Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mammi0000

Czy należy mi się coś na małe dziecko, gdy będę mieszkać w Anglii a nie pracować

Polecane posty

Czy należy mi się coś na małe dziecko, gdy będę mieszkać w Anglii a nie pracować, jakieś pieniądze od panstwa, dodatek na czynsz czy coś w tym stylu?

Gość obrzydliwie liberalna
złe pytanie ,prawidłowo powinno brzmieć : czy należy mi się jakaś dopłata do żłobka /przedszkola /niani oraz jakie mogłabym mieć przywileje będąc pracującą płacącą podatki matką . W Angli to mnie w sumie rybka ,ale jakbyś o Pl zapytała ,mogłabym zagotować.

doplata do przedszkola nalezy ci sie 75% kiedy pracujesz, wytarczy ci 16 godzin tygodniowo, wiem tylko tyle ze bardzo oplaca ci sie pracowac kiedy jestes samotna matka. jak jestes z facetem to musisz liczyc jego zarobki jako wasze wspolne.

Gość fkurfionaaa na maxaaa
a moze by tak kurwa dac cos tez dla panstwea a nie ciagnac z [podatkow innych do kurwy nedzy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!co ty sobie wyobrazasz ze tu kurwa wszystkim wszystko daja bo ma brzuch pod nosem lub dziecko na rece!!!!!!!!!GOWNO CI SIE NALEZY!!!!!!!!!!!wypierdalaj do pracy ! wstyd kurwa za takie nieroby i takie protaki!!!!!!! wginj tam wpolscer a nie licz na benefity!!

Gość miedzynarodowka 32666666666666
jeszce jej nie ma a juz hajs chce hhahha

Ale jak ty to widzisz?? Ze sobie przyjedziesz,i panstwo da ci pieniazki? Jesli nie masz pracujacego partnera,jak pisze wyzej Zona, nie wiele zdzialasz. Jako samotna matka tez musisz miec przeprocowany pewien okres czasu w uk.

Gość myszka999999
Znajdzie sobie jakiegos murzyna i beda obydwoje ciagnac benefity hahahah

za free dostaniesz 20f CHB tygodniowo jak każdy, poza tym trzeba pracowac,troche inaczej moze byc jak dziecko jest niepełnosprawne

Gość stefan dobra rada
nie sluchaj tutaj zlosliwych podszeptow bo w angli jako samotna matka bedziesz miala jak w raju: - jak tylko wyladujesz to idz do okienka z napisem "Samotne matki" i tam ci pani da ulotke co ci sie nalezy, pierwsza rzecza jest dofinansowanie do taksowki z lotniska do miejsca docelowego (jesli cena nie przekroczy 70f to pokryja calasc a jak bedzie powyzej to ty placisz 5% ceny przejazdu) - potem biegnij szybko do lokalnego councilu 9urzedu dzielnicy), tam powiedz ze jestes samotna, niepracujaca matka i dostaniesz gazetke w ktorej jest lista mieszkan dostepnych dla ludzi w potrzebie, jesli masz jedno dziecko to dostaniesz max 2 bedroom flat lub house, ale w przyszlosci jak zdecydujesz sie na kolejne 1, 2 lub 3 dzieci to Ci zmienia na piekny dom paropokojowy z ogrodkiem - jesli chodzi o dodtaki to sie nei martw bo jako samotna matka rzad pokryje za ciebie caly czynsz, rachunki, dostaniesz kupony o wartosci 100f na miesiac na jedzenie dla dziecka i dodatkowe 200f na miesiac na ubranka i zabawki )problem tylko ze mozna je wykorzystac w konkretnych sklepach, np, Next, Zara, gap Kids) - nalezy ci sie tez darmowy bilet na przejazdy a wypadku wyprawy do lekarza czy szpitala to taksowka - jesli chodzi o zlobek lub przedszkole to nei wiem dokladnie jak to dziala ale na lotnisku ci powiedza

Gość do zjebanego stefana
Stefanie dobra rado, co ty pierdolisz? napisales jej, tak jakby wszystko na tym swiecie jej sie nalezalo za darmo. taksowki,chata,ubrania, no wszystko kurde. i co jeszcze? moze my, normalni podatnicy mamy robic comiesieczna zrzutke na ta leniwa klacz,ktora chce sie usadowic w uk i zyc z MOICH podatkow. Spierdalaj do Polski, nie przyjezdzaj tutaj jak masz zamiar siedziec z dupa w domu i ciagnac benefity. Kurwa nie cierpie takich nierobow.

Gość ty.nademna!!!
a ty myslisz ze kurwa to co pisze stefan to prawda?? ze w uk siano leci znieba..noz kurde rozwalilo mnie to :D:D:D:d

Gość do zjebanego stefana
Gowno mnie to obchodzi. Stefan ma nierowno pod sufitem,moze dlatego takie brednie wali.ja tu zadnej leniwej pizdy nie chce utrzymywac z moich podatkow,niech spierdala zebrac do polski anie do cudzego panstwa z bachorem i zyc na opiece spolecznej. ale do pracy to nie laska isc leniowi smierdzacemu??

Gość Ha ha rzeczywiscie
Ktos tu nie ma poczucia humoru:D

Gość hahajaniemoge
do zjebanego stefana a czy ty znasz takie slowo jak ironia, facet sie nabija a ty nie rozumiesz? Myslisz, ze prawde pisze, hahaha, nic dziwnego, ze nadajesz sie tylko do zapierdalania w UK. Pewnie caly ten temat zalozyl ktos dla jaj, zebyscie sie w UK wkurwiali.

Gość tak pierwszy post autorki
jak i kilka pomaranczy to jedna i ta sama osoba :D Ona zawsze zaklada kretynskie topiki i czeka kiedy ludzie sie zaczynaja burzyc. Jak jest za cicho to dolewa oliwy do ognia ale juz na pomaranczowo. Kto glupi, niech sie na to lapie :P

Gość zesralem sie na rzadko
buhahahaha jakim trzeba byc tepakiem by nie wyczuc ironi w poscie stefan? durny polaczyno za grosz poczucia humoru nie masz i sie nadymasz tak ze zaraz ci zwieracze puszcza i sie poszczysz ze zlosci ......kocham kafeterie, nic tak nie pomaga sie obesrac jak przeczytanie paru postow