Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cke/lcm/elmlm

Wielkie kłopoty z łukiem...czuję się beznadziejna

Polecane posty

Gość cke/lcm/elmlm

Dziewczyny, załamana jestem. Od początku miałam kłopoty z jazdą po łuku. Pamiętam, żeby przy pierwszym pacholku po prawej 1 obrót kierownicą w prawo...potem są schody...nie umiem wyczuć kiedy mam odkręcić. A jak jakimś cudem wyjdzie mi to, to samochód mi 'ucieka' na którąś stronę. Jestem beznadziejna. Dziś całą godzinę ćwiczyłam to z instruktorem, który wyraźnie tracił już cierpliwość. Rozpłakałam się w domu,a właściwie już w biurze przy sekretarce. Rozważam rezygnację z kursu. Chyba się nie nadaję do bycia kierowcą. Mam podły nastrój, ciągle płaczę

Gość oha
zrezygnuj, bo jak będziesz parkowała w mieście, jeszcze nie daj Boże obok mojego auta!!!!

bez sensu jest ten łuk też miałam z nim największe problemy i nie zdałam też przez łuk to było 10 lat temu ;) od czasów manewrów placowych w życiu nie spotkałam się z takim łukiem "na żywo" więc w ogóle nie wiem, po jakiego grzyba ćwiczy się ten manewr, paranoja jakaś

Gość najpierw podrywa...
nie martw sie, mi na poczatku luk tez nie wychodzil a pozniej juz bylo nawet oki, na ostatniej jezdzie rpzed egzaminem robilam go jakbym byla pijana hehe a na samym egzaminie jechalam wzorowo!

Gość cke/lcm/elmlm
czuję się jak najgorsza niezdara, a samopoczucie pod psem...

Gość oha
Idź do innego instruktora, może źle Ci tłumaczy Tu nie ma nic do tłumaczenia, masz oczy, widzisz drogę i jedziesz po niej :-O

Gość cke/lcm/elmlm
jazda na mieście idzie mi w miarę, a tego pojąć nie mogę:O

Gość na początku kiedy swierdziłam
że nie pojmę łuku :-) zastosowałam inną metodę: wyobraziłam sobie, że jadę samochodem i muszę po prostu przejechać taką drogą - do przodu i do tyłu. I nie patrzyłam na żadne pachołki ani nic innego - tylko po prostu jechałam :-)

Gość na początku kiedy swierdziłam
ale to widać w lusterku!

Gość oha
No ale musi jej podpowiedzieć w którym momencie ma odkręcać :D Jak jedziesz ulicą, to też tata z boku mówi Ci córeczko bardziej w lewo, w lewo... :D

Gość czerwonaa88
odkręcasz kierownicą jak w prawym lusterku zobaczysz tylko jedna linię wyznaczającą łuk..on powinien ci powiedziec to w jakim momencie się odkreca mi za akzdym razem wychodzi...

Gość ej ej ejejej
do tych co mówią że łuk się nie przydaje, ostatnio musiałam wyjechać kawał drogi tyłem w wąskiej uliczce pomiędzy zaparkowanymi samochodami, a na końcu zawrócić w ciasnej bramie więc to było fest jak łuk na egzaminie :)