Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Zdesperowana Domowa Żona

jak daleko siega wasza pamiec?

Polecane posty

ja pamietam wakacje jak mialam 3 lata, co robilismy, a nawet co jedlismy... pamietam duzo jak mialam 4 i powyzej 4 lat to juz prawie wszystko. moj facet pamieta tylko kilka rzeczy przed tym jak mial 7 lat. a wy jak daleko jestescie w stanie przypomniec sobie zdarzenia z dziecinstwa?

Gość Farna ma fajne
a pamiętasz okoliczności miejsce i czas utraty blonki?

Gość a co kureevko
a co zxaczełas zajęcia z psychologii kurevko ?

ja też pamiętam dużo, bo odkąd skończyłam 5 lat, to nie miałam kontaktu z ojcem, więc moje wspomnienia to wszystko co mam po nim. Pamiętam różne sytuacje, takie nieszczególne, zwykła codzienność. Pamiętam rzeczy, które się działy jak miałam może 3 lata... To zależy od człowieka, jak ktoś ma normalne dzieciństwo, szczęśliwe, rodzice się kochają etc, to może nie pamiętać dużo, tak myślę...

pamietam pierwszy dzień w przedszkolu czyli jak mialem 6 lat ogólnie to niewiele pamietam z dziecinstwa a jak mialem 4lata to juz nic i niby jak mialbym to umiejscowic w czasie jak wtedy nie wiedzialem co to kalendarz

no wlasnie moj facet pamieta z dziecinstwa te nieprzyjemne rzeczy, takie jak przyszedl do niego ojciec zeby mu powiedziec ze biora z mama rozwod a potem jak ojciec sie z kims bil czy cos. a tych zwyklych nie pamieta az do okolo 7 roku zycia.

Ja mam słabą pamięć i mam tylko kilka wspomnień (2-3) z wieku 5 lat. Kilka z wieku 6-10. W sumie to pamiętam mało zdarzeń i późno. Tak niektórzy mają :)

"i niby jak mialbym to umiejscowic w czasie jak wtedy nie wiedzialem co to kalendarz" chociazby zapytac rodzicow. ja pamietam jak mialam 3 lata to pojechalismy na wczasy jak to sie kiedys jezdzilo z zakladami pracy, do lidzbarka, nad jezioro i pamietam alarm na obiad i co jedlismy na sniadanie, na obiad, co robilismy, lodki i to wszystko.. niby zwykle wakacje a jakos wbily mi sie w pamiec. pamietam mame w ciazy kiedy mialam 3-4 lata a potem dzien narodzin i ze na sniadanie jadlam kanapki z szynka :)

hej zono Ja nie pamietam nic do 6 roku zycia. Jedyne co przypominam sobie to pojscie pierwszy raz do zerowki,potem slubowanie utrata psa ...date godzine i sekundy ... ciaze siostry .........ogolnie pamietam ale od 6 roku i to tez nie wszystkoo swoja droga nie wiedzialam ze tak sie da pamietac cos co mialo miejsce gdy sie mialo 3 lata

Może po prostu dlatego, że jesteś kobietą, kobiety mają inną psychikę niż mężczyźni. Nie wiem, nie jestem psychologiem. Ja mam strasznie dużo wspomnień z dzieciństwa takich zwyczajnych, typu mama podaje mi herbatę i takich złych jak tata krzyczy, robi awanturę, jest najebany w trzy dupy, a ja siedzę w kącie i płaczę. Każdy jest inny, niektórzy łatwo zapominają, ja jeszcze parę lat temu, wspominałam takie głupie rzeczy z dzieciństwa, żeby ich nie zapomnieć jak będę stara :)

czesc mimisiowa :) ja nawet smierci dziadka nie przezylam za bardzo, chociaz pamietam... moja mama przy mnie nie szczegolnie pokazywala ze cos sie stalo a ja tego i tak nie rozumialam.. nie wzieli mnie takze na pogrzeb. pamietam jak jakis facet awanturowal sie z moim ojcem. i ten facet mial racje a mi bylo przykro i teraz jak o tym pomysle, mimo ze to byla glupota to nadal czuje negatywne emocje. tak jak sie czulismy wtedy kiedy tego nie rozumielismy tak teraz czujemy sie wspominajac te wydarzenia.