Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sabaxaxa

Ubezpieczenie samochodu w UK. Comprehensive.

Polecane posty

Gość sabaxaxa

Akurat wdalam sie w gadke ze znajomym na temat ubezpieczenia samochodu w UK i sama juz zglupialam. Czy majac ubezpieczenie comprehensive na siebie, ktos inny moze jechac moim samochodem? Moim zdaniem nie, jedynie osoba figurujaca w ubezpieczeniu, znajomy twierdzi, ze przy comprehensive moze :O Jak to jest dokladnie?

zależy od ubezpieczalni, niektóre sobie zastrzegają, że nawet przy full comprehensive nie można prowadzić innego pojazdu również zależy od kierowcy, my mamy fc, ale ja jako 'drugi' kierowca nie mogę prowadzić innych pojazdów, a chłop może

czy jezeli ty masz comprehensive to czy ktos inny moze jechac twoim samochodem? to zalezy od jego ubezpieczenia a nie twojego! zazwyczaj w comprehensive pierwszy kierowca moze jezdzic samochodami innych. rozumiesz roznice?

moj facet ma ubezpieczenie w Admiralu i jest napisane, ze moze prowadzic inne pojazdy, a czy ktos moze jego samochod prowadzic to juz zalezy jakie ma swoje ubezpieczenie jak pisze Zona

Przy ubezpieczeniu samochodu można wybrać opcje na prowadzenie innych samochodów, mój mąż tak ma, ja mam full comprehensive ale mogę jeździć tylko moim samochodem.

Gość numerowaaaaa
Nie, comprehensive insurance to znaczy, ze jestes w pelni ubezpieczona, nawet jak wypadek byl z Twojej winy. Jak kupujesz insurance to mozesz wybrac opcje, ze jestes ubezpieczona takze na inne pojazdy, ale to sie nie wiaze automatycznie z comprehensive ins.