Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak mnie ona irytujeee

dziewczyna mojego brata i święta

Polecane posty

mój brat ma nową pannę od jakiegoś miesiąca. i ona dzisiaj mnie powiadomiła, że kupiła mi mega fajny prezent. ja się zdziwiłam bo po 1 to tylko jego nowa,kolejna panna (fakt, może ostatnia ale i tak są dopiero miesiąc razem) a po 2 ja jej powiedzialam, ze ja prezenty już kupiłam i mój budżet nie pozwala na więcej (a tak naprawdę to ja jej nie znam, wymieniamy tylko 'cześć' jak się napatoczy w domu i tyle). poza tym stwierdziła, że przyjedzie do nas na Wigilię. czy to nie dziwne? oni są razem DOPIERO miesiąc a ona już się nam w rodzinę pakuje?

Gość b.b.b.b.
Dziwne. Jakaś desperatka, nie lubię takich nachalnych ludzi, nie ufam im.

Gość allallla
no dziwne, po miesiacu znajomosci, nie chcialabym spedzac wigilii i swiat z kims kogo nie znam, zreszta u nas wigilia jest typowa rodzinna, tylko rodzina,ewentualnie narzeczony/narzeczona kogos z rodziny. a co na to rodzice, bo jak rozumiem, to u nich ma sie odbyc wigilia?

Gość b.b.b.b.
A brat co na to?

matka powiedziała że za rok to ją może i zaprosi ale na pewno nie teraz, a do tej dziewuchy jakby nie docierało. jeszcze wiecie, gdyby ona rodziny nie miała to co innego ale ma swoją. a brat jak to brat, pipka się nie odezwie :D tzn powiedział że z nią porozmawia ale że to tak nie wypada. a moim zdaniem to nie wypada robić rzeczy które ona wyprawia.

zapomniałam dodać że jesteśmy rodziną patologiczną i żaden normalniak nie bedzie nam się w życie rodzinne wrzynał

ja też mam chłopaka od pół roku i nie spędzam z nimi Wigilii bo to dla mnie 'za wcześnie'

Gość powiem i ja.......
no dla mnie to też dość dziwna sytuacja ....już pomijam ten prezent dla Ciebie bo być może dziewczyna chciała być miła i w ten sposób być może zbliżyć się do Ciebie no ale Wigilia to czysto rodzinne święta i jak już to Twoi rodzice powinni ją zaprosić a nie że ona sama zdecydowała że przyjdzie to już jest nachalność w bardzo złym stylu tym bardzie że nie jest narzeczoną brata a znają się raptem miesiąc

Gość przegiecieee
zdecydowanie za wczesnie na wspolna wigilie i to jeszcze w sytuacji kiedy nie zostala w ogole zaproszona:o

Gość Olsa
im wiecej ludzi na wigilii tym lepiej, a laska moze jest super fajna. Sory ale kupila Ci prezent! Moglo byc tak ze by Cie olewala. A ona sie stara. Dziwne ze po miesiacu, ale moze ma swoje powody, moze nie ma rodzicow? nastaw sie pozytywnie.

Gość b.b.b.b.
Poza tym co to za zwyczaj, powiadamiać kogoś o superfajnym prezencie? Jakby chciała wymusić, żebyś się jej zrewanżowała.

Gość przegiecieee
bez klasy jest laska, ktora wprasza sie do kogos - tak poprostu nie zachowuje sie (podstawy dobrego wychowania)

Co z tego, ze im wiecej ludzi tym lepiej. Dla nich ona jest obca osoba. Wigilie spedza sie z rodzina, w milej atmosferze a nie siedziec jak na szpilkach i czuc sie nie swojo bo jakas laska sie wprosila.

do moich rodzicow tez moj facet przychodzi na wigilie ale jestesmyt razem 8 lat a nie miesiac! poza tym jego rodzina jest za granica i nie ma mozliwosci zeby spedzil z nimi swieta a przeciez sam w domu nie bedzie siedzial kiedy ma mnie. dziwna dziewczyna.. a moze ma jakas dziwna sytuacje w domu i nie chca tam spedzac swiat? ale ja i tak bym sie na jej miejscu nie pchala

Gość Kłoliberek
Nie wierzę, że wprosiła się na kolację wigilijną, może chodziło jej o to, że wpadnie do twojego brata wieczorem po Wigilii? Bo to byłaby już przesada..

Gość przegiecieee
ja tak samo

Gość bystra laska, przy
wigilijnym stole obczai jaka rodzinka i czy warto inwestować w związek, i jaka oszczędność czasu, część "szydeł z worka wyjdzie" to nieuniknione bo w świątecznej atmosferze się mniej udaje

Gość przegiecieee
do WeLove... i Niepoprawna

Gość MAmamas
Nastepna zaklada topik , sparuj sie z kazirodkiem Mofos :O

zapomnialam dodać ze przeprowadzam conocne ruchanko w rodzinie :D

Gość graaaaaaappa
To powiedz bratu, żeby swojej pannie powiedział, że wpadnie do niej po waszej rodzinnej kolacji. My z moim już M, kiedy jeszcze nie było małżeństwa, tak robiliśmy. Wigilia była osobno, ale potem koło 21-22 się spotykaliśmy, dawaliśmy sobie upominki, często na 24 na pasterkę szliśmy razem. A potem w I albo II dzień świąt się widzieliśmy, zależało dużo od tego, jakie kto miał rodzinne plany. Po slubie co innego, ale po miesiącu ... nie. Zdecydowanie nie.

Gość a co wam szkodzi ja ugoscic
troche dziwnie ze sie tak wprosiła, w ogole cała sytuacja wyglada na emocjonalna desperacje, ale moze ma swoje powody? w koncu twoj chlopak ja lubi, nikomu zadnej krzywdy nie zrobila, moze ma naprawde przejebana sytuacje w domu i nie chce byc w ten dzien sama albo w atmosferze bluzgow? jedzenia na jedna wiecej osobe to chyba nie taki wielki wydatek, zreszta skoro jest taka otwarta i chetna do prezentow to mozecie ja poprosic zeby cos przygotowała, jeśli skąpicie. Ja sama w zyciu bym sie tak nie wprosiła, bo bardzo mnie stresuje towarzystwo czyichkolwiek rodziców i ta atmosfera "oficjalnej wizyty", do narzeczonego przychodze na drugi dzien swiat bo on prosi a ja bym wolała, zeby jakos tego uniknac. Ale rozwala mnie taka hipokryzja, tradycyjnie zostawia sie talerzyk dla niezapowiedzianego goscia, wzrusza jacy to podli ludzie nie chcieli przyjac Maryji z Józefem i w stajni musiała rodzić, jakieś głodne kawałki z opowieści wigilijnej.. ale przyjac do stołu osobę z zewnątrz, i to w koncu nie taka obca, to juz nie, przesada :D