Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Osz Ty!

Nadal nie mam miesiączki... Czy to normalne?

Polecane posty

Nie karmie piersia juz 2 miesiace a miesiaczke ostatnią mialam 25 wrzesnia. Boje sie ze jest cos nie tak :(

ciaza, porod, karmienie - w Tobie byla burza hormonow - musisz dac troche czasu swojemu organizmowi aby przywrocil rownowage. u kazdej kobiety ten powrot wyglada inaczej na razie wyluj - oczywiscie skonsultuj sie z lekarzem

karmienie nie ma nic wspólnego z miesiączką. To są dwie niezależne od siebie sprawy. Jesli od czasu połogu nie dostałaś jeszcze @ to powinnaś udać sie do lekarza. Chyba po porodzie korzystałaś z jakiegoś zabepieczenia? Jeśli nie, czy rozważasz sytuacje że możesz być w ciąży?

Uzywam antykoncepcji. Terminy sa zalamujace.. Zeby dostac sie do gina to musze czekac a na prywatna wizyte mnie nie staca.. Kurcze

Gość gryczka
A ja wiem, że na powrót miesiączki po zakończeniu połogu/odstawieniu od piersi można czekać do pół roku. Pewnie wiele zależy od lekarza - jedni twierdzą, że miesiączka powinna wrócić od razu, inni - że można jej dać kilka miesięcy. Ja karmiłam syna 9 miesięcy i przez cały ten czas nie miałam nawet plamień. Potem dwa cykle z plamieniem i dopiero w trzecim cyklu po odstawieniu od piersi (czyli rok po porodzie) normalna miesiączka. Mój ginekolog powiedział, że to normalne.

Gość gryczka
Uregulowanie cykli też może zająć ok. pół roku. Jeśli po tym czasie cykle są nadal nieregularne, to można się zainteresować. A może zrób test?

Spokojnie. Mi wróciła po 5 miesiącach? a jak się zabezpieczasz? może to przez tabletki jeśli ich używasz? Ja jeszcze okreslałam sobie mikroskopem owulacyjnym czy pojawiły się dni płodne. Byłam spokojniesza.