Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamy pomóżcie, bo ni cholery

siatki centylowe help!!!

Polecane posty

se nie radzę. Znalazlam siatkę centylową dla mojego wczęśniaczka, czyli dla chłopców urodzonych między 32 a 37 tygodniem. I ni cholery nie rozumiem, jak z tego skorzystać, :( Może i wstyd, ale help mi 😭 Jak się urodził miał 2400. Zapodaje siatkę, ale byłabym wdzięczna, gdyby mi ktoś wytłumaczył, jak z tego skorzystać.

na osi x masz wiek, na y wagę. 50centyl to taka średnia. Napisz, w jakim jest wieku i ile waży to pomogę

Ma 7,5 miesiąca i waży 7100... Korzystałam już z tego. Kropka wyszła, ale co z tego wynika? Gdy jest pod tą grubą zieloną to źle?

patrzysz, w którym miejscu jest ta kropka. Masz: 3,10,25,50,75,90,97 centyl. 50- to "przeciętna" waga dziecka w takim wieku u Ciebie jest prawie 50 czyli ok

Aaaaaaaaahhhhhhhhhhaaaaaaaaaaa :) To ja nie wiedziałam o tej przeciętności, tylko myślałam, że jak się zaczęło na danym poziomie to musi cały czas tak się utrzymać czy cuś :) Dzięki wielkie. 🌼

Ale jednak trochę go spróbuje podtuczyć. Problem w tym, ze od kilku dni odrzuca całkiem mleko. Chyba m ago dość, bo od dwóch tygodni był na diecie i dopiero od nowa zaczynamy wprowadzać inne produkty, ale jak poczuł od nowa zupkę i kaszki, tak mleko ni cholery nie ruszy, tylko herbatkę pije litrami Pediatra powiedziała, że ok, bo kaszki też są na mleku, ale mamy go ważyć.