Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jwcbd

moja znajoma jest w 14 tygodniu ciąży i nic po niej nie widać

Polecane posty

Gość iva_bn
Wcale tego nie oznacza

dlaczego, przecież za 1,5 miesiąca będzie już w połowie a po niej nie widać, fakt, że ona jest taka troszeńkę grubsza, ma chyba 169 cm i waży 68 kg więc może przez to nie bedzie widać no ale za to nie będzie musiał zrzucać dużo

Gość nnw
rany przecież to dopiero 14tc. dziecko jest małe więc co niby ma być widoczne? potem gdy dziecko urośnie, wód przybędzie to może bardzo szybko brzuch wyskoczyć.

ja z tego co pamiętam to chyba w 20 tygodniu już widziałam po sobie ciążę

Nie oznacza :D ja w pierwszych miesiącach schudłam wręcz, nic po mnie nie było widać i dopiero w 6 - 7 mi wywaliło brzuchol. Wcale małego nie miałam :D

z tego co pamiętam to w 20 tygodniu widziałam po sobie, dopiero w 6 było widać dla otoczenia no a potem wiadomo, że brzuszek rósł ale nie był duży więc wydawało mi się, że będzie podobnie u niej ja bym się w życiu nie domyśliła gdyby nie powiedziała

Gość u mnie od 10tyg. było
widać do 20tyg. przytyłam 18kg a przez kolejne 19tyg następne 18kg tak więc przybrało mi się 36kg a przed ciążą warzyłam jedyne 44kg wyglądałam okropnie,brzuch był ogromniasty a córka przyszła na świat ważąc 4700g.

Gość o kurde mało to ona nie waży
:o ja ważyłam 69,5 kg przy tym samym wzroście, ale w dniu porodu brzuch miałam ogromniasty

no i ja przytyłam w pierwszej ciąży 20 kilo

tak jak pisałam jest troszkę grubsza ale nie widać tego aż tak bardzo no i trzeba pamiętać, że jest w 14 tc więc ta waga 68 kg chyba nie jest taka straszna, biorąc pod uwagę jej tuszę sprzed zajścia

dla mnie waga 69,5 kg to jednak była masakra:O mam tak drobną budowę, że kręgosłup nie wytrzymał ciężaru ogromnego brzucha

Ja do 5 miesiaca wazyłam 54 kg wiąc nikt nawet nie przypuszczał ze moge być w ciązy , a potem brzuch miałam bardzo duzy ,dziecko urodziło sie z wagą ponad 4kg

w drugiej 12 kg teraz w 3 ciąży mam 8 kilo na plusie w 27 tc ciekawe ile będzie na finiszu?;)

a czy w drugiej ciąży brzuch rośnie szybciej niż w pierwszej? tak słyszałam, że dużo szybciej go widać i jest większy

zdecydowanie;) a w trzeciej to już w ogóle :D choć pewnie też zależy od danej kobiety;) w obecnej ciąży brzuch miałam widoczny już od samego początku;) nic nie dało się ukryć;)

Gość nnw
nie zgadzam się z tym twierdzeniem o kolejnych ciążach. Teraz jestem w drugiej ciązy na finiszu prawie a brzuch widać było później i w ogóle jest mniejszy niż wczesniej. Ale u mnie różnica wagi jest ok 15kg na minusie między pierwszą a druga ciążą (waga startowa).

Gość dafne111
U mnie nie było widać nic do połowy 5 miesiąca,później trochę, a w 8 tak mi wywaliło,że wszyscy myśleli,że noszę bliźnięta:-) Przytyłam tylko 8 kg,synek ważył 2900 a brzuch był taki ogromny bo miałam dużo wód płodowych.Dużo za dużo.

ja piszę jak było u mnie nie wiem jak jest u innych kobiet nigdy nie miałam nadwagi, zawsze niedowagę w/g różnych przeliczników oczywiście, bo dla mnie moja waga jest normalna i w każda kolejną ciążę zachodziłam przy mojej naturalnej, drobnej budowie ciała mam wąską miednicę i zapewne dlatego u mnie brzuch jest bardzo widoczny w ciążach

w pierwszej ciąży brzuszek u mnie pokazał się chyba w 5 miesiącu, pamiętam, że w 4 byłam na basenie i nikt się nie zorientował, potem też nie miałam dużego brzuszka, ciekawa jestem jakby to było gdybym teraz zaszła, wiadomo po pierwsze to kolejna ciąża więc wszystko w środku już "luźniejsze" a po drugie byłabym starsza o prawie 7 lat a wiek też chyba swoje robi przy pierwszej ciąży na starcie ważyłam 54 kg, teraz ważę 57kg.

Gość autorko a moze
ty piszesz o sobie? :) z suwaczkow wnioskuje ze jestes w prawie 13 tygodniu, a jak na znajoma to duzo szczegolow o niej wiesz :P

Gość ale milam..
jestem chudzina i w 14 tez ne bylo widac :)teraz 25 i juz nie ukryje ;)

Nie oznacza u mnie w pierwszej ciazy brzuchol byl od 20 tyg w drugiej od 16 a teraz jest 14/15 i mam juz pileczke ...Moja waga wyjsciowa 47 kg..a jak juz brzucho wyskakuje to jest okregle i duze ,wiec to ze pozniej o niczym nie swiadczy !

Gość DO taka j.
twój ostatni suwaczek - 3 tygodnie do następnej owulacji... qtfa umarłam ze śmiechu, ok robicie jakieś dziwne suwaczki nioe wiedzieć czemu one mają służyć, ale już suwaczek ile zostało do następnej owulacji POBIŁ WSZYSTKO!!!1 buahahahahahah proponuję dopisać suwaczej ile minęło od ostatniego klikania, to będzie wtedy w pakiecie :D hahahahahahaha normalnie popłakałam się ze śmiechu i od razu czuje magię świąt w dobrym humorze :D:D:D

a nie uważacie, że to od wieku też zależy? że jak druga ciąża jest powiedzmy u dwudziestoparoletniej kobiety to później brzuszek widać niż u takiej jak ja czyli trzydziestoparoletniej?

prawdę mówiąc mało mnie to interesuje :) wesołych ci życzę w dalszym ciągu!!!

Gość DO taka j.
a podziekowali, podziekowali i wzajemnie życzyli! ale przyznaj ze jak na kobiete trzydziestoparoletnią (tez jestem po 30-stce) robienie suwaczków tego typu to dziecinada :D też się staram o dziecko ale nie wpadłabym za Bogackiego na coś takiego :D

rozumiem, ja pewnie nie wpadłabym na wieke rzeczy, które ty robisz i inni, tak to już jest, chyba dobrze, że jesteśmy różni, widzisz przynajmniej się uśmiałaś a gdyby każdy był taki poukłądany i poważny jak ty to nie miałabyś z czego :) apropo suwaczek w sumie się nie przydaje ;)