Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pracująca matka Polka

Ludzie mnie nie lubią. Nie jest to miłe uczucie.

Polecane posty

Gość Pracująca matka Polka...
Moja mama to strzelec i dobry z nas duet :)

Gość nie nie
W każdym razie, do głównych cech Strzelca należą: energia, impulsywność, szybka reakcja, niecierpliwość, a nieraz i łatwowierność. Dalej: odwaga, brawura, czasem gwałtowność i nieprzemyślany sposób postępowania. Strzelec nie ma w sobie nic z podstępnego lisa. Idzie przez życie z odkrytą przyłbicą i uniesioną głową. W stosunku do bliźnich jest szczery, otwarty i serdeczny. Czasem aż za bardzo szczery, co mu się często poczytuje za nietakt, za brak delikatności. Co ma w sercu -- to ma i na ustach. Nie potrafi dusić w sobie urazów, knuć po cichu zemsty. Idzie przed siebie wesoło, pełen energii, optymizmu i jakby rubasznej dobroduszności.

Gość nie nie
W Strzelcu tkwi dużo poczucia sprawiedliwości. Oburza go do głębi każda podłość, każde łajdactwo, każda krzywda i wyzysk, choćby to nie dotyczyło jego osoby. Można powiedzieć, że Strzelec ma "sportowe" podejście do życia: razi go każdy faul i w takich wypadkach głośno protestuje, a nawet chętnie interweniuje.

Gość do sddsafddgfdg78
i daleka jestem od krytykowania innych wiedząc, że to może ich dotknąć. Nie robię tego perfidnie, nawet jak coś mi się nie podoba. Tyle w temacie.

Gość nie nie
Strzelec lubi otwartość, szczerą prawdę - choć jej wygłaszanie przysparza mu nieraz wrogów - podróże, ruchliwość, odwagę, wszystko co ma rozmach, dynamikę, jest wesołe, optymistyczne, śmiałe, beztroskie, pełne życia, pogodne. Lubi także przyrodę, przebywanie na świeżym powietrzu. Jest dobrym i chętnym tancerzem. Znak ten nie lubi natomiast wszystkiego co sztuczne, efektowne, nienaturalne, monotonne, rutyniarskie, obskurne, małostkowe, pedantyczne, podstępne. Poza tym Strzelec nie znosi podlizywaczy, usłużnych dworaków, wyrachowanych, fałszywych przyjaciół, których toleruje, nieraz i chętnie, Lew. Dziewczęta ze znaku Strzelca są niezrównanymi towarzyszkami. Wesołe, pogodne, idą z humorem przez życie. Lecz nie wolno ich tyranizować. Nie zniesie tego zresztą żaden Strzelec, ani mężczyzna, ani kobieta. Oboje mają bardzo duże poczucie niezależności i bardzo czułe pojęcie honoru. O tym należy pamiętać, kiedy się ma wśród przyjaciół Strzelca. Kobieta ze znaku Strzelca jest pełna życia i dynamiki, dowcipna i cięta, lecz... lubi robić porównania. Roztropny mąż pani Strzelec powinien zatem pilnować się, aby takie porównania zawsze wypadły na jego korzyść. Pani Strzelec zawsze będzie zwracała uwagę na formy towarzyskie, na wygląd i na zachowanie się mężczyzny. Nie jest więc wskazane, by mąż klął głośno i brzydko, chadzał po mieszkaniu nie ogolony, porozpinany lub broń Boże w kalesonach! Nie należy się także spodziewać, aby pani Strzelec sprzykrzyły się z czasem okazywane jej względy, choćby chodziło o drobnostki, jak kwiaty przyniesione nieraz przez męża. Nic tak nie razi pani Strzelec, jak mężczyzna lubiący pofolgować wygodzie, zaniedbany, ubrany byle jak, w rozchełstanej koszuli. Takie zachowanie może zabić miłość najbardziej zakochanej pani Strzelec. Warto o tym pamiętać.

Gość sddsafddgfdg78
nie obrazaj się ,czasem trzeba się ugryżć w język. Na szczerość można sobie pozwolić tylko przy osobach bliskich ,przy znajomych ,osobach z pracy trzeba zachować zdrowy dystans ,takie są zasady i tego nie przeskoczysz choćbyś chciałą.

Gość do sd coś tam:)
nie obrażam się, taką formę szczerości stosuję w rodzinie, bo z reguły w rodzinie takie rzeczy się mawia, a w pracy ... trzymam dystans w drugą stronę:p wolę czegoś nie powiedziec, niż dwa słowa za dużo:)

Gość nie nie
sdsfff ale fajna stronka dzięki! :):):) 🌻

Gość sddsafddgfdg78
Jak ktoś mi narzuca własne zdanie - rób tak, a nie tak, powinnać to a nie to, bo JA uważam, że to dla ciebie (niby dla mnie) lepsze, to co? mam pokiwać na TAK głową, z uśmiechem wpuścić i wypuścić (do i z ucha) i robić swoje? Nie, Ja mówię, że to mi nie pasuje, ja chcę inaczej, bo tak lubię, a nie tak jak ktoś mi narzuca. To jest dowalanie? w pracy też tak robisz?bo ja mojej szefowej mam ochotę dać z liścia kiedy pieprzy 3 po 3 ,ale uśmiecham sie i mówię ''dobrze ,zaraz poprawię ,albo idę na papierosa i jak sie uspokoje mówię ''ale ja bym wolałą zrobić tak ponieważ(......);)

Gość nie nie
a masz może jakąś stronkę do polcenia o ascendentach w znaku (opis tego) i o opisie co oznacza np wodnik w jowiszu itd ):

Gość do sdddd
Przeczytaj dobrze co napisałam, wyrywasz wątki z całości, ja oddzielam rodzinę od pracy. W rodzinie mówię wprost, że coś mi nie pasuje, w pracy natomiast zadam ewentualnie pytanie, dlaczego tak, a nie tak? ale nie kwestionuję poleceń.

Gość sddsafddgfdg78
Przeczytaj dobrze co napisałam, wyrywasz wątki z całości, ja oddzielam rodzinę od pracy. czytam dokładnie i nie rozumiem ,skoro robisz wszystko tak jak trzeba to dlaczego uważasz ze cię nie lubią?

Gość nie nie
dzięki :) interesuje mnie np. asendent w bliźniętach znaczenie jakie są znaki w planetach :) tzn co oznaczają bo mam to na kartce wypisane jakie znaki mam w 0planetach :)

Gość nie nie
sdss 78 a o co chodzi z tymi punktami Ty jaki jesteś? Np jak u Ciebie pisze, że 4 2/7 stopnia, to o co chodzi, to jest zależne od godziby urodzenia?

Gość Pracująca matka Polka...
No i zrobił się wątek o horoskopach a nie ludziach z problemami :)

Gość bbbbbbbbbbbbbbbbbbb
jestem Panną i autorko napisałaś dużo prawdy o mnie.Mam tak samo, nie potrafie a w zasadzie nie chce byc taka miła,żeby wszyscy mnie lubili, gdy czuję coś zgoła innego.W zasadzie mi nie zależy, co inni o mnie myślą, bo znam swoja wartość a oceny otoczenia mam gdzieś.Czasem jednak nachodzi mnie taka reflekscja,że ludzie mój dystans, który wynika po trosze z nieśmiałości odbierają zgoła inaczej, jako dumę, wywyższanie się czy cos w tym rodzaju.Moja najlepsza kuma powiedziała mi niedawno,że jak mnie poznała dawno temu to wydawało jej się,że jestem niemiła, niesympatyczna i dumna jak paw.Ponoc zyskuj e dopiero przy bliższym poznaniu, dla osób mi oddanych jestem w stanie zrobić wiele, reszta mnie zupełnie nie interesuje i odgradzam się od świata właśnie emocjonalnym chłodem

Gość kasialalalalalala111222
ja tez nie lubie gadania o niczym ale kobieto...skoro trzymasz ludzi na dystans to czego oczekujesz?

autorko jakbym czytała o sobie :) tyle, że ja raczej nie mam problemów z ludźmi, tzn. mam swoich znajomych od podstawówki, ze studiów niewielu i ogólnie takich zapoznanych na różnych kursach. spora cześć osób ma o mnie błędne zdanie, ale właśnie dlatego, że sama wytwarzam wokół siebie taką aurę przez co uważają mnie za osobę czasem dziwną, wyniosłą a niekiedy za księżniczkę (ponoć na pierwszy rzut oka taka się wydaje) osoby takie jak my zyskują przy bliższym poznaniu :)