Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość buuuukaa

kaszel w ciazy

Polecane posty

Gość buuuukaa

Hej, rozklada mnie jakies chorobsko, moze ktoras z Was tez chorowala w ciazy i poleci mi cos na kaszel i dusznosci... syrop z cebuli nie pomaga:(

Gość kjsadkj
który tydz?

Gość buuuukaa
koniec 17tego

Gość buuuukaa
slyszalam o nim, ale boje sie, ze na taki marny kaszel mi nie pomoze

Gość kjsadkj
idz do lekarza... kaszel jest niebezpieczny dla ciezarnych

Gość buuuukaa
moja dok. Rodzinna przepisze mi zapewne antybiotyk, a zreszta az boje sie isc do przychodni, bo widzialam kupe ludzi w gorszym stanie i moge jeszcze cos zalapac. Chce poleczyc sie najpierw sama, jak nie przejdzie to ja odwiedze

Gość buuuukaa
chyba chodzi Ci o sol morska, mam spray do nosa na katar wlasnie z nia i wlaczony nawilzac pow., ale na kaszel dalej mnie meczy

inhalacja to nie nawilżacz - spróbuj - na cerę też dobrze robi;) jak to mokry kaszel to jeszcze czymś na rozgrzanie bym klatkę i plecy smarowała na noc (gorąca kąpiel, inhalacja, smarowanie, zwinąć się ciepło i niech schodzi)

Gość buuuukaa
dzieki, zrobie sobie parowke z sola:)

Gość narbutia
kup sobie jakis syrop na kaszel dla dzieci. ja w ciazy bralam i nic mi nie bylo... ponoc w ogole mozna brac tez inne leki ktore sa dla dzieci

Gość ależ problem :P
nie słyszałam jeszcze żeby leki dla dzieci były zalecane w ciąży.

Gość buuuukaa
szprycowac sie lekami to nie sztuka :P potrzebny mi jest tylko jakis lekki syropek na mokry kaszel

Gość narbutia
nie napisalam ze sa zalecane ale mozna brac. ten syrop dla kobiet w ciazy jest malinowy a ja slyszalam ze nie mozna nic malinowego w ciazy, nawet babka w aptece mi odradzala ten syrop.

Gość buuuukaa
zalezy czy jest z owocow czy z galazek i lisci maliny. Ja nieswiadoma zajadalam sie dzemorkiem malinowym i zadnych skorczy nie zauwazylam

Gość ależ problem :P
dla ciężarnych jest Prenalen. Co do malin to ja jestem w końcówce ciązy i piłam ten syrop, oraz herbaty z malin plus takie z sokiem z malin i jakoś nic mi te maliny nie szkodziły. Nawet położna o maliny pytałam i nie potwierdziła że maliny mają zły wpływ na ciężarne. Co do syropów to polecam ten z linka -czosnkowy. Mnie pomógł przy mokrym kaszlu.

na 100% można syrop prawoślazowy :) a i dobrze ktoś napisał ze leki dla dzieci w ciąży można ale mówimy o małych dzieciach :) laki zdatne dla dzieci powiedzmy w wieku roku a co do antybiotyku to od drzwi gabinetu krzyczysz że jesteś w ciąży i tylko ostatni idiota antybiotyk ci zapisze

Gość Podobnie
Ja też się męczę właśnie z suchym kaszlem, kupiłam wczoraj syrop prawoślazowy i tantum verde, czuję już poprawę.

Gość buuuukaa
chyba zdecyduje sie na hedelix, jestz grupy a.

Gość też byłam chora
też miałam kaszel, ogólnie przeziębienie, najpierw wszystkie domowe sposoby, potem syrop prenatal na bazie czosnku, potem skończyło się i tak na antybiotyku, bo przeziębienie takie jest bardziej niebezpieczne dla dziecka niż antybiotyk, a antybiotyk brałam w każdej z 3 ciąż bo zawsze mnie coś dopadło i z dziećmi ok.

Gość verka23

Novama Familino Pro - polecam inhalacje