Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

adalis86

Zęby czy co to ma być?

Polecane posty

Nie wiem czy kojarzycie mój topik spred kilku dni więc streszczę: -mój syn (9miesięcy) w niedzielę po południu do poniedziałku wieczorem gorączkował (ok. 38.6) zawiozłam go do pediatry i osłuchowo czysty,teoretycznie zdrowy; pediatra stwierdziła,że może to zęby a może jakiś lekki wirusik Gorączka się nie utrzymuje ale stan podgorączkowy owszem - tak 37,6 jest - mój syn przeważnie ma temp. 36,8 Od wczoraj nie chce jeść, jest marudny, rozdrażniony. Ma dosc twarde ale czerwone dziąsła Czy to może być ząbkowanie? Ma 2 dolne jedynki które wyszły 3 miesiąc temu

Zawsze myślałam że dziąsła przy ząbkowaniu są rozpulchnione A synek ma je dość twarde No chyba że się nie znam W sumie 2 poprzednie ząbki też tak hyc i wyskoczyły nawet nie wiem kiedy Zeszło się z trzydiówką Skończyła się trzydniówka i zęby się pojawiły Zstanawiam się czy teraz to są jednak zęby znowu czy tak coś

Pani doktor powiedziała że mamy przyjechać jeśli gorączka bedzie się utrzymywała dłużej niż 3 dni bo wtedy to nie ząbki raczej a jakaś infekcja No ale gorączka była w niedzielę po południu w nocy w poniedziałek i koniec Teraz stan podgorączkowy albo normalna temp. I teraz nie wiem - te 3 dni to jak trzeba liczyć?3 dni pod rząd prawda?A nie 3 dni na raty:P No zgłupiałam do reszty:P

Hej:) Nie dała:P Nie było wskazań:P Drogi oddechowe czyste, oddech prawidłowy Wszystko ok tylko zaczerwienione dziąsła No i miała kierowac na badania gdyby temperatura utrzymywała się dłuzej niz 3 dni

Mój mały gorączki nie miał przy ząbkowaniu, ale z tego co w necie piszą może być temperatura podwyższona. :)

Ale zachowywał się zupełnie jak Twój. 3 dni trwało od początku marudzenia do wyrżnięcia ząbków, nie chciał jeść, nie mógł spać bo był głodny i koło się zamykało :o

Gość mamama27
ja 2 razy stawiałam na gorączke od zębów - byłam mega na pewno pewna a tu za 1 razem okazało sie że to była trzydniówka a za drugim razem okazała sie bezobjawowa angina -a zęby szły swoją drogą

mój synek dość długi czas często miał sraczkę,gorączkę,marudził,płakał,nie chciał jeść,byłam z nim u lekarza juz z gotowymi badaniami krwi i kału-siku nie udało się zlapać :P badania super, lekarka zajrzała do buzi ,pytała o jego zachowanie,objawy itp,stwierdziła że dziąsła na ząbki-i w ciągu 2 tygodni od wizyty wyszły dwie jedynki dolne-pierwsza lewa a prawa wyszła 3 dni później.Jakiś czas był spokój,teraz miał trzydniówkę,wszystko przeszło, ale obajwy ma takie same jak poprzednio,i czekam czy coś wylezie.Jeśli lekarz osłuchał twoje dziecko, badania są/będą prawidłowe, nie ma jakiegoś zatrucia pokarmowego to może pojawi się kolejny mleczak :)

Właśnie przeżywam to samo. Mój miał w nocy wysoką gorączkę i byłam pewna, że to zabki. Nastepnego dnia lepiej, ale kolejnego dnia kaszel. poszlam szybko do lekarza i antybiotyk ;/ gardlo zawalone i nie wiem od czego bo ani z nim nigdzie nie bylam ani nikt w domu chory nie byl. masakra

a nigdy nie slyszalyscie o takim czyms jak 2 dniowka lub 3-dniowka? i to wcale goraczka nie musi byc, wystrczy stan podgoraczkowy i rozdraznienie dziecka przze 2-3 dni, stąd ta nazwa Moja corka identycznie przechodzila to co wy opisujecie a wcale to nie byly zęby tylko na "kilkudniowka"