Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mloda-mama

mleko modyfikowane

Polecane posty

Gość mloda-mama

Drogie mamy ile moze stac rozrobione mleko modyfikowane? Wiem, ze dziecko powinno je od razu wypic. Byla pora karmienia, zrobilam Malej mleko a ona go nie wypila (mimo tego ze wyraznie sie domagala jedzienia). Stad moje pytanie, czy np za godzine musze zrobic malej nowe czy moze wypic to ktore zrobilam jej przed chwila?

Gość mloda-mama
Niby czym? Mlekiem modyfikowanym?! Karmie na zmiane z piersia, bo mam za slaby pokarm. Ciebie odeslalabym do 1 kasy! RozumieSZ!

Gość Nasturcja Mama
Nie sugeruj się bzdurami i nie odpisuj na takie kretyńskie wypowiedzi. Jeśli chodzi o mm to u nas syn jest głodomor i zazwyczaj zjada ale jak np jakiś cudem wypił 20 ml a restę zostawił no to przelewałam wrzątkiem smoczek żeby tam bakterie od śliny się nie namnożyły, i wsadzałam do podgrzewacza. Jeśli tak do godzinki zjadł, to było OK. Potem już wylewałam i lepiej zrobić świeże :-)

Gość Taka jedna Ola :)
w sumie to zależy od tego czy dziecko zaczęło pić czy nie. Zaczęte należałoby wylać, nietknięte może stać ok 1-2h- zależy jak podaje producent na opakowaniu. W wyjątkowych sytuacjach można schować do lodówki i odgrzać kiedy będzie potrzeba choć ja tak nie robiłam- jak zrobiłam mleko i nie chciał to próbowałam przez ok pół godziny w odstępach pięciu minut mu podawać- zazwyczaj załapywał i zjadał, a jak nie to wylewałam i robiłam później nowe. Wiem, że mm wcale tanie nie jest, ale jak napędzi się dziecku problemów z brzuszkiem to się więcej wyda. A skoro piszesz, że nie chce jeść mm mimo iż widać, że jest głodne to może domaga się piersi?

Gość mloda-mama
Dzieki! Pewnie bede musiala wylac, bo Malenka spi, noo cyba ze na spiocha zje ;)

Gość Nasturcja Mama
No może być tak jak pisze Ola, zresztą co to znaczy słaby pokarm tak w sumie nie rozumiem :-)

Gość mloda-mama
Slaby pokarm tzn ze oprozni cyca a i tak sie w pelni nie naje, nie wiem czemu tak jest odztwiam sie zdrowo a mleko mam jakie mam :( cyca nie moge jej dac, bo zjala juz z niego wszystko

a masz tylko jednego ? ;)

Gość zwerc
Na każdym opakowaniu pisze, jak długo mleko nadaje się do spożycia przez godzinę od zrobienia. Np. w przypadku bebilonu jest to 1 h. Trzeba czytać to co jest napisane, a nie od razu z takimi pytaniami na forum. Jak lekarstwa przyjmujesz to nie czytasz ulotek tylko pytasz innych ?

Gość mloda-mama
Przeczytalam i jest tylko napisane ze niw wolno go dlugo przechowywac dlatego zapytalam :)

a jakie mm podajesz?

Gość mloda-mama
Nan pro

Gość zwerc
Nie wolno długo przechowywać ? tak napisali, chyba żartujesz ? :D

Gość mloda-mama
Logiczne ze tak nie napisali, ale sens byl wlasnie taki

nan pro można przechowywać nietknięte przez 1h

Gość gdfdwrhfgljhf
chyba 30 minut z tego co pamietam

Gość czytam ze zrozumieniem...:)
Otóż na moim nanie napisał producent,że nie należy przechowywać resztek pokarmu. mieszankę której dziecko nie zje należy natychmiast wylać. To samo jest napisane na bebiko i bebilonie, których używa siostra. nie wiem skąd macie informacje o godzinnym przechowywaniu.

Ja jak maly niewypije to wkladam do lowdowki i potem po prostu dorabiam. Robilam tak samo z pierwszym synem i zadenemu nic nie bylo. To wylewanie mleka od razu jest moim zdaniem przesada.

Gość ewewewe
ja przelewam smoczek wrzątkiem i trzymam mleko jeszcze ok godziny - mas1,5 i potem wylewam