Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

super turbo

Wanted! Sałatka świąteczna

Polecane posty

Dzień dobry wszystkim :) Do świąt zostało niewiele czasu, lista rzeczy do zrobienia jest całkiem długa, zaczynając od postawienia w pionie choinki(2,5m) która dziś w nocy gibła się na podłogę zalewając pół salonu, przez porządki, dekoracje, gotowanie, kończąc na zawieszkach na prezenty z masy solnej(które dziwnym trafem urosły w ciepłym piekarniku i nie wiem czy da się na nich pisać). Problem w sumie mały, ale ja nie mogę nic znaleźć co będzie pasowało. Musze zrobić 2 sałatki na Wigilię. 1 zwykłą warzywną a 2 jakaś inną. W grę nie wchodzi żadna z sałatą, makaronem ryżem tuńczykiem czy innymi rybami. Na pewno mamy tutaj speców kulinarnych, którzy chętnie pokierują mnie na właściwy tor :)

Sałatka: ok 30 dag szynki (jaka Ci smakuje) do 20 dag złótego sera. puszka kukurydzy puszka ananasa 3-4 jajka na twardo szczypiorek, najlepiej dwa pęczki majonez pieprz pokroj w kostke szynke i ser, dorzuc kukurydze, pokrojone ananasy, jaja, dodaj pieprz i szczypiorek, na koncu majonezu wg uznania - jak kto lubi - nie trzeba solic bo ser i szynka jest dosc słone :) polecam - u mnie pałaszują az sie uszy trzęsą.