Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja987654321

Wizyta u ginekologa

Polecane posty

Gość ja987654321

Witam, mój problem polaga na tym, że zastanawiam sie czy moj ginekolog zna sie na rzeczy. Wszystkie kolezanki mowia mi, ze przed przepisaniem pigulek antykoncepcyjnych mialy jakies badania. U mnie zero badan , zero pytan . Na fakt,ze nie mialam jeszcze zadnych badan ginekologicznych i czy aby nie powinnam miec stwierdzil, ze nie , bo on to z reguly badan nie robi. To od czego kurna jest?? Jak wizyta u ginekologa wyglada u Was? Dziekuje za odpowiedzi :)

Gość ja987654321
chodzi ktos jeszcze do lekarza? :>

Gość noww nn
nie stosowałam pigułek więc nie pomogę. Ale może w takim razie wybierz sie do gina którejś z koleżanek.

Gość mam 25 lat, chodze do gina od
7 lat...mój ginekolog jest bardzo dobry i profesnonalny i tez nie robił takich badan pod katem pigułek...wszystkie standardowe to wiadomo, cytologia itp...a pigułki dobiera na podstawie wywiadu jako takiego, pytania o regularnosci i obfitosc miesiaczek, czy jakies choroby przebyte, przewlekłe...no wiafomo...i wybiera, albo sie sprawdza albo nie, jak beda jakies skutki uboczne to zmiania na inne, choc u mnie nigdy sie to nie zdarzyło...

Czytałem kiedyś wypowiedż atrakcyjnej dziewczyny ktora chodziła do gina regularnie izawsze ją starannie badał chociaż chodzila tylko po recept yna tabsy i nie miala żadnych dolegliwości. Uznałaby to pewnie za przejaw rzetelności lekarza ale zastanawiał ją fakt że do tego samego gina w tym samym celu chodziła jej kolezanka - dziewczna gruba i nieatrakcyjna. I tej nigdy nie bfdał tylko wypisywał recepty... :o

obecne pigulki nie wymagaja juz standardowych badan watroby, poziomu hormonow itp. przed wypisaniem recepty na pigulki antykoncepcyjne, co nie zmienia jednak faktu, ze lekarz najpierw powinien Cie zbadac, pobrac wymaz cytologiczny i rzecz jasna, przeprowadzic wywiad lekarski. Istnieje kilka przeciwskazan do tego rodzaju antykoncepcji (zakrzepica, migreny, choroby uk.krazenia, rak w rodzinie) i powinien o to wszystko zapytac zanim dostaniesz recepte. A poza tym, jesli ginekolog na pierwszej wizycie nie pobiera wymazu cytologicznego, ba, nie bada nawet, to dupa z niego nie lekarz! Co on wie oo Twoim organizmie? Zmien lekarza...

Gość ja987654321
Oo to dobrze, wiedziec, bo mam problemy z krazeniem , a recepte dostalam... No moj lekarz nawet wywiadu nie przeprowadzil, wiec rzeczywiscie musze zmienic. Dziekuje za rady. ;)

Gość kurocjuszka
na pierwszej wizycie lekarz juz moze przepisac tabletki ?