Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 23r4gthn

STOMIA

Polecane posty

Gość 23r4gthn

CZY ktos z was ma w rodzinie kogoś kto ma robioną stomię ?

Gość hanka skakanka
Moja mama miała dwie na jelicie grubym i cieńkim.....a co chcesz wiedzieć?

Gość smbs;lmbs;mb
no przykra sprawa ale niektore rzeczy sa nieuniknione gdzies widzialam topik o tym wpisz sobie stomia i kafeteria w googlach

Gość 23r4gthn
DO HANKA SKAKANKA: CO znaczy że miała ? juz nie ma czy nie żyje. MÓJ DZIADEK MA RAKA PROSTATY, ma w okolicy odbytu bardzo duzy guz który pęka i krwawi - krwawi odbytem i z cewki moczowej. i powiekszajacy sie guz zasłania śwwiatło jelita grubego i ma problem z wypróżnianiem . w szpit. lekarze opanowali krwotoki itd,dziadziu czuje sie lepiej - po tygodniu w szpitalu robili badania i po świętach ma miec stomię ale lekarz zaznaczył że to ryzykowna operacja i może umrzec ale dziadek podpisał zgodę na nia .

Gość 23r4gthn
CHCIAłam Cię ZApytac czy to wygodne rozwiązanie ta stomia? czy to ostatecznośc? czy od osoby mającej stomię czuc kupę? czy Twej mamie też mówili lek że to ryzykowna operacja ?

Ryzykowna ze względu na wiek i zaawansowanie choroby. Jednak wyboru nie ma.

Gość 23r4gthn
no dziadek ma 78 lat. chodzi i jest w miare w dobrej firmie . ale co ? czyli może byc ryzyko że sie nie obudzi po operacji ? zmarł ktoś z waszych znajomych po stomi?

Dziecko, tu nie stomia jest problemem tylko zaawansowana choroba nowotworowa.

Gość 23r4gthn
wiem właśnie i sie bardzo martwię bo co będzie jak ten guz jeszcze bardziej sie powiększy? bo rosnie szybko . miał ktoś z waszych blizkich taką sytuacje?

Gość fdhjfjfkfk
Jak myślicie, da się w taki otwór włożyć penisa?

Gość makumbaaaaa
Moja ciotka miala robioną stomie 5 lat temu, zyje do dzis, jest zdrowa. Natomiast moj ojciec ma jakiegos guza na jelicie grubym, ale nie chce sie leczyc, wciaz ma biegunki, od kilku lat juz, ale nie przekona sie go, by poszedl do lekarza. wiec zyejmy, jak na bombie. Pewnie gdyby zaczal sie leczyc, zalozyliby mu tez te stomie :-O No o i oczywiscie stomia JEST na cale zycie.

Gość *liliann
Ja pracuję w firmie rozprowadzającej worki stomijne. Przykra sprawa, ale ludzie z tym żyją i funkcjonują całkiem dobrze.

Gość EWRFG
SERIO Z TYM SMRODEM CZY KŁAMIESZ?

Gość li09
Od osób ze stomią wcale nie śmierdzi no chyba, że coś nie działa z workiem stomijnym. Stomia może być czasowa albo stała zależy od choroby i jej nasilenia.