Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dawtona

Wpadka ze spiralką??

Polecane posty

Gość dawtona

Czy znacie przypadki wpadek ze spiralką? Dokładniej, czy da się jakoś ją wepchnąć, żeby "wpaść". Mąż ma opory przed kolejnym dzieckiem, ułatwię mu decyzję ;)

Gość bleeee...
to proste.Spirala grzejna umieszczona jest obok bebna.Wymontuj i po problemie

Gość Przypadki zajścia w ciążę
ze spiralą są baaaardzo rzadkie. Moja gin twierdzi, ze nawet jeżeli miałoby się tak stać, to w czasie usuwania spirali ciąża obumrze. Ale twoje pomysły sa śmiechu warte:D

Gość anka8889
to idz do gina niech ci ja wyciagnie , i ni c facetowi nie mow

Gość dawtona
No ale jak sie potem zapyta, co ze spiralą, to co powiem? Że się utleniła ;)? Czytałam o przypadkach że spirala wpada do macicy, no ale samemu chyba się nie da wepchnąć.

Gość olga.w
mojej kuzynce wypadła ma syna 10 letniego

Gość karmiaca
moja znajoma z kursu fr wpadla na spiali, urodzila trzy miesiace temu

Gość cesja vał
nie wiem czy to nie za stara historia,ale mojej cioci tez cos nie za gralo ze spiralka, bo ma mimo niej 15 letniego syna :)

Gość a ja.....
moja siostra 7lat temu. Teraz może są lepsze

Gość moja szwagierka miala
ciaze pozamaciczna, podobno jest ich zwiekszone ryzyzko plus urodzenia dziecka z wada wrodzona

Gość hhjgbhj
Spirala wewnątrzmaciczna już jest wewnątrz macicy!(?)Można ją wypchnąć ale nie wepchnąć:D Podobno ciąża może się rozwijać mimo spirali i wyjmuję się ją w czasie porodu .Kwestia tylko,czy w ogóle dasz radę ze spiralą zajść.Nie boisz się jakichś powikłań w rozwoju dziecka i przebiegu ciąży?Ja bym się bała mimo że niby nie trzeba "Spirala nie jest metodą stuprocentowo skuteczną. Co może się zdarzyć, jeśli kobieta zajdzie w ciążę mimo korzystania z wkładki? W zasadzie jedno z dwojga: albo w początkach ciąży dojdzie do poronienia, albo też wkładka wrośnie w łożysko lub błony płodowe i zostanie wydalona dopiero przy porodzie. Za bzdurę należy uznać plotki, że spirala może uszkodzić płód, na przykład wrastając w głowę embrionu. Nie należy więc usuwać wkładki, gdy okaże się, że kobieta jest w ciąży. Wyjmowanie wkładki stwarza większe ryzyko poronienia niż pozostawienie jej w macicy." Powiedz facetowi że,musicie się zabezpieczać w inny sposób bo ...masz np:straszne krwotoki w czasie miesiączki,źle się czujesz nosząc w sobie ciało obce,tracisz ochotę na sex(już nie dostarcza ci tyle radości:) )Zaproponuj gumki :D-łatwiej wpaść.(Choć tak na prawdę to ze zdziwieniem czytam jak kiedyś trudno było nie wpaść,a dziś wręcz przeciwnie.Nad tym pomysłem się jeszcze zastanów,może warto raczej faceta przekonać,a nie zmusić.)