyczyna problemów. jeszcze ok 20 tyg moglam spokojnie iść na czczo, teraz już nie ma mowy.

Przed ciążą, mogłam i do 20 nic nie jeść i nie czułam głodu. Teraz obok łóżka leży kawalek czegoś i muszę zjeść choćby gryza bo inaczej haftuję.

Gość gość
Do zwykłej morfologii bez badania fe czy glikiemi nie trzeba być na czczo.