Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nai...

gdzie kupić czopki Rectodelt 100(hydrokortyzon)? zapalenie kratni

Polecane posty

witam! moj synek ma 9 mies i juz 2 razy mial zapalenie kratni.konczylo sie zawsze szpitalem. mam dosc ,jak to bedzie sie powtarzalo. wyczytalam w necie ze sa czopki hydrokortyzonu Rectodent 100. moze ktos wie gdzie mozna je kupic i czy wogole w polsce jest to mozliwe.

Moja córka już kilka razy przechodziła zapalenie krtani (pierwsze jak miała rok) i mi pediatra profilaktycznie przepisywała hydrokortyzon w tabletkach. W razie czego mam rozkruszać pół tabletki łżeczką i na język.

wiem ze sa tabletki encorton.nasz synek od razu je zwymiotowal,okropne w smaku. nie wiem jak je podac,zeby je przyjal.nawet z naslodszym sokiem nie da rady. dlatego szukam informacji o tych czopkach.

Nam przepisuje hydrokorisonum jelfa (tak napisane na opakowaniu), co prawda nie podawałam. Zawsze jak widzę, że córka tak dziwnie przełyka śline to wiem, że zaczyna krtań puchnąć i zwykle jesteśmy u pediatry na tyle wcześnie, że albo same syropy starczą albo tam podadzą zastrzyk. Raz tylko jechaliśmy na pogotowie, kiedy wieczorem brały ją duszności i się pogarszało. Hydrokortyzon mamy podawać kiedy nie może sama złapać oddechu, w ostateczności a zwykle zimne powietrze wystarcza.

Na astme nie badałam, ale nie ma podstaw do tego by badać. Córka ma skłonności do wirysowego zapalenia krtani i 1-2 razy w roku ją to dopada jak inni w rodzinie mają katar to ona ma zap krtani, tak to mało choruje. W zeszłym rok w przedszkolu śmiali się, że należy do żelaznej ekipy, którą mało co bierze. W tym roku szkolnym opuściła 2x po tygodniu z czego raz zapalenie krtani a drugi raz lekki katar. Przy katarze siedziała tydzień w domu bo siostra bardziej była chora i nie mogłam jej prowadzać a potem ja się rozłożyłam tak to by po 3 dniach poszła. Jak na 4-latke to mało chorób :)

Gość gość
niestety rectodeltu nie kupi się w polsce, mój pediatra kazał mi sprowadzić je z Niemiec ( czopki) , działa błyskawicznie i jest dla mnie wybawieniem. Moj synek dusił się przynajniej 4 razy ( 2 razy karetka na sygnale) rectodelt działa rewelacyjnie i po nim duszność nie nawracala. jestem tylko spokojna jak mam rectodel w torebce zawsze przy sobie bo nigdy nie wiem kiedy dotanie skurczu krtani a postępuje to błyskawicznie. czasem do szpitala można nie zdązyc.

Gość gość
Można kupić Rectodelt w Czechach pod warunkiem posiadania Polskiej recepty.

Gość gość
Witam Bylam dzis u lekarza z corka, dala mi Rectodelt 100, ma zawalone oskrzela. Dostalam jeden czopek, ktory podalam przed spaniem. A teraz czytam co to jest ten lek ;-)